Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vihreitä sävyjä

Vihreät uusivat väriään ja nimeään, ja entisestä Vihreästä liitosta tuli ytimekkäästi pelkkä Vihreät. Samalla uudistuivat myös verkkosivut, jotka ansaitsevat muiden kotimaisten puolueiden rinnalla erityiskiitoksen: kevyttä, ilmavaa, käytettävää – ja standardien mukaista. Kelpaa esimerkiksi monelle.

9 Comments

 1. Timo L.

  Jos nyt jostain pitää jupista, niin permalinkit eivät ole oikein selkokielisiä.

 2. Marjut

  No eivät, mutta sanoisin, että se on pieni kauneusvirhe kaiken muun rinnalla. Täydellisiä saitteja kun ei olekaan.

 3. Eero

  hehe, tainnut tulla itse seurattua hieman liikaa blogeja, kun heti ensimmäiseksi alkoi kaivata kommentointimahdollisuuksia etusivun tiedotteisiin/kannanottoihin :)

  Parempaan suuntaan kaiken kaikkiaan. Mutta koska aina pitää ennemminkin etsiä niitä kauneusvirheitä; en tykkää leipäfontista. Tunkkasta, varsinkin jos tekstiä on enemmän.

 4. Ilkka

  Kovin on tyhjänoloinen tuo leiska minusta, asiaa vain kapealla keskipalstalla. Navigaatiolle on toki osansa varattava, mutta miksi venyttää sivuja noin pitkiksi, kun oikea palsta on aivan tyhjä. Keskipalsta alkaa olla kohtuullisen leveä vasta, kun selainikkuna on n. 1300 pikseliä leveä, mikä on kyllä jo epätyypillistä.

  Kaksipalstaisena tuo olisi saanut kyllä ääneni. Bannerit mahtunevat kyllä vasemmallekin navigoinnin alle.

 5. zache

  ei ole osattu tehdä float:lla leiskaa, joten se kusee gadgeteillä. Kaksipalstaisena floatleiskana tuo olisi kyllä ihan jees.

 6. Marjut

  Minusta tämä on hyvä lähtökohta jatkokehitykselle. Tarkoituksena kun ei toivottavasti ole jäätyä tähän pisteeseen, vaan oppia lisää ja jatkaa hyvää työtä. Jos sitä rimaa ei laittaisi kertaheitolla taivaaseen, kun lähtöpiste on ollut aika matalalla? Jospa siellä edetään askel askeleelta kohti parempaa?

  Call me a dreamer.

 7. Mikko

  En ole väriasiantuntija mutta CMYK: 70, 0, 100, 0 ei ole sama kuin RGB: 97, 191, 26 (eli #61bf1a), jota käytetään sivulla. Toki kyse on eri asioista, sen ymmärrän. Kiinnostaisi tietää perusteluja molempien värien valinnalle. Sivulla käytetty vihreä on aika kamala.

  Taitosta olen paljolti samaa mieltä Ilkan kanssa. Merkkaus kärsii divitismistä mutta on tämä askel eteenpäin.

 8. Elena

  Oho, sulta tuli kehuja! Mä oon lähettänyt Puolueelle haukkuja sivujen epäkäytettävyyskohdista pitkin matkaa. Ilkan mainitsemat asiat ärsyttävät minuakin, mutta ne varmasti korjataan. Kyllä noista (kuten myös toivottavasti muidenkin puolueiden kotisivuista) vielä hyvät tulee. :-)

 9. Marjut

  Elena, ehkä mie olen siksi niin innoissani, kun muiden puolueiden sivut on järjestään niin kauheita. Näitä sentään pystyy käyttämään! :-) Minua ei tyhjyyskään haittaa, kun käyttämälläni resoluutiolla sivulla on ihan riittävästi tavaraa. Jos nyt jostain pitää sanoa, niin ulospäin vieviä linkkejä ei ole merkitty, ja sivupolun käyttötapa on aika persoonallinen, mutta hei… Vietkö Elena perille myös näitä kehitystoiveita?

  Ja joo, se vihreä on minustakin aika hurja, mutta ei häiritse (taitavat nämä monitorini säädöt olla sen verran armeliaat…). Jossain kohdassa sivuilla itse asiassa todetaan, että se ei ole oikein verkossa edukseen, mikä on vähän huonoa suunnittelua. Hmm. Pitäisi siis nähdä painotuotteessa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑