Kalamukissa listattiin eilen 10 parasta tapaa saada kävijä olemaan käymättä uudestaan sivulla, ja osittain kirjoituksen innoittamana ajelehdin toipilaana parin uuden portaalin läpi. Kalamukin listan vastaisesti näillä sivuilla ei toimita, mutta muuten sitten haukotuttaa.

Valtion ympäristohallinnon kaikille ympäristö- ja asumisasioista kiinnostuneille tarkoitettu verkkopalvelu ymparisto.fi jättää ensinäkemältä kylmäksi eikä oikein tahdo avautua noviisille. Osaisinkohan suunnistaa ko. osoitteeseen jonkin ympäristöasian askarruttaessa mieltä? Hiukan harmittaa se, että portaalia säädettäessä omailmeisyys on jäänyt toissijaiseksi, sillä ensisilmäyksellä sivuista tuli mieleen jokin aika sitten julkaistu Kunnat.net, kuntatiedon keskus internetissä. No, en taida olla kummankaan keskeisintä kohdeyleisöä.

Vantaan kaupunki sai niinikään kauan työn alla olleen portaalinsa vihdoin julkistettua, ja ainakin ulkoasun puolesta uudistus on parempaan päin. Asiaa on niin paljon, että eksyminen on enemmän kuin helppoa, mutta ehkä palvelun salat oppisi jonkin ajan käytön jälkeen. Ruotsin värejä on kumminkin aina kiva katsella. :-)

Niin ja se alussa mainittu lista. Lisäisin sinne vielä kirjoitusvirheet. Toistuvat, aina samat. Paras karkotin.