Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tunteella

Juuri kun pehmoisukit ovat menossa pois muodista, tulee tunteellisuudesta trendi teknologiassa. Mikäpä olisi sen tunteellisempaa kuin vaikkapa kännyköiden käyttäminen: hanimussukat saavat toisensa kiinni koska tahansa, mistä tahansa. Mutta se on vasta alkusoittoa! The future of affection luotaa tulevaisuudennäkymiä, joissa langattomat mielialasormukset ja halailtavat tyynyt välittävät kuumia tunteita ja tietokoneet aistivat käyttäjänsä stressiä. Ja jos ei tämäkään riitä, niin aamun Hesarissa oli juttu, jossa saatiin lisää hyviä viboja kukista. Muistaakseni jutussa ennakoitiin, että ennen pitkää jonkin teknisen vimpaimen avulla kukat vihdoinkin vastaavat, kun ihmiset ovat niille vuositolkulla jutelleet. Ihanaa.

Vakavasti ottaen: tunneäly ja tunteellisuus ylipäätään eivät ole ollenkaan pahitteeksi IT-alallakaan. Hiljattain tehdyssä kyselyssä liki puolet IT-alalla työskentelevistä vastanneista oli mielestään loppuunpalamisen partaalla. Mukavia juttelevista kukista ei siinä kohdassa ole välttämättä juuri apua, mutta sen sijaan tunnepuolen ymmärrys voisi kohentaa oloa: ”So if a person is wired in a certain way and you’re having him or her do things that stifle them, you’re underutilizing them, and they’re burning out because you don’t understand their natural style. If a manager understood the personality, thinking styles, operating styles of people, it’s incredible how much energy could be freed up.” [Lähde: Emotional Intelligence]

2 Comments

  1. Schizo-Janne

    Mukavia juttelevia kukkia? Ei hemmetti. Sellaisia, jos olisi työpaikalla, niin mulle ainakin tulisi ensimmäisenä mieleen, että nyt on tainnut mennä aamu- ja iltalääkitys pahemman kerran sekaisin :)

    Itse olen jo jonkin aikaa harjoittanut omaa ”tunneälyä” ja aina silloin tälloin nostattanut lähimmäisten itsetuntoa leikkimällä Esa Saarista. Aina silloin tälloin on kiva yllättää toinen kunnon egoboostauksella ”Susta hehkuu hyvä työ!”, ”Sussa on potentiaalia!”, ”C’mon juuri noin kone käy kunnolla!”, ”Dynamiittia!”.

    Valitetavasti yleinen reaktio on: ”Vittuilet sä?”. :(

  2. Marjut

    Eipä itse asiassa tarvitse kovin ihmeellisiä ylisanoja toiselle sanoa, kun jo motiiveja epäillään tai ainakin vähätellään omaa erinomaisuutta. Olen kyllä itekin huono ottamaan kohteliaisuuksia vastaan. Mutta naapurin paitaa/tukkaa/tehokkuutta kannattaa kehaista ainakin kerran viikossa, jos siihen on aihetta! Tulee parempi mieli kaikille.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑