Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vitsit vähissä multimediaviesteissä

Vaikka kamerapuhelinten määrä lisääntyykin koko ajan huimaa vauhtia, ei multimediaviestejä silti lähetellä: viimeisimmän tutkimuksen mukaan kuvaviestien lähettäminen on laskenut puoleen. Yhdeksi syyksi arvellaan sitä, että käyttäjät eivät usko viestien menevän perille – ja viestin korkea hinta ei houkuttele kovin moneen uusintaotokseen.

Syy voi olla myös huonossa käytettävyydessä: ”The process of creating an MMS, in many cases just a message with a photo attached, is still too difficult. Carriers have to offer users a free adjustment period — a time for them to learn how to work within the handset’s interface. However a good interface is one that fits the user, not that the user has to fit himself to. […] Composing a quality MMS with images, background, text, even sound is a difficult skill that takes an artistic talent.” Lääkkeeksi tarjotaan valmiita viestipohjia, mutta hiukan kyllä mietityttää onko niidenkään käyttäminen yhtään sen helpompaa.

Omassa puhelimessani kuvaviestin lähettäminen on varsin simppeli proseduuri, joka ei paljon poikkea sähköpostin liitetiedoston lähettämisestä: on kuva, ja yhden napin takana valikko, jonka kautta kuvan voi lähettää multimediaviestinä. Viestivalinnan jälkeen etsitään tai kirjoitetaan numero, lisätään ehkä viesti ja painetaan taas nappia viestin lähettämiseksi. Totta puhuen kesti huomattavasti kauemmin löytää puhelimesta valmiit kuvaviestipohjat kuin hoksata kuinka multimediaviesti lähetetään…

6 Comments

  1. olennainen

    Minä taas haluaisin lähettää kuvakännyn kuvat kännystä sähköpostiin – joko omaani tai kaverin. En tiedä kumpi meistä on tyhmä, kun tuo ei onnistu: känny vai minä?

  2. Marjut

    Mikä puhelin sulla on? Olen huono neuvomaan muiden kuin oman mallini suhteen, mutta ite olen kyllä onnistunut lähettämään kuvat myös sähköpostiin. Muistikuva.netissä on muuten jotain ohjeita, samalla periaatteella toimii muutenkin.

  3. olennainen

    Kiitti Muistikuva-muistutuksesta. Mun Nokia on 6230, jolla kyl kulkee sähköpostit molempiin suuntiin ihan hienosti, ja kännykuvat bluetoothilla läppäriinkin. Sähköpostiasetuksissa on ehkä jotain vikaa MMS-viestien suhteen, tai sit mulla ei oo Elisalta sitä palikkaa ostettuna liittymään. Selvittelen. MOT: puhelin ei oo tyhmä, mutta käyttäjä ei oo jaksanu opetella kaikkia tarpeellisia asiaan liittyviä ulottuvuuksia. Näitä aikoinani pähkin myös WAP-asioiden suhteen: käyttäjä on aikamoisessa asetusviidakossa, ku palvelun mahdollistavia osapuolia on niin monta. Vian tai asetuspuutteiden paikannus ei oo ihan helppoa. ”Käyttäjäystävällinen tietoyhteiskunta” – missä? ;-)

  4. Marjut

    Joo-o, missä lienee – kovasti sitä yritetään tässä saada aikaan! Mitä noihin kuvien lähettämiseen tulee, niin kun olet Galleriassa ja yksi kuva valittuna, niin valikosta pitäisi löytyä yksi vaihtoehto, jossa kuvan voi lähettää multimediaviestinä / sähköpostina jne. Löytyykö? Ja jos löytyy ja yrität lähettää, niin onnistuuko? Jos onnistut lähettämään sähköpostia, niin näin naisen logiikalla kyllä sillloin pitäis pystyä lähettämään kuviakin sähköpostiin… Mutta ne asetukset, niiden kanssa painiminen kyllä vie mehut raavaammastakin henkilöstä.

  5. olennainen

    Hihii, arvaapa kenelle tuli 11 kuvaviestiä sähköpostiin ajalla 13:44 – 14:19 TÄNÄÄN. Ensimmäinen lähetetty kännystä eilen klo 15:57 ja siitä sitten pitkin iltaa kokeillen… (känny kyllä sanoi joka kerta kiltisti ”Viesti lähetetty”, mutta jonnekin armaan Elisan syövereihin ne sit jäi jonoon.. nytpähän kuitenkin tiedän: toimii, mutta kiire ei saa olla :-)
    Käytettävyys siis todistettu, onko taso riittävä, sen päätän minä sitten jatkossa… Kiitos henkilökohtaisesta neuvonnasta, mikä EI liene tän blogisi tarkoitus.

  6. Marjut

    Voi kuule, kyllä täällä neuvoakin voi. Kukaan vaan ei ole tainnut aikaisemmin hoksata neuvoja kysellä. ;-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑