Kehitys kehittyy, ah mikä ihana klisee, ja niin tekevät myös mobiilipalvelut. Loma-aikanani huomasin kuinka kehnosti monet verkkopalveluiden saralla ansioituneet tahot ovat kiinnittäneet huomiota mobiilikäyttäjiin. Mobiilipalveluja suunniteltaessa pitäisi ajatella, että mobiililaitteet ovat monikäyttöisiä ja monipuolisia kapineita, joissa yhteys on aina auki – ei siis PC minikoossa, vaan ihan oma juttunsa.

Hyviä esimerkkejä erityisesti mobiilimaailmassa toimivista palveluista ovat vaikkapa paikantaminen ja tavoitettavuus (presence); jälkimmäiseen olen ainakin ajatuksen tasolla varsin ihastunut, vaikkei varsinaista käyttökokemusta vielä olekaan. Kumpikin tuo käytettävyyden ja käyttäjäkokemuksen suunnittelulle ihan uusia haasteita, joita kuvaillaan Boxes and Arrowsin artikkelissa näin:

”It’s exciting to imagine a generation of services in which the user experience moves from a computer screen to phone speaker and back, based on the user’s location, situation, and step in a process, and it’s exciting to imagine being able to design for such immediacy and relevance.”

Sormia syyhyttää.