Tässä blogissa on seurailtu liki kolmen vuoden ajan amerikkalaista saavutettavuuteen liittyvää oikeusjuttua, jossa iso kauppaketju Target haastettiin oikeuteen verkkosivustostaan, joka jäi näkövammaisten saavuttamattomiin. Nyt jutussa on vihdoin tehty päätös – jota heti tuoreeltaan on moitiskeltu siitä, että vaikka Target joutuukin maksumieheksi, tapaus ei kuitenkaan toimi ennakkojuttuna vastaavien tapausten varalle, eli että koskeeko ADA (Americans with Disabilities Act) myös verkkosivuja.

Muutakin hassua tehdyissä päätöksissä on, mm. nämä kohdat:

  • Target makes no admission or concession that its website is or ever was inaccessible.
  • Target admits no violations of the ADA or any other law.

Mutta parempi kuusi miljoonaa dollaria joukkokanteen tekijöille kuin ei mitään. Verkkosivuston tekijäkin vielä passitetaan kaupan päälle saavutettavuuskurssille.