Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Olis kiva

Kännykän käyttäjänä ei vielä osaa olla niin vaativa asiakas kuin verkossa toimiessa, mutta ajan mittaan on asioita joihin ei totu, vaan jotka jurppivat aina vaan.

Joka masiinassa pitäisi olla vakiovarusteena, yhden napin päässä, tulevan puhelun ohjaus suoraan vastaajaan. Siis ei soittoäänen hiljennys eikä tyly luuri korvaan -temppu, vaan siisti vastaajaan ohjaava toiminto. Jos sellainen puhelimestani löytyy, niin kertokaa.

Puhelun aikana pitäisi voida kätevästi säätää volyymia. Mikä itu on siinä, että säätönappi on poskea vasten niin, että luuri on irrotettava korvalta mikäli volyymia haluaa masinoida? Ei kuulosta kovin kohteliaalta sanoa soittajalle, että odotatko hetken, säädän tätä volyymia että kuulen kuiskailuistasi jotain.

Kaikki mahdolliset yhteysasetukset pitäisi voida hoitaa mieluiten valmiiksi jo tehtaalla tai kapulaa ostettaessa myyjän toimesta. Armas operaattorini tarjoaa jokseenkin sovellettavissa olevia tietoja, joiden kanssa puuhastellessa vanhenin henkisesti useita vuosia ja fyysisestikin pari päivää – puhumattakaan siitä, että työaikaa kului myös parilta kollegalta. Ei siis puhettakaan että homma olisi ollut parilla tekstiviestillä selvä. Juuei.

Jos puhelimessa on jokin elämää helpottava toiminto, niin olisi ystävällistä kertoa siitä myös käyttäjälle ja suunnitella toiminto niin, että käyttäjäkin hoksaa sitä käyttää.

Ja sitten vielä olis kiva jos tuleva tekstiviesti / muistutus / ties mikä muu piippaus ei kajahtaisi korvaan kesken puhelun. Kiitos.

[Innoittaja: A few thoughts about device UI]

6 Comments

  1. NS

    Lainaus: ”Joka masiinassa pitäisi olla vakiovarusteena, yhden napin päässä, tulevan puhelun ohjaus suoraan vastaajaan. Siis ei soittoäänen hiljennys eikä tyly luuri korvaan -temppu, vaan siisti vastaajaan ohjaava toiminto. Jos sellainen puhelimestani löytyy, niin kertokaa.”

    Niin, sinuna tallettaisin sivun http://www.dnafinland.fi/yksityisille/asiakaspalvelu/gsm/kayttoohjeet_soitonsiirrot.shtml ohjeiden mukaisesti puhelimesi muistiin kaksi uutta numerosarjaa; **21*(vastaajasinumero)# ja ##21#. Jos sen jälkeen kytket kyseiset kaksi numeroa esim. pikavalinnoiksi 2 ja 3, voit ohjata kaikki saapuvat puhelut vastaajaasi painamalla kakkosnappulaa noin sekunnin ajan ja vastaavasti pois päältä painamalla kolmosta. Tämä tietysti edellyttää että olet aktivoinut pikavalinnan puhelimessasi. Muussa tapauksessa joudut painamaan kakkos- tai kolmosnapin jälkeen vielä vihreää luuria ja silloin painalluksia tulee kaksi.

    Toivottavasti en ymmärtänyt kysymystäsi väärin. :)

  2. Marjut

    Mhyy, ymmärsit osittain oikein – tosin enemmän käyttöä olisi sille, että voisi ite valita minkä puhelun haluaa menevän suoraan vastaajaan. Siis ei kaikkia, vaan vain jonkin. Kun aina ei jaksa puhua jonkun tietyn ihmisen kanssa, eikä tosiaan halua lyödä luuria korvaan / sulkea koko puhelinta, junou… :-) Nuo pikavalinnat käytössäni ovatkin.

  3. Gray

    Oma Nokia/Sonera -yhdistelmäni on viritetty niin että kun puhelun tullessa painaa sulje-luurinappia, puhelu menee vastaajaan, nika ja naks. Muistaakseni liittymän vastaajapalvelun ominaisuuksia. Lähesty DNA:ta.

  4. NS

    Nyt kyllä toivot jo ihan mahdottomia, Marjut! :) Täytyy sanoa, etten oikein ymmärrä logiikkaasi. Jos kerran et halua ”lyödä luuria korvaan” jollekin tietylle ihmiselle, niin mikset voi vaan puhelun saapuessa mykistää soittoääntä ja antaa puhelun mennä vastaajaan itsestään?

    Tietysti voisi sinänsä olla hauskaa, jos kaikille puhelimen muistissa oleville numeroille voisi valita, soiko puhelin vai menevätkö siitä numerosta tulevat puhelut suoraan vastaajaan. Sellaista ei kuitenkaan (tietääkseni) ole vielä keksitty. Mutta: Voit valita tietyn henkilön soittoääneksi ”ei ääntä”, jolloin sinun ei tarvitse edes hiljentää puhelintasi soiton saapuressa, vaan puhelimesi vain vilkkuu vähän aikaa ja sitten puhelu ohjautuu vastaajaan. Kävisikö semmoinen?

  5. Marjut

    Ah, mutta minä käytänkin vaikeaa naisen logiikkaa, johon kuuluu tietenkin se, että toisinaan puhelimeen voi vastata, toisinaan ei. :-) Ehkä kätevintä oliskin se, jos vastaajaan ohjautumisajan voisi määritellä itse, jolloin homma tosiaankin hoituis helpoimmin niin, että puhelimen soidessa vain mykistäisi sen. Itelläni ainakin puhelin soi tolkuttoman kauan ennen kuin se menee vastaajaan, ja monet eivät sitä jaksa odotella, vaan soittavat mieluummin uudestaan ja uudestaan. Ja minä taas en jaksa _sitä_. :-)

  6. NS

    Niin, voisithan tietysti lyhentää sitä viivettä, jonka jälkeen puhelut siirtyvät vastaajaan. Toisaalta nämä tietyt henkilöt, jotka kertomasi mukaan soittavat yhä uudestaan ja uudestaan, tekevät sitä varmaan riippumatta vastaajaviiveestä. He kuuluvat johonkin kolmesta seuraavasta ryhmästä: 1) niihin, jotka eivät luota vastaajiin; 2) niihin, jotka kammoavat viestin jättämistä vastaajiiin; 3) niihin, joiden kärsivällisyys ei kerta kaikkiaan riitä vastaajaan puhumiseen.Viimeiseen ryhmään kuuluvat eivät luonnollisesti myöskään jaksa odottaa puhelun ohjautumista vastaajaan. Mutta jos kerran tarjoat kaikille soittajile mahdollisuuden jättää viestin vastaajaan, ja jatkossa ehkä pienemmällä viiveellä kuin nykyisin, voit kyllä hyvällä omallatunnolla jättää vastaamatta epämieluisiin puheluihin. :)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑