Samaan syssyyn muun kuohunnan kanssa YLE uudisti uutissivunsa. Mukaan on nyt saatu myös kulttuuri- ja popuutiset, mutta niitäkin mielenkiintoisempi ominaisuus on mahdollisuus lähettää uutiskuva mms-viestinä YLE:lle – luonnollisesti kaikkine käyttöoikeuksineen. Näin YLE tulee lähelle kansaa!

Sitä en kuitenkaan jaksa ymmärtää miksi uutissivut on optimoitu tietylle resoluutiolle (1024×768), kun niin ei ole tehty muidenkaan sivujen kohdalla. Vaikka ko. resoluutio onkin jonkin tutkimuksen mukaan tällä hetkellä käytetyin, olisi kuitenkin käyttäjän kannalta huomattavasti ystävällisempi vaihtoehto palvella myös muita vaihtoehtoja. Onnistuuhan se YLE:n etusivullakin, jossa voi valita leveän tai kapean version, miksei sitten uutissivuilla? Tai kuinka hyvin toimivat esim. sääsivut – jonne yläpalkista klikattuaan käyttäjä onkin yhtäkkiä aivan jossain muussa kontekstissa… Takaisin pääseminen voi olla useammankin avautuvan ikkunan takana.

Asettelu on muutenkin omituinen, koska yläpalkki ei ulotukaan kattamaan koko sivun leveyttä, vaan loppuu kesken, ja oikeanpuolimmaisin palsta leikkautuu keskeltä 800×600-resoluutiolla – jonka käyttäjiä siis ei palvella. Ei olisi iso juttu suunnitella sivut niin, että oikea laita jää siististi kokonaan pois mummoresoluutiolla katsottaessa. Sisäsivujen linkitys toimii miten sattuu, kannattaa ilmeisesti ainakin toistaiseksi suosia navigointia etusivun kautta.

Mutta hallelujaa, fonttikokoa voi sentään vaihtaa! Hiljaisena toivomuksena kuitenkin esitän, ettei samankaltainen uudistus ole kohtaamassa myös muita YLE:n sivuja. Eihän?