Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vihatut kännykät

Herald Sunissa raportoidaan viime vuoden lopulla tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan kännykkä on elintärkeistä keksinnöistä vihatuin, ja peittoaa ärsyttävyydessä jopa herätyskellon. Itse puhelimet eivät kuitenkaan ole ärsyyntymisen aiheuttajia, vaan niiden käyttäjät, joilla kännykän käytön sosiaalinen normisto ei vielä ole hallussa. Jenkkilässä halutaankin istuttaa puhelimiin sitä älykkyyttä, joka omistajalta puuttuu:

”We are exploring ways to give these devices human-style social intelligence, which means they would know what we as owners expect them to do, and especially what not to do, without our having to tell them explicitly every time.”

Jep jep. Jotenkin tästä tulee mieleen viime aikoina paljon pinnalla ollut lihottava roskaruoka ja raastupaan haastetut makkaranmyyjät: tietenkin se on mäkkärin vika, että hampurilaisia ahmimalla lihoo. Tilanneäly (context awareness) on hyvä juttu kännyköissä, mutta soisi sitä käyttäjilläkin olevan.

2 Comments

  1. Schizo-Janne

    Täysin off-topic. Aika siisti uudistus. Otit sitten Movable Typen käyttöön. Hitto, kun on itse niin laiska, että ei ole saanut tuotakaan tehtyä. Mutta kyllä minä vielä tämän vuoden puolella …

  2. vm

    Yhdyn Jannen kommentteihin. Onnea uudelle ilmeelle!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑