matkalla

Jouluiset
Christmas Stress Test
Dear Santa Letter Generator
Harpoldin joulukalenteri
Herkut.netin joulureseptit
Joulu, suorita!
joulutoivotukset 135 kielellä
Nytin Joululahja-automaatti
Santa's Nice-o-meter
Sober Santa
Suomalainen joulu
Suomen joulukaupunki
Tonttunimigeneraattori
Vegaaniliiton joulusivut
White Trash Christmas

Toisaalla
Digitoday
HS Tuoreet
Ohjelmat.info
Pinserin blogilista
User Friendly
Zeldman

Osui ja upposi
Life has three stages:
1. You believe in Santa Claus.
2. You don't believe in Santa Claus.
3. You are Santa Claus.

Aikaisempia
väkä toukokuu 2002
väkä kesäkuu 2002
väkä heinäkuu 2002
väkä elokuu 2002
väkä syyskuu 2002
väkä lokakuu 2002
väkä marraskuu 2002

Gimme Amazon!
Gimme ThinkGeek!

The current mood of   at www.imood.com

blogchalk: Marjut/Female/26-30. Lives in Finland/Helsinki and speaks Finnish. Spends 20% of daytime online. Uses a Faster (1M+) connection.

©

 

21.12.2002 - Levollista joulun aikaa kaikille!

Uppo-Nallen jouluruno

Kuusen alla on kummaa puhinaa,
karvaisen kuonon jouluista tuhinaa,
heilahtaa kuusen katveessa tassu,
kurahtaa vihreän varjossa massu,
joulukarhu on asialla
oksien peitossa kuusen alla.
Karhulla mielessään jouluiset ilot,
purkki ja lahjat ja omenakilot.
Siksipä heilahtaa karvainen tassu,
siksipä kurisee massu,
että on tarpeen hetkinen vartoa,
odottaa, paastota, punoa vartoa.
Jälkeen koulun on odotus joulun
kaikkein kauneinta maailmassa.
Karhun mielessä joulu väikkyy
kynttilän valo silmissä läikkyy
mieli on auvoinen, mieli on avoin
viettääkseen joulua jouluisin tavoin.

-- Elina Karjalainen

20.12.2002
Jouluna kannattaa sitten keskittyä torttuihin.

Kas, Ilya ja Ville ovat tehneet analyysin nettipäiväkirjoista ja weblogeista. Huomaan edelleenkin olevani kateellinen tämänhetkisille opiskelijoille siitä, miten maailma tuntuu olevan täynnä niin kivoja ja mielenkiintoisia aiheita, kun itse aikanani sain vain pyyhkiä pölyjä sosiologian klassikoista... Rutinat sikseen, eihän vielä ole myöhäistä - ja paluu kunnolla koulunpenkkiä kuluttamaan houkuttelee enemmän kuin laki sallii. Kuka olisi uskonut, että nälkä kasvaa syödessä tässäkin kohtaa.

Viimeinen työpäivä takana ja joululoma edessä. Kyllä on jouluisesti päreinen olo. Huh. Loma tulee enemmän kuin tarpeeseen - tohtisikohan sitä peräti pysytellä jokusen päivän koneelta pois? Tästä ei taida olla uudenvuodenlupaukseksi kuitenkaan. :-)

Päivän linkkinä tänään: Joulukirje kaikille MindTrek-mielisille.

17.12.2002
Maailman ensimmäinen munatotin vastainen weblog: No Nog Weblog. Suomessa kun ei ole tätä jenkkilän munatotikulttuuria, niin ehkä joku keksii perustaa glögin vastaisen blogin? Mikäli kenelläkään nyt voi olla mitään glögiä vastaan...

16.12.2002
Flunssa suxxs. Mutta se siitä.

Seuraavan kerran kun joku tulee penäämään tieteellistä perustetta tai tutkimustuloksia jostain web-maailmaan liittyvästä, niin sopiva vastaus saattaa löytyä täältä: 3600 Research Essays about the Net. Hakukone olisi kyllä aika kova juttu.

EU:n UsabilityNet-sivusto on hiljattain avattu uudelleen. Sivuston tarkoituksena on toimia oppaana kaikille niille eurooppalaisille organisaatioille, jotka ovat tekemisissä käytettävyyden ja siihen liittyvien kysymysten kanssa. Projekti kestää vielä ensi heinäkuuhun saakka.

Verkko-oppiminen seilaa lyhenteiden meressä siinä missä muukin web-maailma. Jokin aika sitten runtattiin ankaralla kädellä käyttöön termi LMS, siis learning management system, mutta kuinka se eroaa LCMS:stä (learning content management system)? Jotta sekä tekijät että ostajat pysyisivät samalla kartalla, näiden käsitteiden eroja valotetaan Learning Circuitsin artikkelissa. Sivumennen sanottuna: onko eLearning jotenkin feidaantumassa takavasemmalle vai tuntuuko minusta vain siltä nyt, kun enää ole aktiivinen toimija alalla?

Peter Merholz esittää blogissaan aika mainion kaavion käyttäjäkokemuksen kehitysprosessista. Ei juuri uutta auringon alla, mutta hyvä kiteytys, ja napakymppiin osuva oivallus:

"The problem is,[...] that the issues isn't with features and functionality, but with the software fitting into current work processes. What this means is that, when buying enterprise software, companies need to do more work. [...] What surprised the client was that they thought this was the responsibility of the vendor. Part of the reason they bought this software was for the 'wisdom' the software was meant to have embedded within. That there was a 'wisdom' in how the software presents work processes, and that the company ought to learn from that wisdom and adjust their work accordingly, taking advantage of this 'wisdom.'

This totally took me aback. How on earth could this enterprise software tell you how to do your work? It's your work! And, this is what the client learned, in a painful way. That software can't come in and change how people work -- such software will simply be ignored, be rejected. Companies have to step up and take more responsibility for the integration of software within their organizations, because no one else knows how those companies work. This is something that content management system vendors have had to deal with, and has lead to a solution of separating the content/data and the presentation."

14.12.2002
Theory.org.uk on palkintoja saalistanut brittiläinen populaarikulttuuriin, mediaan ja identiteettiin keskittynyt web-sivusto. Entisenä sosiologian opiskelijana on lämmittävää nähdä kuinka aikanaan hyvinkin pölyisiltä ja kuivakkailta tuntuneet teoreetikot alkavat verkossa elää aivan eri tavalla. Niinkin pieni asia kuin aiheeseen liittyvä näppärä näytönsäästäjä karkottaa unet kummasti silmistä. Olisipa tälläista ollut silloin, kun itse painin klassikkoseminaarien kanssa!

13.12.2002
Kaikki joukolla leipomaan! Finnish Kaffi Bulla.

Kaunista Lucian päivää!

Käsillä oleva viikonloppu tuntuu olevan täynnä monenkarvaisia messuja ja myyjäisiä ainakin täällä pääkaupunkiseudulla. Saa nähdä kuinka joulukestävyys riittää, sillä jostain syystä tänä vuonna lahjomistahtoa on ollut enemmän kuin hankintataitoa.

Hanki joulurauha kukkaroon näissä paikoissa:

Mieluiten kuitenkin menisin Vanhan Suurtorin joulumarkkinoille. [Snif.]

12.12.2002
Kiitos Kari, ihana linkki: Bond Girl Name Generator. Yours truly: Dutchess Menstrua. Hahaa!

11.12.2002
Ajattelin, että jouluun saakka keräilen vastaantulevia jouluisia linkkejä tuohon oikeaan laitaan sen sijaan, että blogittaisin jokaisen...

10.12.2002
Jee, Mel Gibson(in beba) palaa Mad Maxiksi! Tätä hetkeä on koko leffoissa käyvä kansakunta odottanut. Hesarin toimittaja tiivistää niin osuvasti, että vetäisin kahvit väärään kurkkuun: "Mad Max -elokuvat kertovat ydintuhon jälkeisestä Australiasta, jossa ihmisillä on karkeat käytöstavat, nahkaiset tamineet ja huvittavat autot." Sää sen sanoit!

Harpoldilla(kin) on oma joulukalenteri, joka tarjoaa jotain lystiä jokaiselle päivälle ja hauskan linkin vielä kaupan päälle. Kokeile vaikka tätä: testaa oletko ollut tuhma vai kiltti.

Niin, se oma tulokseni: "Nice, with a few naughty marks. Neatness needs improvement. Behavior has been good sometimes, not so good other times. Manners could still use some attention. Was very nice last Monday." Pitääköhän tätä tulkita niin, että saatan saada pari pakettia..?

8.12.2002
Tiesittekö, että ennen joulukorttien käyttöönottoa oli tapana lähettää ystäville ja sukulaisille kirjekuoressa käyntikortteja, joihin oli kirjoitettu joulutervehdyksen ohella runo? Olisikohan tässä ratkaisu kaikkiin niihin satoihin vanhoihin käyntikortteihin, joita meikäläisenkin laatikoissa pölyttyy, kun eivät ne oikein muistilapuiksikaan sovi...

Joulukorteista ja muista jouluperinteistä löytyy lisää tietoa Suomalainen joulu -sivuilta.

Ylen ruotsinkielinen sivusto on muuten mielestäni suomenkielistä selkeämpi ja miellyttävämpi. BUU-klubbenin puolella on vielä hauska joulukalenteri, joka ei ole kielipuolellekaan liian vaativa. :-)

7.12.2002
Kaikki hyötyvät siitä, että web-sivustot tehdään esteettömiksi, sanoo Susan Kuchinskas New Architectin artikkelissa, jonka pääpointti on siinä, että esteettömyys on myös hyvää bisnestä. Oikeasti: vaikka tekijäporukalla olisi kuinka paljon tahansa hyvää tahtoa, osaamista ja halua tehdä sivut esteettömiksi, niin usein raha ratkaisee. Tosin artikkelin mukaan suurin osa kansainvälisistä yrityksistä voisi korjata sivunsa esteettömiksi suhteellisen kohtuullisella summalla - ja kokonaan uusilla sivustoilla esteettömyyden huomiointi ei maksa juuri mitään. Osaamista se toki vaatii, ja oikeaa asennetta.

Jenkkilän julkisten palveluiden esteettömyyttä edellyttävä, laissa säädetty Section 508 -asetus on muuten aikamoinen juttu. Webin osalta se tarkoittaa käytännössä sitä, että sivujen on noudatettava W3C:n esteettömyysstandardeja. Veikkaisin, että EU seuraa perässä, vaikka vielä tällä hetkellä vanhalla mantereella puhutaan hillitymmin "esteettömyyssuosituksista" mm. Design for All -projektin ja julkisten sivustojen saavutettavuusohjeiden muodossa.

6.12.2002
Itsenäisyyspäivänä ainakin huomaa sen, että vaikka ikää karttuu ja maisemat vaihtuvat, niin yksi asia ei muutu: linnan juhlat. En muista että olisin koskaan jättänyt juhlien katsomista väliin. Mutta en ole perinteineni yksin, taitaahan ko. häppeninki olla yksi vuoden katsotuimmista ohjelmista etenkin nyt, kun missikisat ja syksynsävelet eivät enää vedä kansaa ruudun ääreen niin kuin joskus muinoin. Olen vielä sikäli rakastunut perinteeseeni, etten tahdo jakaa sitä kenenkään kanssa, vaan mieluiten röhnötän kotisohvalla keskenäni ruotsin- ja suomenkielisten lähetysten välillä surffaillen. Ja huomenna tietenkin ostan kaikki iltapäivälehdet ja tiiraan puvut vielä suurennuslasin kera.

4.12.2002
Kari Hotakainen sai Finlandia-palkinnon! Töissä kukaan ei ymmärtänyt riemuani, höh.

Wallirocks on uudistunut. Minä en ehkä kauheasti tästä uudistuksesta luukuttaisi - tosin jokaisella on toki mahdollisuus avautua vaikkapa sivuston vieraskirjassa päätoimittaja Leppäsen toivomalla tavalla: "Täysin uusi ilme. Check it out and say it aloud!".

3.12.2002
Testi, jota en olisi koskaan uskonut tekeväni...

Take the What *NSYNC Hairstyle are you? Quiz

2.12.2002
Nathan Ashby-Kuhlman vetää hernettä nenään samasta aiheesta mistä minäkin: klikkaa tästä.

Hämmennystä: sivuillani meni tänään 25 000 kävijän raja rikki. Kiitokset poikenneille, tulkaahan toistekin!

Universal Access in the Information Society -niminen lehti tarjoaa saavutettavuudesta ja esteettömyydestä kiinnostuneille ilmaisen näytenumeron. Artikkeleiden lähestymistapa on aika teoreettinen ja tutkimuspainotteinen, mutta mikäli akateemisuus ei pelota, niin sisältö on varsin pätevää.

1.12.2002

Korvatunturillakin jo aattoaamu saa
Tonttu-ukot tarkastavat muistiinpanojaan
Ken lantin pataan laittoi?
Kuka taitaa kepposet?
Ken uudet sukset saa? Ken rukkaset?

Kun joulupukki kolkuttaa
On joulun pelko täällä taas
Kun hän lahjan sulle antaa
Joulumieli punnitaan
Pystytkö pukin silmiin katsomaan?

Kellot soittaa joulurauhaa
Pukki ratsastaa
Väsymättä jakaa joka taloon lahjoja
Poro paratkoot jos jossain
Joku tuhma ollut on
Kipein selin käy hän joulun viettohon

Kun joulupukki kolkuttaa
On joulun pelko täällä taas
Kun hän leikkiin kanssaan haastaa
Joulumieli punnitaan
Pystytkö pukin silmiin katsomaan?

Aamupuurosta mantelin löysin ja hiljaa mielessäin toivoin
Ettei joulun henkeä pulloon vangittais vuodeksi korkoa kasvamaan
Vaan rauhaa
Toivottais kaikille rauhaa
Tänään ja huomenna rauhaa
Joulun pelkoa silloin ei ois

Joulumantelit: Joulun pelko


ylös


Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Independents Day  The Web Standards Project, fighting for standards.
www.blogwise.com     Site Meter