Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tuttu naama

Olen edelleenkin keskellä pitkittynyttä kännykänvaihtoprosessia, ja täytyypä sanoa ettei mikään ole aikoihin ollut yhtä vaikeaa kuin päättää minkälaisen puhelimen hankkisi. Viime aikoihin saakka kriteerejä ei ole ollut kuin kaksi: puhelimen on oltava Nokia ja sen on oltava riittävän suuri, ts. ei mikään trendikäs tikkuaski.

Miksi ihmeessä Nokia? Miksei joku muu voisi olla aivan yhtä hyvä? Voisi varmaan, mutta minä olen laiska ja vanha koira opettelemaan uusia temppuja. Olen oppinut ja sisäistänyt Nokian käyttöliittymän edes jollakin tasolla (ja kylläpä se olikin vaikeaa aikanaan entisen Ericssonin omistajalle!) ja on turvallinen olo, kun jokin laite toimii suurinpiirtein niin kuin sen olettaakin toimivan. Kollega maailman toisella laidalla tiivistää saman: ”People are so used to Nokia’s interface that they expect all mobile phones to behave like Nokia phones. That’s the problem. That’s the solution too. If I were manufacturing mobile phones I would follow the standards set by Nokia instead of inventing my own. That may sound a bit cheap at the surface but if you give it a thought, it’d make a load of sense. Why re-invent the wheel?”

Ai niin. Vaihtoehdot olen onnistunut rajaamaan jo kahteen!

3 Comments

  1. Janne Jääskeläinen

    Itselläni on ollut myöskin pitkään kriteerinä, että puhelimen täytyy olla Nokia. No, huomasin tuossa asennemaailman muututtua, että uusi ei aina ole välttämättä pahasta (vaihdoin PC:stä macciin) – ja että on melko hoopoa sinnitellä jossain tietyssä ”vanhassa kunnon merkissä”, jos laatu ei ole enää sama kuin on alunperin tottunut. Mielestäni esimerkiksi nokian designin taso on tippunut aivan uskomattoman heikkoon suuntaan, ja kilpailijat ovat jo ajaneet ohitse. Seuraava puhelimeni (tulee ensi viikolla) ei ole enää nokia, vaan nätti Siemens. Petturi mikä petturi. ;)

    Ai niin, sen verran vielä täytyy sanoa, että eihän Nokian luurien käyttöliittymä ole suinkaan aina sama, vaan käyttöliittymä vaihtelee luurien uudistusten myötä.

  2. Marjut

    Näinhän se on, käyttöliittymä toki muuttuu ja kehittyy (?) nokialaisissakin, mutta toimintalogiikan sentään tunnistaa samaksi. Tosin esim. Nokia 6600:aa jaksoin koekäyttää tasan puolitoista päivää – se ei siis selvästikään vastannut tämän koiran tarpeita ja tottumuksia. Kyllähän tässä vaa’assa painaa sekin, että vanha kapula on hajoamispisteessä ja uusi pitää hankkia nopeasti, ja jos ryhtyisin kartoittamaan vielä muidenkin valmistajien malleja, mulla ei olis puhelinta vielä joulunakaan… ;-)

  3. Antti

    Siemensin luureihein ei kannata erehtyä. Käytettävyys on jotain aivan kauheaa (ainakin M55). Jos softainssillä on vaikeuksia käyttää puhelinta niin eipä voi kuvitellakaan mitä se on vanhemmilla immeisillä.

    Vaikka noksun puhelinta en suostu ostamaan niin käsittääkseni niissä käytettävyydelle uhrattu muutamia hetkiä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑