Digital Web Magazinen kolumnissa linjataan asiallisesti käytettävyysihmisten ja käyttöliittymäsuunnittelijoiden rooleja ja vastuita. Toisinaan nämä roolit nimittäin menevät päällekkäin ja aiheuttavat sekaannuksia ja katkeruuttakin, vaikka perimmäisenä pyrkimyksenä kummallakin osapuolella lienee toivottavasti saada aikaan positiivisia kokemuksia sille, joka tuotetta lopulta käyttää.

Ratkaisu ei kuitenkaan ole tiukassa työnjaossa, vaan siinä, että toisten asiantuntijuutta opetellaan ymmärtämään ja hyödyntämään paremmin – ja tässä kohdassa kirjoittajan mukaan meillä käytettävyysihmisillä olisi opettelemisen aihetta: ”If user researchers insist on providing designers with solutions, rather than reports based on findings, they have to be willing to understand design, its implications and, most importantly, its constraints—and that’s where it gets tricky, in my opinion. The usability expert must, essentially, become a designer, or at the very least understand the role of design in general.”

Toki ihan yhtä lailla visuaalisten ihmisten tulee ymmärtää käytettävyyden periaatteet ja käyttäjien tarpeet. Vielä mielenkiintoisempi soppa saadaan aikaan, kun samaan koriin heitetään myös tekniset toteuttajat, joiden tekemisen lähtökohta ei ole käyttökokemuksen saati käyttöliittymän miellyttävyydessä, vaan siinä, että homma toimii. Oman kokemukseni perusteella asiantuntijuuden ja eriävien näkemysten yhteensovittaminen on tässä kohdassa jo huomattavasti haasteellisempi juttu.