Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kuuntele käyttäjää

Mobiiliportaali TheFeaturessa on alkanut neliosainen käyttäjien tarpeita valottava haastattelusarja, jonka ensimmäisessä osassa paneudutaan käyttäjien kuuntelemiseen designin tiimoilta. Käyttäjälähtöisen suunnittelun merkitystä ei kannata vähätellä, sillä jos käyttäjäkokemus on positiivinen, on käyttäjä valmis myös kaivamaan kuvettaan enemmän: ”Apple also provides examples of the benefits of getting the user interface (UI) and design right. Users are often delighted with a new Apple and are therefore prepared to pay more. They are also keen to show it off, and thus create word of mouth marketing. They are also often proud of the device.”

Monen pätevän pointin ohella artikkelissa otetaan esille myös seikka, joka on askarruttanut minua jo pidemmän aikaa: miksi hemmetissä kännykkäkaupoissa ei saa enää nykyisin käpälöidä oikeita puhelimia, vaan onnettomia muovitekeleitä? Minä ainakin haluan tietää miltä puhelimen käyttäminen tuntuu. Eihän se nyt voi olla pelkästä tavaran hävikistä kiinni! Siitä hyvästä fiiliksestä ja oikeasta tuntumasta nimittäin olisin myös valmis maksamaan, mutta tällä hetkellä näpsyttelen mieluummin vanhaa hyväksi havaittua uskollista palvelijaani.

2 Comments

  1. Janne

    Oman kokemukseni mukaan oikean puhelimen saa kyllä kokeiltavaksi, jos vain on kiltti ja hymyilee ja pyytää kohteliaasti. Kannattaa tukea niitä liikkeitä mistä saa palvelua (ja sanoa se niille kun on tehnyt ostoksen).

  2. Marjut

    Juuri tätä periaatetta noudatan minäkin. Mutta puhelimia olen saanut kokeiltavaksi tosi nihkeästi, jos ollenkaan. Muutenkin tuntuu siltä, että näin vanhemmiten hvyää palvelua arvostaa (ja vaatii) ihan eri tavalla kuin joskus nuorempana, jolloin tavarataloissakin sai automaattisesti myymäläetsivät perään ihan vain siksi, että ikää oli vähän ja selässä reppu…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑