Matkalla

Toisaalla
BlogiWiki
Digitoday
HS Tuoreet
Jobline
LahtiHumu
Pinserin blogilista
User Friendly
Zeldman

Korvanamut
Liisa Akimof: Alkava pimeä vuodenaika
Kate Bush: Sensual World
Kotiteollisuus: Helvetistä itään
Mokoma: Marjat
Siiri Nordin: Sydämeni osuman sai

Pölyttyy (t)yöpöydällä
Zygmunt Bauman: Postmodernin lumo
Pekka Himanen: Hakkerietiikka ja informaatioajan henki
Nick Hornby: 31 Songs


Valid XHTML 1.0!
Valid CSS!

© marjut@EISPAMMIAiki.fi

Member of The Notepad Association

Designing With Web Standards

Blogtree

Geourl

www.blogwise.com

Lisää minut päivän pamaukseesi

 

30.9.2003
Nitty-gritty
Sen jälkeen kun leffakäännöksessä driving a pickup tarkoittaakin yhtäkkiä tyttöjen iskemistä, olisi syytä vierailla World Wide Words -sivustolla, jolla Michael Quinion valottaa englannin kielen ihmeellisyyksiä brittiläisestä näkökulmasta. Mikä se olikaan se blogger?

Itse horjahdin sivuille varmistellessani olinko ymmärtänyt dog in the manger -sanonnan oikein, sillä monikulttuurisessa ja -kielisessä ympäristössä töitä tehdessä väärinymmärtämisen vaara on ilmeinen. Ja kyllä, selitys löytyi niin tälle kuin monelle muullekin sanonnalle. Ahaa-elämyksiä on varmasti luvassa jatkossakin.

Kissan häntä
Jos joku ei vielä tiedä miksi Jakob-setä on paras ja mahtavin, voi lukaista joutessaan Alertboxin 200. kirjoituksen: "Of course I'll cover new topics in the next hundred columns, but I see no reason to change my basic principles when they have been overwhelmingly vindicated."

29.9.2003
Toisesta maailmasta
Aika ajoin päässä soi biisejä, joilla ei ole kertakaikkiaan mitään tekemistä vallitsevan todellisuuden kanssa, mutta joita ei saa hiljenemään millään ilveellä.

Looking for some education
Made my way into the night
All that bullshit conversation
Baby can't you read the signs?
I won't bore you with the details baby
I don't even want to waste your time
Let's just say that maybe you could help to ease my mind
Baby, I ain't Mr. Right

(George Michael: Fast Love)

28.9.2003
Ennen viimeistä käyttöpäivää
Nuoret päiväsivät "parasta ennen" Suomelle: "Parasta ennen 01012015 -kirja syntyi, kun Sitra kutsui 22 eri alojen nuorta suomalaista pohtimaan Suomen tulevaisuuden haasteita. Pamfletin punaisena lankana kulkee tavoite yhteiskunnasta, jossa ihmisillä on oikeus vastuulliseen onnen tavoitteluun, osallistumiseen ja yhteisöllisyyteen. Kirjassa vastauksia Suomen tulevaisuuden haasteisiin ei etsitä perinteisten kauhukuvien ja eläkepommiuhkailun kautta, vaan luottaen ihmisten muutoshaluun ja -kykyyn. Tavoitteena on, että jatkossa Suomeen liitetään sellaisia määritteitä kuten monikulttuurisuus, moniäänisyys ja osallistuminen."

Lisää: Parasta Ennen 01.01.2015

27.9.2003
Täydellisyyttä hipoen

Angel
You are... WAIT! - you're none of the Sins you're an Angel! Perfect, or close enough, and annoyingly so! Did you always behave so 'just right'. ARGHHH. You can annoy the hell outta people with your attitude, but no doubt your church is real happy with you. The positive side certainly outweighs the negative, after all, you do chores, are smart, are cute, do charity work. Least you know what a perfect saint you are. You just make the rest of us sinners vomit. Perhaps you could break the rules once in a while, go wild - Eat an extra cookie or something. However - congratulations on being the most pure, of the entire human race.

?? Which Of The Seven Deadly Sins Are You ??
brought to you by Quizilla

N.N. is typing a message
Työpaikan juorut uivat verkkoon instant messaging -sovellusten myötä, kuulemma. Tutkimuksen mukaan "useampi kuin joka kolmas britti viesteili työpäivän aikana 15-30 minuuttia ja joka viides puolesta tunnista tuntiin. Yli tunnin tunnusti viestivänsä joka kymmenes. Yhdysvalloissa taas peräti kaksi viidestä vastaajasta sanoi viestivänsä enintään viisi minuuttia työpäivässä ja joka neljäs tyytyi varttituntiin." Ja: "Vain reilu neljännes yhdysvaltalaisista ja joka kymmenes britti käyttävät työkoneelleen asennettua messenger-ohjelmaa sähköttääkseen työtovereilleen itse työhön liittyviä asioita."

Tällaiset tutkimustulokset ovat kyllä omiaan edesauttamaan sitä, ettei messengereistä tule osaa virallisesta organisaatioviestinnästä jatkossakaan. Messenger voi kuitenkin olla hyvinkin näpsäkkä väline myös työasioiden hoitamiseen. Ja halpa! Ja aikaa säästävä! Olen ite vielä niin tylsä, etten työajalla juuri jaksa paneutua siviilielämän vatvomiseen, mutta työasioiden hoitaminen käy messengerillä kätevästi sekä organisaation sisällä että ulkopuolisten tahojen kanssa.

26.9.2003
Suositut
Eikös vaan eilen kokattu wokkia, vähän niin kuin Roklinnussa pelättiin... Aamun Hesari sen sijaan uutisoi Zagat Surveyn tekemän kyselyn maailman suosituimmista albumeista. Kyselyyn vastasi yli 10 000 musiikin kuuntelijaa, ja ykkössuosikiksi nousi Bruce Springsteenin Born to Run. Top 10 onkin paitsi Brucen, myös Beatlesin ja U2:n juhlaa. Omassa levyhyllyssä: 7/10.

25.9.2003
Nälkäpäivä rocks
Lauantaihin saakka vietetään Nälkäpäivää, jonka johdosta Punainen Risti on julkistanut myös joukon reseptejä Nälkäpäiväateriaksi. Eivätkä ne hullumpia olekaan lukuunottamatta annosmääriä, reseptit kun on mitoitettu kätevästi 8-10 hengelle. Samaan aikaan Kokkisodassa kauhan varteen tarttuvat, hyvänen aika, Eicca Toppinen ja Timo Rautiainen. En uskalla edes arvailla mitä mahtaa olla luvassa.

24.9.2003
Hiljaa Hämeessä hyvä tulee
Lahden nettipalvelut kuntoon vasta vuonna 2008, uutisoi aamun Etelä-Suomen Sanomat. "Lahtelaiset voivat asioida kaupungin viranomaisten kanssa internetin välityksellä vasta vuosien päästä, uskoo kaupungin tiedotuspäällikkö Sari Pauninsalo. - - Lahden kaupungilta internetin kautta voi hakea ainoastaan hoitopaikkaa. Kyseinenkin verkkopalvelu toimii vain puolittain, sillä netin kautta tullut hakemus naputellaan käsin kaupungin tietojärjestelmään."

Mikäs hätä tässä. Onneksi sentään Lahti aikoo elvyttää henkiin jo kertaalleen kuopatun tiedotuslehtensä - luonnollisesti paperiversiona.

23.9.2003
Etätöiden etiikkaa
Koska syysflunssa hivuttaa hitaasti, olen hiippaillut jokusen päivän kotona villasukissa etätöitä tehden. Lievä lämmönnousu ja köhiminen ei järjenjuoksuun juuri vaikuta, vaan hommat luistavat jopa sukkelammin kuin koleassa toimistossa. Mutta toisin on omantunnon laita! Mikähän siinä oikein on, että verkkareissa teemuki kädessä tehty työ ei tunnu oikealta työltä ollenkaan, vaikka tuottavuus oikeasti onkin paljon korkeammalla tasolla kuin pääkallonpaikalla?

Mika Lahdensivu on kirjoittanut viime keväänä etätöistä jutun Digitodayn Hypestradille, ja kyselee seuraavaa: "Onko etätyö kenties työnantajien mielestä ehkä jonkinlaista epätyötä? Kaipaako esimies kokoaikaista katsekontaktia? Viestintä- ja tietoteknologisia esteitä ei tietoyhteiskunnassa enää luulisi olevan."

Ehkä usein onkin näin, mutta mulla ainakin ongelma on enemmän omien korvien välissä. Kas kun en vielä pode huonoa omaatuntoa siitä, ettei toimistotöissä tule hiki.

22.9.2003
Kuvainpalvontaa
Ja koska Johnny Depp on saanut elämässäni liki puolijumalan arvon, oli tämäkin Merteniltä bongattu testi pakko tehdä:

You Are Gilbert From "What's Eating Gilbert Grape?"

You are very giving and self-sacrificing. You're always there to lend a helping hand to family and friends. However, this generous nature often robs you of fulfilling your needs and desires, and may cause you to become resentful. Find a way to balance your kindness with your independence.

Take The Johnny Depp Quiz!

Maailmalle
Pitkään vain joillakin aloilla koekäytössä ollut EURES - Eurooppalainen ammatillisen liikkuvuuden portaali on vihdoin avattu. Avoimen portaalin kautta voi hakea sekä työntekijöitä että työpaikkoja toisissa EU-maissa. Kätevä työväline on myös European Researcher's Mobility Portal, erityisesti tutkijoille suunnattu työ- ja tutkimusmahdollisuuksien portaali, josta löytyy tietoa paitsi työpaikoista, myös apurahoista ja tutkimuskäytännöistä eri maissa.

20.9.2003
Käytettävyyttä ja bloggaamista
Kanadalaisessa Cape Bretonin yliopistocollegessa on kehitetty Learning About Web Site Usability -verkkokurssi, jossa opetellaan verkkopalveluiden käytettävyyttä ja sen testaamista. Kurssilla opiskelijat toimivat fiktiivisten yritysten käytettävyyskonsultteina, joille on varattu tietty aika ja summa rahaa käytettävyyden suunnitteluun. Keskeinen rooli kurssilla on projektiryhmien omilla blogeilla, joihin työstetään opintopäiväkirjaa. Valitettavasti vain yhden ryhmän blogia pääsee tirkistelemään. Onkohan jokin taho ennättänyt kokeilla tämmöistä Suomessa?

19.9.2003
Lapset, syömään!
Keltainen ketsuppi oli vasta alkua, nyt tulevat violetit porkkanat: "As well as being a talking point at dinner parties, we are hoping the unusual colour will encourage children to tuck in to more vegetables." No, toivottavasti kasviksista mitään ymmärtämättömälle jälkikasvulle kerrotaan, että vihreitä perunoita ei sitten kannata syödä. Eikä keltaista lunta.

Standardoitua bisnestä
Tv-tähtemme Janne tuossa taannoin sai vihdoinkin käsiinsä Zeldmanin kirjan Designing With Web Standards, joka on kertakaikkisen mainio opus. Toinen alan guru Jeffrey Veen jatkaa samasta asiasta artikkelissaan The Business Value of Web Standards: "Adopting clean, standardized code gives users a shortcut to accomplishing their goals at your site." 'Nuff said.

Eettisellä kartalla
Ylen Vielä yksi asia -ohjelman etiikkatestin asennekartalla suhteessa filosofien, tv-keskustelijoiden ja muiden suomalaisten näkemyksiin sijoituin aika lähelle Kirsti Rissasta, eli vasempaan ylälohkoon keskikohdan lähimaastoon. [via Dägä dägä]

Pitkälle lounaalle
Aamun Hesari tarjoili linkkivinkkinä Korttelimenu.comin, josta voi vähän huonolla suomella katsella vaikkapa pääkaupunkiseudun päivän lounaslistat. Minä en muuten tiennyt, että Espoon maakuntaruoka on paistetut silakat ja Kauniaisten hernekeitto ja punssi... Vaihtelun vuoksi palvelusta löytyy myös mm. Svea-mamman ruokalistoja.

Koodaajahuumoria
Tällä kertaa ei vitsiä suomalaisista, ruotsalaisista ja norjalaisista, vaan SGML-, XML- ja HTML-koodarista.

18.9.2003
Nahanluontia
No niin, vihdoinkin Digitoday on luopunut kasarikuosistaan ja ehostanut julkisivuaan lukijalle miellyttävämpään suuntaan. Se on joskus niin pienestä kiinni! Jään odottamaan, että Kärkiverkosto älyäisi tehdä saman tempun.

17.9.2003
Kevätjuhla ja kaalilaatikko
Mitä sinä muistat kouluajoiltasi? kysyttiin Helsingin yliopiston Tutkimus- ja koulutuskeskus Palmenian tekemässä tutkimuksessa, jossa oli tavoitteena selvittää, minkälaisia mielikuvia erilaiset oppimiseen, koulutukseen ja elinikäiseen oppimiseen liittyvät sanat ja ilmiöt herättävät aikuisissa. Tutkimuksen mukaan negatiiviset koulumuistot henkilöityvät opettajiin ja oppilastovereihin, positiiviset taas yleisesti koulunkäyntiin ja koulumenestykseen.

Mitä minä muistan? Muistan ainakin sen riemun hetken, kun ihanan äidinkielen opettajani avustuksella löysin John Irvingin; pituusjonon ja poliosokerin (kuka muu muistaa?); pakolla syödyn punakaalisalaatin (enpä silloin olisi uskonut, että se olisi joskus suurinta herkkuani), tukioppilaskoulutuksen, tummansinisen froteisen jumppapuvun. Ja sen, kun opin tekemään kuperkeikan.

Poliittinen kompassi kädessä
Merten tarjoili linkin mielenkiintoiseen testiin, jonka pitäisi paljastaa mihin sijoitun poliittisella kartalla. Ja näin kertoo testi:

Economic Left/Right: -5.75
Libertarian/Authoritarian: -3.49

Silmämääräisesti näyttäisin testin perusteella olevan samoilla linjoilla kuin Nelson Mandela.

16.9.2003
Arvatkaa oonko blondi!
Voi että, eihän miulle tarvitse paljon narua antaa, kun menen jo retkuun. Tässä siis Krissen blonditestin pitkät tulokset:

No moi. Olet ihana ihminen. Miesten suhteen olet ronkeli. Kaipaat vierellesi nopealiikkeistä lihaskimppua. Selkäsi takana sinua kutsutaan mehiläiskuningattareksi. Olet taitava manipuloimaan ihmisiä. Analysoit mielelläsi ihmissuhteita etkä pelkää näyttää tunteitasi. Olet sosiaalinen luonne ja suorastaan rakastat ihmisiä. Tavaramerkkisi on pitkä, merkitsevä katse ja kehonkielesi on ilmiömäinen. Läsnäolosi on aina tapaus. Oli kyseessä seurapiiritapahtuma tai intiimi perhetilaisuus, liikut sulavasti kuin kala akvaariossa. Tilanteen vaatiessa turvaudut valkoiseen valheeseen. Pääasia, että porukka viihtyy. Muut ihmiset ihailevat sinua, koska sinulla on sana hallussa. Ongelmatilanteissa ystäväsi eivät koskaan jätä sinua pulaan. Elämän kommellukset kuittaat usein sanomalla, Huh hellettä, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Onneksi olkoon, sinä ruletat. Itse asiassa kukaan muu ei ruleta yhtä paljon kuin sinä!

Tietoa yhteiskunnassa?
Tietoyhteiskunnassa verkkoasioidaan. Huomasin eilisestä lehdestä pienen uutisen Vaasan yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa oli tultu siihen tulokseen, että sukupolvien välinen juopa sähköisessä asioinnissa kasvaa: "Yli 64-vuotiaiden keskuudessa vain 5 % talouksista oli asioinut verkossa, ja ylivoimainen enemmistö, 88 %, ei ole asioinut eikä luultavasti tule asioimaankaan. Tulos merkitsee sitä, että nuorten ja varttuneiden ikäluokkien välinen juopa, digitaalinen kuilu, tulee sähköisessä asioinnissa edelleen kasvamaan." Samaan aikaan esim. pankkipalveluita poistetaan ja yritetään potkia mummoja tietokoneiden ääreen, mikä kuulostaa vähintäänkin epärealistiselta. Eipä tarvitse kuin katsella omien vanhempien ikäisiä ihmisiä, kun huomaa, että pankkiautomaattikorttikin on vielä juhlallinen kapine, ja monelta on jäänyt se tietokoneen käyttö tykkänään kokeilematta. Kuinka siis johdattaa ihmiset asioimaan verkossa, kun siihen ei ole osaamista eikä mahdollisuuksia?

Toisaalla on päättymässä EU:n Sibis-hanke, jossa tuotetaan indikaattorijärjestelmää, jossa kartoitetaan ja verrataan Euroopan maiden kehitystä tietoyhteiskunnan kannalta. Monenlaisten tutkimustulosten joukosta voi bongailla mille sijoille Suomi sijoittuu vaikkapa sähköisessä kaupankäynnissä, hallinnossa ja terveydenhuollossa tai tietotekniikkaa hyödyntävissä työtavoissa.

Portaalitrio
Ensin oli SWbusiness.fi, mutta nyt tulevat myös sisältöliiketoimintaan keskittyvä Contentbusiness.fi ja digitaalisen oppimisen DLbusiness.fi, kerrotaan Osuma-verkkolehdessä. Tavoitteena on kuulemma rakentaa alan yritysten tuntema kohtauspaikka, jota seuraamalla pysyy ajan tasalla toimialan tapahtumista ja uutuuksista. Toivotaan niin.

15.9.2003
Kuka täällä komentaa
Viikko alkaa messevästi henkilötietolakiin perehtyessä samalla kun korvissa soi uusi Kotiteollisuus. Kummasti muuten tylsäänkin tekstiin pystyy keskittymään paljon paremmin, kun Hynynen karjuu korvaan. Ja ei, tämä ei tarkoita sitä, että Helvetistä itään kuulostaisi taustamuzakilta.

11.9.2003
Personoinnin matematiikkaa
Tuoreessa Tieteessä tapahtuu -lehden numerossa professori Henry Tirri kirjoittaa tietoverkkojen personoinnin matematiikasta. Personointiahan esiintyy nykyisin vähän kaikkialla, mutta sen läpimurto on artikkelin mukaan vasta tulossa. Artikkelissa esitellään psykologiastakin tuttuja oppimisen malleja, joita voidaan hyödyntää myös verkossa luotaessa käyttäjän tarpeisiin paremmin vastaavia verkkopalveluita. Oma intressini on jo vuosia kohdistunut oppijan mukaan muotoutuviin verkko-oppimisympäristöihin - itsekin verkossa opiskelevana tiedän ihan liian hyvin, miten erilaiset oppimistyylit vaikuttavat siihen, pystyykö verkossa ylipäätään tuloksellisesti opiskelemaan. Hyvä juttu, jos ja kun tähänkin osa-alueeseen panostetaan! Sillä kuten artikkelissa sanotaan: "Jokainen meistä haluaa olla yksilö, ja tulla kohdelluksi yksilönä."

10.9.2003
Jennylundin syleilyssä
Mistä IKEA keksii nimet huonekaluilleen: "There has often been speculation about the names of IKEA furniture (especially about the desk Jerker and the bed Gutvik). An article in German in Stern reveals a surprising amount of planning. Thus bathroom items are named after Scandinavian lakes, rivers and bays; sets of bookcases after occupations; dining tables and chairs after Finnish placenames; carpets after Danish placenames; and much more."

Vakiintuneita tapoja
Webdesignpractices esittelee yleisimmin verkossa käytössä olevia suunnittelutapoja: kuinka monilla sivustoilla on käytössä sivupolku, kuinka monilla sivuilla logoa klikkaamalla pääsee takaisin etusivulle, minkä värisiä linkit yleensä ovat jne. Tutkimuksen mukaan esim. linkeistä puolet on edelleen perinteisesti sinisiä, ja 54% vielä alleviivattuja. Hyödyllistä tietoa, sillä monet peruskäyttäjät ovat kuitenkin juuri näillä totutuilla käyttötavoilla varustettuja, eivätkä välttämättä osaa arvostaa, saati käyttää, vaikkapa suunnittelijan mielestä hienoja leijuvia valikoita tai muita vipstaakeja.

Hubaa
Pari blogeissa kiertävää hupailua: Strong Bad's design tips ja 404 Doodoo Error.

9.9.2003
Oikeissa väreissä
Oiva työkalu niille, jotka välittävät webin visuaalista puolta suunnitellessaan myös värisokeista: Color Scheme.

Huono päivä
R.E.M.in tuliterän singlelohkaisun voi kuunnella etukäteen verkossa: Bad Day. Ja Morning Team tarjoaa viimeisimmät uutiset.

8.9.2003
Rok

click here to take more tests like this at internet junk!
Who's your inner rockstar?

7.9.2003
Siivoojatyyppi
Taas näitä maailman tärkeimpiä testejä: What's Your Cleaning Character?

Your cleaning character is Tide.

You're a soothing splash when you first roll up onto shore. As people get to know you, they come to appreciate what a terrific friend you are. Trustworthy and dependable, you're always ready to help out and step up to the task. If people need someone to count on, you probably get the call.

Around the house, you can be counted on to be tough on stains. But you're more of a solid source of support and devotion when it comes to friends and loved ones. Your steady and reliable nature makes you everyone's favorite to have as a friend.

Ja kaikki tämä vain sen perusteella, että pistän likapyykit pyykkikoriin. Vau!

Kiinalainen aamu
En väitä tietäväni vielä mitään kiinalaisesta aamuvoimistelusta, mutta pakko on sanoa, että on aivan käsittämättömän hienoa tassutella varhaisena sunnuntaiaamuna hiljaisen kaupungin läpi järven rannalle treeneihin. Intiaanikesän aurinko paistoi silmiin, ohikulkijat pysähtyivät katsomaan, tuuli suhisi korvissa ja luulin hetken aikaa ymmärtäväni mistä kaikessa on kysymys.

4.9.2003
Heti mulle kaikki tänne nyt
Kuinka latautumisnopeus vaikuttaa käyttäjäkokemukseen? Eli kuinka kauan on liian kauan? Nyrkkisääntönä käyttäjän saa nostamaan kytkintä kymmenessä sekunnissa, mutta toisaalta mm. kokemattomat käyttäjät ja vanhemmat henkilöt ovat valmiita odottelemaan kauemminkin. Mutta huomiota kannattaa kiinnittää siihen, että käyttäjä mieltää hitaasti latautuvan sivuston vähemmän kiinnostavaksi, luotettavaksi ja turvalliseksi kuin sen, joka ilmestyy ripeästi ruudulle.

Tällä puolella pöytää
Nykyisen työprojektini tiimoilta olen päässyt aitiopaikalta tutustumaan erinäisten ohjelmistotalojen tuotteisiin, järjestelmiin ja etenkin presentaatioihin, joilla näitä järjestelmiä halutaan asiakkaille myydä ja demonstroida. Väittäisin saaneeni aika hyvän läpileikkauksen kotimaisten toimittajien kärkikastista, mikä on samalla pistänyt katsomaan peiliin muutamaankin otteeseen. Ei kai ex-työpaikoissani olla syyllistytty vastaavaan...

Juttuhan on nimittäin niin, että vaikka asiakkaiden tarvetta toitottaa jokaikinen talo, niin eipä se kyllä ainakaan palvelualttiutena näy, puhumattakaan siitä, että asiakkaiden todellisiin tarpeisiin pyrittäisiin vastaamaan millään tavalla. Sen sijaan olen kyllä tavannut koko joukon myyjämiehiä, jotka varmaan antaisivat sielunsa autuuden ja anoppinsa kaupan päälle saadakseen sopimuksen syntymään.

Päijät-Hämeessä on parhaillaan meneillään tutkimus pk-yritysten sähköisen liiketoiminnan valmiuksista, johon olen itsekin osallistunut haastattelemalla yrityksiä. Helsingin kauppakamari teki taannoin vastaavanlaisen tutkimuksen pääkaupunkiseudun pk-yrityksistä, jossa kävi ilmi mm. että "tyytymättömimpiä ollaan ohjelmistotoimittajiin, sisällöntuottajiin, konsultteihin sekä portaalien ja kauppapaikkojen tarjoajiin". Eikä ihme! Kuinka mikään pk-yritys tai kunnallinen taho uskaltaa ostaa minkäänlaista ohjelmistotuotetta on minulle suuri arvoitus näkemieni esitysten perusteella. Eteeni on marssinut sekalainen joukko päälliköitä ja ties mitä alihankkijoiden edustajia, joita ei ole siunattu esiintymistaidolla puhumattakaan siitä, että esityksiä oltaisiin millään tavalla valmisteltu. Jos asiakkaalle ei ole selvä edes vaikkapa julkaisujärjestelmä käsitteenä, on turha puhua puolta tuntia teknistä jargonia, joka pyyhkii yli suurimmalta osalta läsnäolijoita. Myyjien luulisi ymmärtävän, että jos asiakkaan tekniset valmiudet ovat heikommalla, vaikuttaa toimittajan valintaan yllättävän paljon se, kuinka luotettavan kuvan itsestään antaa. Ja ollakseen luotettava on puhuttava asiakkaan kieltä ja tultava molemmin puolin ymmärretyksi.

Kun siis itse tuotteiden välillä ei ole juuri muita kuin kosmeettisia eroja, on valinnat tehtävä jollain muulla perusteella. Ja ne jyvät erottuvat akanoista yllättävän helposti, jos osataan ottaa asiakas oikealla tavalla huomioon, näytetään, että esitykseen on panostettu ja ollaan valmiita konkretisoimaan lupaukset. Onneksi tällaisiakin yrityksiä on. Muutenhan tässä menisi usko omaankin uravalintaan.

3.9.2003
Niin monta kysymystä, niin vähän aikaa...
Merten heitti ilmoille kysymyssarjan, johon oli pakko hakea vastaukset. Ideana siis, että alla oleviin kysymyksiin vastataan yhden tai useamman kappaleen nimellä, ja kappaleiden on oltava vain yhdeltä artistilta.

 1. Are you male or female?
  Enkeli
 2. Describe yourself:
  Pieni, Kuoleva
 3. How do some people feel about you?
  Voimakas, Negatiivinen
 4. How do you feel about yourself:
  Tuulten pyyhkimä, Väsyneen kuva
 5. Describe your boy/girlfriend:
  Kivipää
 6. Where would you rather be?
  Valtakunta, Pirun pelto
 7. Describe what you want to be:
  Laulava luu
 8. Describe how you live:
  Talvi sydämessä
 9. Describe how you love:
  Rakastaa/ei rakasta
 10. Share a few words of wisdom:
  Routa ei lopu (on ilmoja pidelly)
  Miksi kompostissa ei ole valoja?

Ja jäljet johtavat sylttytehtaalle.

2.9.2003
Likaista peliä

Pinochet
General Pinochet

You’re secretive, devious and a strategic planner as Chile’s very own General Pinochet. You are the quietest of all the leaders happy for others to grab the limelight so you can get on with your dirty work – awarding yourself medals, bumping off your enemies and making yourself indispensable. A definite megalomaniac and snake in the grass.

Which dictator are you? [via Samuli]

1.9.2003
Sanasta miestä
HyperDictionary on monipuolinen ja viihdyttävä verkkosanakirja, jossa on mm. lääketieteellinen, tietotekninen ja unia tulkitseva (!) sanakirja normaalien sanakirjojen lisäksi. Ja kaikki yhdellä sivulla. Toimii!

Naurava joogi
No johan selkis miksi olen tylsistynyt vuosikaudet hatha- ja astangajoogatunneilla - olen ilmiselvästi valinnut väärän lajin! Naurujooga taitaisi olla paikallaan ja sopia myös jäyhään suomalaiseen luonteenlaatuun, motto kun kuuluu "fake, fake, fake until you make it" eli tekonaura kunnes naurattaa oikeasti. Tai sitten tulee itku pitkästä ilosta.

Tiedottamisen aakkoset
Piti ihan yliopiston opinto-oppaasta tarkistaa minkälaista osaamista voisi kuvitella olevan sellaisella henkilöllä, joka ammatikseen hoitaa tiedottamista ja yhteisöviestintää: "Yhteisöviestintä tutkii yhteisöjen tiedottamista ja julkisuustyötä sekä viestintää työyhteisöissä ja yhteiskunnan eri organisaatioiden toiminnassa. Opinnoissa perehdytään viestintään organisaatioiden johtamisessa, organisaatioiden sisäiseen yhteydenpitoon, asiakas-, ympäristö- ja yhteiskuntasuhteiden hoitoon (PR-toimintaan) ja viestintäteknologiaan yhteisöviestinnän välineenä ja toimintaympäristönä. Oppiaine valmentaa tiedottajan työhön sekä toimintaan viestinnän johtamis- ja esimiestehtävissä, viestinnän yrittäjänä ja erilaisissa asiantuntijatehtävissä viestinnän tutkimuksen ja viestintäkoulutuksen alalla."

Vedän mutkat suoriksi ja yleistän karkeasti, että ko. tehtävää hoitava ihminen arvatenkin osaa lukea ja kirjoittaa ja tehdä sen vielä oikein. Wishful thinking!

Tämä on syksy
Kiirehdin vähän asioiden edelle, mutta kun nyt virallisesti eletään lempivuodenaikaani, niin minkäs teet. Sääennusteesta taisin kuitenkin kuulla loppuviikolla ilmojen jo lämpenevän. Mutta oliko viime yönä pakkasta?

Juon pullon viinaa
oon baarissa neljään
ja kävelen grillille
katu on lehtien peittämä
asfaltti märkä ja kiiltävä

Tämä on syksy
tämä on syksy
tämä on syksy ja nyt

Koulut on alkaneet
asunnot vuokrattu
uusille ihmisille
meidänkin naapuriin
kaveri muuttanut
kotoa Kauhavalta

Tämä on syksy...

Nojailen puistossa
penkkiä vasten
naisia katsellen
nuohan on jurrissa
pitäisi uskaltaa
sanoa niille moi
vaatteista päätellen
nekin on koulussa
missähän koulussa
toinen mua katsoo
sen kaveri nauraa
nousen ja lähden pois

Tämä on syksy...

Kaupunki hiljenee
valoja jää
kauppojen ikkunoihin
humala heittää mut nurmikolle
joka on kostea
taivasta vasten käy
tuhannet pilvet
ja takille ranskalaiset
taivasta vasten käy tummemmat pilvet
halusit taikka et

Tämä on syksy...

(Zen Café: Tämä on syksy)


ylös
Site Meter