Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Viikonlopun tarpeessa

Voisko ihanammin aamu enää alkaa kuin umpiväsyneenä 57 kommenttispämmin poistamisen merkeissä? Joku sanoi jossain kuulleensa huhun siitä, että kommenttiosiot voisi määritellä sulkeutumaan tietyn ajan kuluttua – pitääköhän tämä paikkansa ja kuinka sen voi MT:llä toteuttaa? Muutkin (rautalangasta väännetyt) vinkit ovat tervetulleita, ei tässä mikään IP banning tosiaankaan enää riitä.

Blogeista puheen ollen, Pers-Janne täyttää vihdoin lupauksensa ja avautuu siitä mikä on blogi: ”Blogi ei ole verkkopäiväkirja. Eikä verkkopäiväkirja ole aina blogi. Bloggaus on uusi julkaisemisen muoto, jossa sana ’muoto’ tarkoittaa myös aivan konkreettista muotoa. Sisällön kautta blogien määrittely ei ole onnistunut, joten ehkä olisi aika hylätä ajatus blogista päiväkirjana.”

5 Comments

  1. Schizo-Janne

    Kokeilen sitä MT:n Weblog Config kohdan IP Banning toimintoa. Sitten on se MT-Blacklist, joka vähentää huomattavasti spammikommentteja (mutta ei lopeta sitä).

  2. Anssi

    IP Banning käytössä minullakin MT-Blacklistin käytyä yskimään, mutta jotain muuta piti saada ja googlesta tarjosivat ainakin tällaista: http://speed.insane.com/archives/2004/01/13/automatically_closing_old_mt_entries.php

    Näytti ihan lupaavalta, vaikka pientä säätöä tuo vaatinee.

  3. Marjut

    IP Banning -listalla on jo liki sata osoitetta, mutta onkos tuo nyt konstikaan spämmätä aina uudesta osoitteesta. Nämä viimeöiset 57 viestiä olivat kaikki yhdestä ja samasta osoitteesta, minuutin sisällä epäinhimilliseen aikaan lähetettyjä, enkä tiedä miten ne olisi voinut estää paitsi kukkumalla hereillä ja pistämällä osoitteen kiellettyjen listalle heti ekan viestin ilmestyttyä. Kiitos linkistä, tutustun siihen heti kun ehdin!

  4. marimba

    Tämä on oikeastaan kommentti Keskustelu kielletty -merkintään, mutta tulkoon tähän kun siinä ei ollut kommentointimahdollisuutta.

    Vaikka toisaalta voi harmitella sitä, ettei vanhoihin merkintöihin voi tehdä enää asiallisia kommentteja, blogin luonne mediana on onneksi niin ajakohtaisuutta painottava, että harvapa yli kahden viikon takaisia merkintöjä selaa saati haluaa kommentoida. Eihän kukaan nyt niin pitkää taukoa voi pitää nettiriippuvuudestaan :)

  5. Marjut

    Niin, kolikolla on se kääntöpuolensa – kyllä aika ajoin on tipahdellut asiallisia kommenttejakin johonkin puolen vuoden takaiseen postaukseen. Mutta kaikkea ei voi saada ja näinkin voi käydä. Katellaan josko tuo spämmäys tästä rauhoittuisi.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑