Blogit ovat nyt olleet otsikoissa Suomessakin, mutta kyllähän meillä ollaan lapsenkengissä verrattuna vaikkapa Amerikkaan tai britteihin, joissa meininki on jo karvan verran professionaalimpaa (mikä ei kyllä ole mielestäni mitenkään mahtava tavoite bloggaamiselle). Aihetta käsitellään MediaGuardianin tämänpäiväisessä artikkelissa mm. näin: ”In the early days of Blogistan, most bloggers were more than satisfied to link to interesting online news stories without too much in the way of comment or analysis. But as blogging has become more high profile, and bloggers more ballsy, Fleet Street has suddenly found itself with an army of unofficial fact-checkers, monitoring every word that appears in print, and drawing attention to anything that doesn’t smell right.”

Mutta sen sijaan että bloggaajien ja journalistien välille lietsottaisiin sotaa, on vanha kunnon lehdistö ottanut lusikan kauniiseen käteen. Paitsi että blogeista kirjoitetaan juttuja, bloggaajia myös lähestytään linkittämisen toivossa uutisaiheita lähetellen. Näin tekee kuuleman mukaan muuankin Wall Street Journal, ja tuloksena on ollut huimasti lisääntynyt liikenne blogeista lehteen.

Sitä mietin, että kuinkahan moni suomalainen blogi linkittää päivittäin vaikkapa Hesariin, ja kuinka moni sen voisi tehdä, jos Hesari WSJ:n lailla vähän vihjaisi siitä mitä tuleman pitää – muista lehdistä nyt puhumattakaan! Aika pienellä panostuksella saattaisi liikenne lisääntyä ja mainosmarkat sen myötä. Joku ketterä taho voisi selvitellä nykytilannetta ja visioida tulevaa. Olen kuulolla.