Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Sinivalkoisin siivin

Kenellekään ei liene viime aikojen keskusteluissa jäänyt epäselväksi se, etteivät Finnairin sivut lippuvarauspalveluineen toimi kuin yleisimmillä selain- ja käyttöjärjestelmävaihtoehdoilla (arvatkaas mitä ne ovat). Eilen koko lentolippujen varausjärjestelmä kaatui. Jos tämä ei riitä, niin aamun hesarista löytyi piste i:n päälle: Finnair on rajoittanut kuurosokeiden pääsyä lennoille. Kylläpä meille maalataan aika mielenkiintoista kuvaa Finnairin asiakaskohderyhmästä, eikö vain?

7 Comments

  1. Schizo-Janne

    Kohta Finnairin lennolle pääsee ainoastaan todistettavasti puhdasrotuiset arjalais-ugrilaiset sukujuuret omaavat heteroihmiset ja sen jälkeen vielä naistenkin pääsyä rajoitetaan, koska se rajoittaa miesten lentoemojen nipistelyä.

    Ja tietenkin ”yleisen standardin” (kuten Finnairin termeissä yhdistelmä Win/IE kuuluu) mukaisen henkilökohtaisen ITC-ratkaisun omaavat jätetään lentokentälle ”epäillyttävinä henkilöinä”.

  2. Marjut

    Sinäpä sen sanoit.

  3. tuosu

    ja minä kun ihmettelin, että se on päivästä toiseen alhaalla, kun missään ei sanota, että pakko olla ie, ja operalla tulee aina joku virhe, joka näyttää siltä, että tietokantapuolella olisi ongelmia. Voi hyvänen aika.

    Tiedätkö sinä, että sivun ulkopuolelle johtavat linkit olisi syytä avata uuteen ikkunaan?

  4. Marjut

    Ei välttämättä uuteen ikkunaan, mutta sivun ulkopuolelle johtavat linkit pitäisi kyllä merkitä jotenkin. Nyrkkisääntönä siis, että merkitään linkkiin jollakin tavalla jos se a) avaa uuden ikkunan tai b) johtaa sivuston ulkopuolelle. Eikö se kuulostais käyttäjän kannalta aika fiksulta ratkaisulta?

  5. Josku

    Periaatteessahan ulos vievän / uuteen ikkunaan avautuvan linkin voisi yksinkertaisesti merkata attribuutilla rel=”external” ja CSS:n avulla tehdä siitä hieman eri näköinen kuin sivuston sisäisestä linkistä:

    a[rel~=”external”] {
    font-weight: bold;
    }

    Ai niin, Internet Explorer ei tue tuota :(

  6. Merten

    Mitä mun vanhat silmäni näkevät? Avata uuteen ikkunaan?

    Jos kaipaatte, olen pihalla keräämässä roviotarpeita.

  7. tuosu

    Näköjään on montaa tapaa ja mielipidettä, mutta kaikki ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että ulosjohtavat linkit täytyisi erottaa muista linkeistä. Parasta teknistä toteutusta ei vielä ole mainittu.

    Itse haluaisin blogeissa ulosjohtavat linkit avata uuteen ikkunaan siksi, kun haluan jatkaa blogin lukemista ja vilkaista vain mitä linkit takaa löytyy; jos on kiinnostavaa tietoa, niin katson, jos ei, niin suljen ikkunan/tabin. Nyt suljen aina vahingossa sen blogin ja sitähän en halunnut.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑