Gerry McGovernilla on tällä viikolla asiaa blogeista. Vaikka jutun otsikkona onkin Blogs and blogging: advantages and disadvantages, siitä löytyy pari kiintoisampaakin pointtia kuin monet kertaan listatut bloggaamisen plussat ja miinukset.

McGovernin ensimmäinen oivallus on se, että viime aikojen suurimmat ”vallankumoukset” liittyvät jollakin tavalla kirjoittamiseen: sähköposti, www-sivut, tekstiviestit ja nyt viimeisimpänä bloggaaminen. ”All this reflects a trend whereby the world is becoming more formal in how it communicates. Instead of body language and endless conversations, communication has shifted towards endless words on a screen.”

Tästä väistämättä seuraa se, että olet mitä kirjoitat – eikä kaikilla riitä mielenkiintoista sanottavaa julkaistavaksi saakka. Ehkä ajatus tuntuu vielä tässä vaiheessa vähän kaukaa haetulta, mutta voisin helposti kuvitella, että tulevaisuudessa bloggaamisella tai millä tahansa kirjallisella ilmaisulla on ammatillisestikin paljon suurempi merkitys. McGovern tiivistää: ”This is an age where you will build your professional reputation word by word.”