Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vauhdikkaasti

No nyt on sitten vihdoinkin tiedossa web-sovelluksiin vauhtia ja käytettävyyttä! Uusi IWAS-niminen teknologia kuulemma ”parantaa web-sovellusten käytettävyyttä, palvelinpään ja kaistanleveyden skaalautuvuutta, sekä web-sovellusten latausaikoja”. Kuulostaapa ihan liian hyvältä ollakseen totta. Tiedote on teknisesti suuntautuneille tahoille varmaankin ihan ymmärrettävä, mutta meikäläinen kaappihumanisti joutuu hakemaan jotain kättä pidempää. Maininta siitä, että IWAS mahdollistaa sen, että käyttäjän selaimelle siirretään ainoastaan muuttunut tieto sen sijaan että siirrettäisiin koko sivu menee meikäläisenkin tajuntaan: hei, sehän tarkoittaa nopeuden paranemista, siis entistä parempaa käyttäjäkokemusta! Pisteet sille.

Itselläni olisi tosin tänään vauhtia enemmän käyttöä positiivisille kokemuksille vaikkapa karjalanmurteella kääkättävän Aku Ankan merkeissä (joululahjavink-vink). Ikääntymisen ja ties minkä iskeydyttyä kipeästi tajuntaan, luihin ja ytimiin voin vain kiittää kauniisti tukea tarjonneita olkapäitä. Kiitos.

2 Comments

  1. Aki

    Kyseessä lienee joku JavaScript + XMLHTTP -viritelmä, eli kuten Gmail on toteutettu. Jos näin on, väitteet käytettävyyden paranemisesta ovat tuulesta temmattuja. Firman kotskasivua katselemalla saa samansuuntaisen käsityksen. Mutta vaikea tuosta uutisesta on oikein mitään varmaa päätellä.

  2. Marjut

    Markkinointipuhe on siis onnistunutta: herättää huomiota, mutta on samalla riittävän ympäripyöreää. :-) Uskaltautuisin kuitenkin ite aavistelemaan, että IWAS saattaa myös unohtua aika nopeasti. Mutta eihän sitä koskaan tiedä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑