Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Käytettävyyden logistiikkaa

Yhä useammin tuotteet ovat kansainvälisiä, ja sen myötä käyttäjätutkimuksen kohteet muitakin kuin suomalaisia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että parhaassa tapauksessa asiantuntija saa lennähtää toiselle puolelle maapalloa haastattelemaan ja testaamaan. Joskus tutkimushaastattelun voi hoitaa myös puhelimessa, mutta sekään ei poista kulttuuristen erojen mukanaan tuomia kommervenkkejä (joista osan todellakin oppii vasta kantapään kautta).

User Research Abroad: Handle Logistics in Four Easy Steps kertoo nimensä mukaisesti kuinka homma hoidetaan kotiin: ”Doing user research abroad doesn’t have to be daunting. Keep these logistical tips in mind; you should have no problems working with participants from around the globe. You’ll get excellent results when everyone is comfortable, clearly understood, and compensated for their time.”

Lisäys: Jos malttaa irrottaa otteen luurista ja jalkautua kansan pariin tekemään kenttätutkimusta, löytyy siihen oivia vinkkejä kokemuksen syvällä rintaäänellä erään asiantuntijan haastattelusta: Designing Products that Work the Way People Work: An Interview with Kate Gomoll.

Haastattelun lukemisen jälkeen kannattaa klikata saman sivuston artikkeliosioon, josta löytyy kokoelma katsastamisen arvoisia juttuja – jotka tietysti samalla mainostavat mukavasti lähestyvää User Interface 9 Conferencea.

3 Comments

  1. JP

    Parhaassa? Muistutti kummasti mieleen taannoisen duunini konsulttifirmassa, jonka väestä 80% matkusti 200 pv/vuosi.
    Me kokelaat sitten pyöritimme kotikonttoria ja fiilistelimme :)
    Karusellissa on mukava käydä, mutta ei välttämättä asua…

  2. Marjut

    Taisit Jamppa olla vaan kateellinen! :-D Missäs konsulttifirmassa sie oletkaan jo ehtinyt tässä välissä duunailla? Toisekseen: kauneus on katsojan silmässä, matkustaminen voi olla kamalaa tai kamalan ihanaa tai kaikkea siltä väliltä, niinku tiedät.

  3. JP

    Voi veikkonen – en suinkaan kateellinen! Hyvä vaan että ihmiset jaksavat reissata, ja vielä asiasyillä :))
    Itse en kiitos vaivan ja (keskeis-keski-ikäisen) elon tilanteiden takia reissannut – mitä nyt Härmässä…

    Lafka oli erään korkeakoulun oy UM:n rahoittamana,
    ja tapahtui ajalla ennen ajanlaskun (Laman) alkua.
    Sellaista Suomi-kuvan rakentamista ja verovarojen surutonta tuhlausta, mutta tulipa sekin siis nähtyä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑