En näemmä olekaan ainoa, joka on joskus aikojen saatossa miettinyt sitä, millä perusteella W3C julkaisee standardejaan ja saavutettavuusohjeistojaan: kai sielläkin käyttäjätutkimusta tehdään? Working with Others: Accessibility and User Research -artikkelissa yritetään selvittää, mitä kaiken takana on, eivätkä tulokset juuri vakuuta. Siksi kirjoittaja käy läpi joitakin keskeisiä ohjeiston kohtia oikeisiin käyttäjähavaintoihin perustuen – käyttäjät kun kuitenkin ovat viime kädessä tämänkin paketin tärkein tekijä.

”In short, we need less discussion and more user research. Especially when our guidelines form the basis of national laws, we need to ensure that they’re founded on real user experience. And in the meantime, accessibility experts, let’s conduct – and publish – more user research to support our recommendations.”