design-videosEi ollut matematiikan opiskelu minun kouluaikoinani yhtä innostavaa kuin mitä se on nykyisin, kun edes jossakin maailman kolkassa on ymmärretty havainnollistaa koululaisille mihin matematiikkaa voi tosielämässä tarvita – ja kuinka hienoa se voi olla.

Alunperin eksyin The Futures Channelille ihastelemaan The Shape of Phones -videota, joka kertoo kännykoiden suunnittelusta Motorolalla ihanan selkeällä ja mukaansatempaavalla tavalla. [via] Puheenvuoron saa niin teollinen muotoilija, insinööri kuin käytettävyysihminenkin, joista jokainen ymmärtää tietenkin myös matematiikan päälle. Sitten huomioni varasti Designing Backpacks, video selkäreppusuunnittelijan design-prosessista – mikä sen mielenkiintoisempaa naiselle, jonka käsilaukun virkaa reput toimittavat! Ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin olisi voinut kuvitella.

Mutta varsinainen jättipotti löytyi videosta Building Custom Guitars, jota mainostetaan näin: ”Go inside the workshop of Alembic, one of the most influential bass and guitar makers in the business, to see how they rely on precision numbers to craft guitars with the best quality sound and customized fit for each musician.” Ihailuni käsityöammattilaisia kohtaan kohtasi täyttymyksensä katsellessani, kuinka puu taipuu osaavissa käsissä mitä upeimmiksi kitaroiksi.

Olisikohan sittenkin pitänyt jatkaa laajan matematiikan opiskelua.