Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Taustamusiikin taika

Wichita State Universityssä on tutkittu taustamusiikin vaikutusta tietokoneella suoritettavan tehtävän ratkaisemiseen. Osallistujille soitettiin klassista tai punkkia, tai vaihtoehtoisesti ei musiikkia ollenkaan. Olisi varmaankin ollut yllätys, jos vaikkapa punkkia kuunnelleet olisivat suoriutuneet tehtävistään parhaiten, mutta ei, kyllä se klassinen musiikki veti jälleen pidemmän korren. Klassista kuunnelleet pärjäsivät paremmin siitäkin huolimatta, että höpisivät muita ryhmiä enemmän joutavia keskenään tehtävää suorittaessaan. [lähde: UsabilityNews]

Tästähän voisi päätellä, että web-suunnittelijoiden kannattaisi lisätä sivuille taustakilkutusta parantamaan käyttäjän suoritusta. Toivottavasti ihan näin suoraa johtopäätöstä ei kuitenkaan kukaan mene vetämään – tai sitten on ainakin syytä olla myös vaihtoehtoja tarjolla. Tämä käyttäjä ainakin systemaattisesti sulkee kaikki pimputukset www-sivuilla, mutta sen sijaan koneella puuhastelu ilman omaehtoista, itse valittua taustamusiikkia on varsin kolkkoa puuhaa.

2 Comments

  1. Schizo-Janne

    Eilenhän televisiossa oli samasta aiheesta pikku-uutinen. Siinä jopa esiteltiin ”taustakohinaa” tuottava laite. Toivottavasti meillä ei mennä mihinkään kohinoihin. Luulee vielä, että on alkanut ihan oikeasti päässä surraamaan.

  2. Sakke

    Pakko kommentoida tähän, että yleisesti ottaen ei missään tapauksessa kannata mennä nettisivuilleen musiikkiä änkemään. Kyllä se oman muusiikin päälle ryöpsähtävä infernaalinen midi-pimputus saa vierailijan hyvin nopeasti vaihtamaan sivua. Eikä lisää keskittymistä, ei.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑