Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tietoviikko uudistui, mikä muuttui?

Enpä ole ihan äsken nähnyt yhtä helläkätistä uudistusta kuin minkä Tietoviikko on kokenut. Lehdestä eron havaitsi helpommin, mutta verkossa saa jonkin aikaa räpytellä silmiään, ennen kuin tajuaa, että hei, logo on erivärinen! Gallupin mukaan valtaosa kävijöistä on samaa mieltä.

Voisin melkein tässä pistää jonkinlaisen veikkauksen, ellei vallan vedonlyönnin pystyyn siitä, milloin ilmestyy ensimmäinen kotimainen portaali, jossa taulukkotaitto on heitetty mäkeen ja homma tehty ammattimaisesti standardeja noudattaen. Ehtiikö ennen vuosikymmenen jälkipuoliskoa?

6 Comments

  1. Josku

    Jälkipuoliskoon on vielä reilu vuosi aikaa, joten optimistina vastaan että kyllä ilmestyy :)

    Tivin etusivun bannerimäärä on hillitön. Ja pikaisella laskutoimituksella kuusi niistä vilkkui ja välkkyi. Ilmeisesti sisältöä ei ole edes tarkoitus lukea?

  2. Marjut

    Olet tosiaankin optimisti! Tietoviikkohan tarjoaa sen uutiskirjeen, josta sisältö on ilmeisesti paremmin luettavissa. Tosin uutiskirjeen käyttäjäystävällisyydestä en mene sanomaan – lopetin tilauksen aikanaan kun siitä ei tahtonut saada mitään tolkkua. Sikäli siis linjassa vepisivujen kanssa. :-)

  3. Lauri

    ITviikko ja / tai Digitoday tarjoavat paremmat uutiskirjeet. Tietoviikko ja MikroPC tulevat vasta ensimmäisten jälkeen.

    P.S. Ei minulla mikään banneri välkkynyt. :) Gif-animaatiot saa myös pois päältä.

  4. Josku

    Juu, ei minullakaan noissa paremmissa selaimissa bannerit näy. Vilkaisin sivuja kuitenkin Internet Explorerilla, v6, joka näytti sivun koko ”loistossaan”. Ikävää katseltavaa.

    Ja aiheeseen: Jonkun se kuitenkin on tehtävä. SWOY tai Talentum? Tuskin. Sonera? Tuskin. Elisakin on juuri uudistettu XHTML-oldskuul-tyyliin, joten sieltäkään ei voi mitään odottaa. Haluan kuitenkin uskoa, että ensi vuoden loppuun mennessä joku isompi saitti julkaistaan CSS-taitollisena ja merkkaukseltaan loogisena.

  5. pni

    Suomessa on yllättävän paljon vanhoja selaimia käytössä. Syitä voi varmaan spekuloida maailman tappiin asti, mutta yksi syy on ihan varmasti erinäiset firmapolitiikat jotka määrävät viralliseksi selaimeksi esim. Netscape 4.7x. Jopa ihan näin vuonna 2004! Ei ihme että taulukkotaitto on ja pysyy. Luulen että taulukkotaitot katoavat kun kotimaisten verkkopalveluiden lokitedoissa näkyy CSS-taittoa huonosti/ei ollenkaan tukevien selainten selvä väheneminen.

  6. tuosu

    jyväskylä ainakin yrittää kovasti: http://www.jyvaskyla.fi/

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑