Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

IE jyrää

Viimeisimmät tilastot tietävät kertoa, että

  • JavaScript 1.2+ toimii 94% kaikista selaimista, vain 4%:ssa ei pelitä ollenkaan,
  • Java on käytössä yli 93% selaimista,
  • IE 6+:lla on 74% osuus markkinoista,
  • muut IE-versiot tulevat perässä 17% osuudella,
  • Mozillan, NS 5.x:än ja Operan osuus on vain 1% ja
  • 1024×786-resoluutio on yleisin ja käytössä 49%:lla – muut luvut ovat 800×600 – 37%; 1280×1024 – 6%; 1152×864 – 3% ja hännänhuippuna 640×480 vain 1%.

Tiedot tarjosi Small Initiatives.

Ilmanko kotimopon susikasi/IE5.5/800×600-mummoyhdistelmä saa paitsi käyttäjän, myös koneen rykimään. Viime aikoina olen törmännyt ihan luvattoman usein sivuihin, joissa ei ole minkäänlaista mainintaa mahdollisista käyttörajoitteista tai -edellytyksistä ja jotka eivät suostu pihahtamaankaan em. kombinaatiolla – jota pidän kotikäytössä ihan testimielessä. Elävät kalat uivat vastavirtaan.

6 Comments

  1. antti

    Vale, emävale, tilasto. Kuka uskoo mozillan osuuden noin pieneksi? Kukahan kys. tutkimuksen on tehnyt ja minkälainen osallistujakunta on kyseessä. Ilmeisesti Windows Update sivuston kävijöistä.

  2. Schizo-Janne

    Vaihda se kesämopo siihen himoitsemaasi kannettavaan ;-)

    Nimim. Koneen vaihdon kautta onnellisempaan elämään …

  3. Tomi M

    Nuo TheCounterin tulokset ovat aiemminkin hihityttäneet. Harvoilla kovinkaan vakavasti otettavilla sivustoille heidän palvelujaan on kuitenkaan käytössä, joten itse en pitäisi noita tilastoja edes suuntaa-antavina jos tarkoituksena olisi selvitellä millaisille kokoonpanoilla webissä liikutaan. Hyvin subjektiivista.

    Ei esim. ”JavaScript 1.2+ toimii 94% kaikista selaimista”, vaan ”JavaScript 1.2+ toimii 94% niistä selaimista, jota yhden palveluntarjoajan tilastot ovat seuranneet”.

  4. Marjut

    Sokea kana taisi löytää jyvän tämän ”uutisen” blogatessaan – harvoin jaksan mitään numeroita minnekään naputella, mutta nehän näköjään herättävätkin kosolti mielipiteitä. :-) Sikäli kyllä debatti on ihan paikallaan, että aina löytyy joku vihreä disaineri, joka lukee näitä tilastoja ja toimii niiden mukaan. Puhumattakaan sitten niistä, jotka saavat tällaisista tuloksista lisää pökköä pesään suunnitellessaan vain ja ainoastaan IE-yhteensopivaa kamaa. Omankin työn puitteissa, käytettävyysasioita miettiessä tällaisiin tapauksiin törmää ihan liian usein.

    Ja konetta vaihdan… toivottavasti pian. Ostoslistalla on tosin muitakin isoja hankintoja, mutta kukkaro ei täyty valitettavasti sen enempää kuin ennenkään. Pitäis varmaan löytää se rikas elättäjä jostain! Sugar daddy candidate, anyone?

  5. Schizo-Janne

    Damned!! Mun hyvin kerääntynyt kesälomakassa menee sähkötöihin. Piti kutsua oikein ammattimies paikalle, kun kämppä on jatkuvassa tulipalovaarassa.

    Josta muistuikin, että pitää pistää Lotto menemään lauantaina. Jos vaikka kävisi flaksi.

    Jos mä voitan täyspotin (tai muuten vaan tarpeeksi), niin lupaan ostaa sulle sen kannettavan. Voit sitten tarjota pullakahvit kaupungilla. Eihän sitä tällaisen tietotekniikkasnobin sydän kestä, kun yksi joutuu rimpuilemaan sellaisella mopedilla kotona.

    Mitä kaikkea siistiä sitä saisikaan aikaiseksi, jos voittaisi lottovoiton ….

  6. Antti

    Se on kyllä valitettavaa ja totta että sivut suunnitellaan IE:n ehdoilla, eikä edes vaivaiduta tarkistamaan toimiiko ne muilla. Hyvä esimerkki http://www.rovala.fi/ ei toimi mozillalla ei. Kalevan sivut suostuttiin korjaamaan toimimaan Mozillalla, kun lähetin tarpeeksi monta valitusta.Törkeimmillään tämä syrjintä on ollut kun, eräällä sivustolla ei IE käyttäjät ohjattiin IE:n imurointi sivulle. :)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑