The Featuressa maalaillaan mobiileja tulevaisuudenkuvia, joissa menneisyyteen voi palata kuin Michael J. Fox konsanaan, ja mitata kulutettua mediaa kannettavalla vimpaimella. Jostain syystä kumpikaan visio ei tunnu kovin kaukaa haetulta – näihin teknoutopioihin taitaa turtua samalla tavoin kuin uutisten sotakuviin.

Utopiasta ei tosin sovi puhua, sillä Portable People Meter on ihan todellinen laite: ”Portable People Meter is all about monitoring people, not TVs or radios. […] the Portable People Meter measures a peoples’ viewing habits whether they’re watching TiVo at their own house or a friend’s place. […] it can track wearers’ print, cinema video games, and in-store media exposure, in addition to TV and Radio. Web browsing will certainly come into play as well.”

Ja jos nyt jostain syystä sattuisi unohtamaan mitä on nähnyt ja kuullut, voi senkin tarkistaa nauhalta jälkeenpäin, kertoo Removable Media For Our Minds -artikkeli. Viime aikoina erilaisia elämän tallentamisen apuvälineitä on tullut kuin sieniä sateella (niin kuin vaikkapa LifeBlog). Vaan olisiko joskus ihan hyvä myös unohtaa?