Aamulla bussissa jouduin mainion mainoksen uhriksi. Mainoksessa haikailtiin työviihtyvyyden perään ja kehotettiin arjen nujertamia käväisemään osoitteessa Klinikka.fi. Pienellä präntillä vielä erotin, että sivuston taustalla oleva taho on Sosiaali- ja terveysministeriö. Hmm.

Siitäkin huolimatta onnistuin pitämään osoitteen mielessäni työpaikalle saakka ja surffasin hakemaan pelastusta. Meillä kaikilla on oikeus viihtyä työssämme!, kuuluu julistus heti etusivulla. Jumankekka, niin onkin! Ja kyllähän sivut saavat pienen hymyn karehtimaan suupieleen, jos kohta eivät isoja ongelmia pystykään ratkaisemaan. Korjaamolla luvataan huoltaa kaikki vuosimallit; varaosakaupasta saa hankittua vaikkapa aggressiomuuntimen, siis silleen leikisti. Fiilisröntgenillä voi vielä pistää vahingon kiertämään kaikkien kollegoiden kesken, jos kantti kestää. Hehe.

Sivusto on osa ministeriön Veto-ohjelmaa, jonka tavoitteena on ”turvata kansalaisten täysipainoinen osallistuminen työelämään, vaikuttaa työssäoloajan pidentymiseen, parantaa työn ja perhe-elämän sekä yhteensovittamista sekä tasa-arvoa ja vahvistaa työn houkuttelevuutta vaihtoehtona eri tilanteissa”. Hyvä niin. Mutta vaikka Klinikalla on tärkeää tietoa, niin pelkään silti, että se jää vain hetken huvitukseksi.