Matkalla

Toisaalla
BlogiWiki
Digitoday
HS Tuoreet
Jobline
LahtiHumu
Pinserin blogilista
User Friendly
Zeldman

Korvanamut
Laura Doyle: Your Love
Jonna: Kaikki talossa
Nylon Beat: Nukutaan
Justin Timberlake: Senorita
Zen Café: Piha ilman sadettajaa

Pölyttyy (t)yöpöydällä
Zygmunt Bauman: Sosiologinen ajattelu
Pekka Himanen: Hakkerietiikka ja informaatioajan henki
Nick Hornby: 31 Songs

Valid XHTML 1.0!
Valid CSS!

© marjut@EISPAMMIAiki.fi

Member of The Notepad Association

Designing With Web Standards

Blogtree

Geourl

www.blogwise.com

Lisää minut päivän pamaukseesi

 

31.8.2003
÷
Kiitos Jannen, vanha testitulos löytyi jälleen, tällä kertaa vielä kuvalla höystettynä:

Mechanical Android Responsible for Judo and Ultimate Troubleshooting

÷ Tavoilleni uskollisena aloitin tänään uuden harrastuksen, niin kuin syksyyn sopii. Tulevan talven ajan treenaan taijiquanin 24 liikkeen sarjaa ja toivon, että kärsivällisyyteni riittää siihen paremmin kuin astangajoogaan. Päänupin iloksi alkoi samaan syssyyn psykologian opiskelu, ettei elämässä olisi turhaan tyhjiä kohtia. :-)

28.8.2003
÷
Videot pörisemään ensi yönä: on taas MTV:n Video Music Awardsien aika. Ketä Chris Rock mollaa tänä vuonna (ketä ei), onko Christina Aguileralla vaatteita ja jos on, niin nähdäänkö neito nunnan asussa (on kuulemma uhannut semmoisessa esiintyä), kuinka rupsahtanut on Simon LeBon, onko Dave Navarro yhtä hämmentävän komea kuin aina ennenkin? Voi mahoton! No, tätä nannaa on luvassa koko tuleva viikonloppu - mutta muistakaa lapset, että suoraa lähetystä ei ole sensuroitu eli ruma sana sanotaan niinku se on.

÷ Ihmisen sukupuolta voi päätellä monella eri tavalla, esimerkiksi kirjoitustyylin perusteella. Gender Genie väittää osuvansa 80% varmuudella oikeaan sukupuolen määrittelyssä, ja ainakin minun kohdallani homma toimi. Mielenkiintoista! [via Linko]

÷ Olen vasta Pixies-urani alussa, ja tutustumisprosessi on yhä kesken, mutta onhan se hyvä tietää jo tässä vaiheessa mitä Pixies-biisiä muistutan:

Where is my Mind?
You're smart, shy, and often nonsensical. You have dreams of being famous, and you're quirky enough that you just might pull them off. Some would call you a genius, others would call you insane, but in reality you're pretty well-adjusted. Take a vacation once in a while- it'll help take your mind off of your troubles.

Which Pixies song are you?

(Kiitokset Veeralle.)

27.8.2003
÷
Olipa Internet Expossa laimeaa. Kun edes karkki ei oikein maistunut, niin mitä jäi käteen? Kuulumisten vaihtoa ex-kollegojen kanssa, lehtiä ja oheissälää sekä Virginia Woolfin Mrs. Galloway - ihan sitä en osannut odottaa. Muuten kyllä ikuisella kahvitauolla on tavoitettu esimerkillisesti tällaisten messujen syvin olemus.

Ja sillä aikaa kun minä olen haukotellut pukumiesten seassa, on Don Huonot ilmoittanut pistävänsä pillit pussiin. Lähempää ja kauempaa bändiä reilun vuosikymmenen seuranneena voisin sanoa, että nytkö vasta. Mutta aika komea elinkaari kuitenkin, eikö vain?

26.8.2003
÷
Löysin Pikku Kakkosen sivuilta lapsuuteni suursuosikin Ransun. Ransu toivoo elämältä eniten "terveyttä ja sitä ettei tuolla maailmalla aina tapeltaisi... niin ja että kaikille riittäis hommia. Semmosia tuli tossa nyt yhtäkkiä aatellen mieleen, meinaan!" Vaan missä on Eno Elmeri?

Kadoksissa ei sen sijaan ole Nukkumatti, joka on heitellyt unihiekkaa jo vuodesta 1959 ja jatkaa samoilla linjoilla yhä! Muistatteko, että Nukkumatti on tullut lasten luo mm. seuraavilla kapistuksilla: kilipukki, metrojuna, laskuvarjoavaruuskapseli, köysirata, riippuliidokki, lavaskootteri, zeppeliini ja kukkahaituva. Mutta voi, Nukkumatin saksankieliset kotisivut ovat jotenkin ihan liian hienot...

÷ Hetki toisten blogien bloggaamiselle. Janne ja Veera rypistelevät otsiaan HY:n atk-osaston tiedottamispolitiikalle ja minä nyökkäilen tietäväisesti, koska vielä hämärästi muistan miten homma siellä menee. Mutta samaan hengenvetoon on todettava, että en ole hyvistä yrityksistäni vielä törmännyt organisaatioon, jossa tiedottaminen oikeasti toimii. Kaikki kyllä tietävät, miten sen pitäisi toimia, mutta käytännön tasolla toteutus jää usein puolitiehen, jos edes sinne. Johtuuko se jotenkin suomalaisesta kulttuurista?

Kännykkä saa suomalaiset puhumaan, mutta sähköposti mykistää. Onko mikään surullisempaa kuin se, että metrin päässä sijaitseva kollega kertoo asiansa mieluummin sähköpostilla sen sijaan, että sanoisi sen ääneen?

25.8.2003
÷
Maanantai.

I was happy in the haze of a drunken hour
but heaven knows I'm miserable now
I was looking for a job, and then I found a job
and heaven knows I'm miserable now

In my life
why do I give valuable time
to people who don't care if I live or die

Two lovers entwined pass me by
and heaven knows I'm miserable now
I was looking for a job, and then I found a job
and heaven knows I'm miserable now

In my life...

What she asked of me at the end of the day
Caligula would have blushed
"You've been the house too long" she said
and I naturally fled

In my life
why do I smile
at people who I'd much rather kick in the eye

I was happy in the haze of a drunken hour
but heaven knows I'm miserable now
"You've been the house too long" she said
and I naturally fled

In my life...

(The Smiths: Heaven knows I'm miserable now)

23.8.2003
÷
Paita bloggaajille.

22.8.2003
÷
RE: Uusmedia on kuollut, eläköön digimedia. Koska tässä mediassa ei ole enää mitään uutta, uusmediaa parempi käsite olisi digimedia, sanoo artikkelissa alan asiantuntija Tommi Pelkonen. Käytettävyyden ja käyttöliittymäosaamisen perään huudellaan myös etenkin suurissa it-taloissa. Alex Nieminen kommentoi: "Harvoin on alansa luovimpia näkynyt it-taloihin rekrytoitujen listoilla. En tiedä yhdenkään Hasanilla tai PHS:llä työskennelleen luovan suunnittelijan tai visualistin siirtyneen TietoEnatorille." Auts.

÷ Olettehan kaikki jo lukeneet bloggaamisen käsikirjan: The Weblog Handbook. Sisällysluettelon perusteella kirjassa tulee kyllä käsiteltyä kaikki olennainen - vai mitä sanotte näistä otsikoista: Building Your Audience, Gaining Credibility, Using Your Powers for Good, Taking a Break. Äh, en tiedä teistä, mutta minusta laskelmointi ja silkka lukijoiden kalastelu eivät kyllä tee blogista järin mielenkiintoista.

÷ Tulevana viikonloppuna Lahden valtaavat kaiken maailman karvapäät, kun täällä pidetään rockfutiksen SM-kisat. Mukaan tulee arviolta 30 joukkuetta ja noin 800 rokkaria. Tiedotteen mukaan "oheisohjelma alkaa jo keskiviikkona ja tulee tuntumaan Lahden katukuvassa", mutta mulla olisi ilmeisesti optikolle asiaa, koska en ole huomannut mitään. Lahti on kyllä mielestäni muutenkin poikkeuksellinen näiden suurtapahtumiensa kanssa: kuninkuusraveissakin oli kuulemma 53 000 kävijää, mutta katukuvassa sitä ei kyllä näkynyt millään tavalla.

÷ Jossain ovat tietoturvahanat auenneet: siviilipostini on ollut nyt auki noin tunnin, ja sinä aikana olen saanut siivota reilut 600 virusta. Herralle kitos webmailista, joka ei automaattisesti avaa viestejä, vaan josta ne voi siististi viedä roskin samantien. Kumihanskat käsissä.

÷ Pari kasvojenkohottajaa, Web Graphics ja Asterisk, näyttävät olevan kovin samoissa väreissä. Onko tässä tämän syksyn web-trendi: valkoista, harmaata, poltettua oranssia? Ei näytä ollenkaan pahalta - molemmat vielä kauniisti css:llä toteutettuja. Kotomaassa Rauhattoman syyslook on vähän samoilla linjoilla. Which is nice.

21.8.2003
÷
Rakkaan (?) lapsen monet nimet: The Interaction Architect Job Title Generator. Suosikkeja: Visual Queen, Interrelation Mom, Appropriateness Slut, Usefulness Writer. Näen jo sieluni silmillä tulevan käyntikorttini!

20.8.2003
÷
Aika yllättävää, että tämä on noussut puheenaiheeksi vasta nyt: Designers argue that Different Brains demand a Different Design Style for Women.

Eli koska naisten ja miesten aivot ovat todistetusti erilaiset, pitäisi digitaalisia palvelujakin suunnitella tässä mielessä käyttäjäryhmää silmällä pitäen: "Recognising the importance of women as influencers as well as purchasers – women are three times more likely to recommend a brand than men if they like it – [the consultant] advocated presenting messages so that they offer a contextual view of the world, with a clear ethical standpoint, the chance for connection with others and recognisable people as examples of users, especially in any imagery."

÷ Eilinen oli kyllä yhtä tuskaa Sobig.F:n kanssa, eikä tämän aamun sähköpostin avaus näyttänyt yhtään sen paremmalta. Menin jo laskuissa sekaisin sen suhteen kuinka monta viruksen sisältävää meiliä olen ennättänyt saada. Ilta menikin mukavasti kotikonetta puhdistellessa.

÷ Merteniltä bongattua:

Igor Stravinsky

If I was a Dead Russian Composer, I would be Igor Stravinsky.

Known as a true son of the new 20th Century, my music started out melodic and folky but slowly got more dissonant and bizzare as I aged. I am a traveler and a neat freak, and very much hated those rotten eggs thrown at me after the premiere of "The Rite of Spring".

Who would you be? Dead Russian Composer Personality Test

19.8.2003
÷
Tällä viikolla setä Nielsen tarttuu kännyköiden käytettävyyteen: "The latest mobile devices are agonizingly close to being practical, but still lack key usability features required for mainstream use."

Juttu liippaa läheltä, sillä olen paraikaa hankkimassa toista puhelinta. Ja käytännöllinen kääpä kun olen, niin en jaksa innostua peleistä ja multimediavimputtimista, vaan ominaisuuksista, joista todella on hyötyä ja joita käytän. Sopivan tuntuinen näppäimistö on ehdoton vaatimus, ja päävärkkini on jo ehdollistunut suosimaan tietyn valmistajan toimintalogiikkaa. Puhelimen on oltava järkevän kokoinen, sillä ne tulitikkuaskimallit hukkuvat auttamatta repun pohjalle. Mikäli kapula vielä näyttää hyvältä, on se tietysti aina plussaa.

÷ Testiholistina tulee täyteltyä luultavasti enemmän nettitestejä kuin laki sallii. Toisinaan jonkin ennalta hömpäksi luokittelemani testin tulokset kuitenkin osuvat hämmästyttävästi maaliin. Niin kävi tämän testin kanssa: The Subconscious Self Test. Tuloksista muikenen tällä kertaa kuin vaari.

18.8.2003
÷
Kuningaskuluttajassa voi nyt osallistua Hyvä/huono palvelu -kyselyyn ja kertoa missä on saanut parasta tai huonointa palvelua. Tulokset julkistetaan elokuun 28. päivä. Minä ainakin ilahdun joka kerta kirjastossa, kun tiskin takana sattuu olemaan työstään innostunut ja asiantunteva kirjastotäti (itse asiassa tykkäsin kirjatotädeistä jo alle kouluikäisenä); tai kampaajan tuolissa saadessani käteeni kupin teetä ja tuoreet hömppälehdet. Kurjin palvelu on tainnut valitettavasti olla urheilu- ja tietokoneliikkeissä, joissa olen todella saanut tuntea olevani väärää sukupuolta. Joskus tosin huono palvelu ikään kuin kuuluu asiaan: muinaisessa kantabaarissani paras tapa hämmentää asiakas oli hymyillä.

16.8.2003
÷
Helsingin Sanomat: Göstä Sundqvist on kuollut.

Mä painan nenän vasten kylmää ikkunaa,
ja katson ulos elämään.
Jos voisin peiton alle jäädä nukkumaan
En haluaisi mennä mihinkään.

÷ Bloggaamisen yleistymisellä on kääntöpuolensa. Kuvittele vaikka tilanne, jossa olet hakemassa uutta työpaikkaa ja mahdollinen tuleva pomosi päättää huvikseen tsekata mitä tietoja sinusta verkonpainona löytyy. Sattumalta olet systemaattisesti antanut nykyisen pomosi kuulla kunniansa blogissasi tai muuten antanut itsestäsi epäilyttävän kuvan. Se siitä työpaikasta. Tai mitäpä jos yhtenä päivänä huomaat, että taannoin treffaamasi elämäsi mies/nainen onkin päättänyt jakaa tapaamisenne yksityiskohdat koko maailman kanssa blogissaan. Ei varmaan paljon hampaita naurattaisi.

Ei kovin kaukaa haettua kuitenkaan. Rapakon takana saattaisi tiedossa olla haaste oikeuteen, mutta ei Suomessakaan kannata tuudittautua uskomaan siihen, ettei sitä tapahtuisi. Joyce Park kirjoittaa artikkelissaan blogeista ja yksityisyyden suojasta: "As long as you can be tracked via a subpoena, you can be held liable for offenses ranging from terrorism and treason, to securities fraud, libel, and sexual harassment, to violating the terms of your employment agreement. Any information you reveal can also be used to your detriment if seen by potential or current employers, romantic candidates, people you're arguing with online, relatives, etc."

Lue: Towards semi-permeable blogging.

÷ Hjuumör: Bush friendly 404 error page.

÷ Näiden viimeisimpien testitulosten perusteella voisi joku jo päätellä, että kuluneen kesän helle on pehmentänyt pääni:

Cinderella

What movie Do you Belong in? (many different outcomes!)
brought to you by Quizilla

[via Cybbis]

÷ Voihan #¤%#¤%#! Viime aikoina on kovasti yritetty nostaa mm. Nielsenin aikanaan mustaaman flashin mainetta, mutta jostain syystä yhä edelleen on niin pirun vaikea löytää käytettäviä flashilla tehtyjä saitteja. Olen saanut repiä pelihousuni useampaankin otteeseen, kun olisi pitänyt kiireessä löytää jokin tietty tieto, joka on upotettu jonnekin fläsäytyksen uumeniin ilman mahdollisuutta skipata kivoja liikkuvia kuvia. Monet bändisivustot ovat siinä suhteessa suoraan paholaisesta - tsekkaapa vaikka Jane's Addiction- ja Kings of Leon -sivut. Coralillakin on vallan mahtavan vekkuli navigointisysteemi. Onkohan vielä nopeiden yhteyksien huumassa unohtunut sekin web-suunnittelun tosiasia, että osa käyttäjistä operoi edelleen hitailla modeemeilla? Pari ajatusta voitaisiin uhrata myös sille, miksi oletettu käyttäjä sivuille hakeutuu. En minä piru vie marssi levykauppaan siksi, että jollakin bändillä oli niin mahtavat www-sivut, vaan siksi, että musiikki kuulostaa mielestäni hyvältä.

Ärrinmurrin. Ja hesarikin tuli tänä aamuna myöhässä.

15.8.2003
÷
50 maailman huonointa bändiä: Music's dinosaurs live on in Hall of Shame. Voiko olla totta että omasta levyhyllystäni ei löydy yhtään top viiteenkymppiin päässeen artistin tekelettä??? (Siellä on jotain vielä paljon pahempaa...)

14.8.2003
÷
Nelonen esitti juuri koosteen tämänvuotisilta Cannes Lions -mainosfestivaaleilta, ja tarjoaa palkitut mainokset vielä verkossa katseltavaksi. Oma suosikkini: Little Boy.

÷ Vielä on kesää jäljellä ainakin yhden t-paidan verran, ja se ei ole Matkalla-blogipaita, vaan tämä: Sex and The City Babydoll Ringer Tee with Logo. (No ei tosissaan!)

13.8.2003
÷
Carola Häggkvist kertoi maanantaina Popsmartissa siitä, kuinka hän saa aina luovuudenpuuskia kirkossa ja muissa hengellisissä tilaisuuksissa niin, että kuljettaa varmuudeksi mukanaan lehtiötä, johon ne voi kirjata samantien muistiin. Välillä Carolan pitää kuulemma oikein muistuttaa itseään siitä, että herran sanaahan tässä ollaan kuulemassa, kun ideat tahtovat ottaa vallan.

Huomasin taas tänään, että itselläni on sama vika: tosin minulla ideat eivät pulppuile kirkossa, vaan seminaareissa ja luennoilla. Jotenkin vielä onnistun saamaan aina ideoita niin, etteivät ne juurikaan liity käsiteltävään aiheeseen, vaan menevät enemmänkin vähän vierestä. Olen yrittänyt paikallistaa sitä elementtiä, joka saa hanat aukeamaan, mutta taidettaisiin tarvita järeämpiä tieteellisiä aseita oikeiden tulkintojen tekemiseen. Tärkeää on kuitenkin se, että puhuja ei saa olla kuolettavan tylsä, muttei liian mukaansatempaavakaan; aiheessa pitää olla jotain, mihin tarttua, muttei liikaa. Jotkin teemat ja jotkin tietyt avainsanat tuntuvat toimivan innoittajina, mutta jos ne oikeasti tiedostaisi, niin johan tässä olisi ideoidensa kanssa vallan helisemässä.

÷ Okei, annan periksi, vaikken ymmärrä näistä scifi-jutuista hevonhumppasta:

Which Fantasy/SciFi Character Are You?

Galadriel: Even the smallest person can change the course of the future.

÷ Joskus 10 vuotta takaperin olin intohimoinen R.E.M.-fani, mutta sittemmin into hiipui, niin kuin noiden hurahdusten kanssa monesti käy. Nyt kuitenkin uutiset tietävät kertoa, että R.E.M. julkaisee kokoelmalevyn lokakuussa, ja mukana on myös uusia biisejä. Joulutäky?

12.8.2003
÷
Pari seuraavaa päivää kuluu toivottavasti rattoisissa merkeissä verkkokesäpäivillä Vesijärven rannalla. Osallistujalistassa oli ainakin monta tuttua nimeä, ja ohjelmassa mm. Matikaisen Jannen uuden Oppimisen ohjaus verkossa -kirjan julkistus.

÷ Kitupiikki lanseerasi termin, jonka minä ja vatsani aiomme omia heti käyttöön: laktoosi-intellektuelli.

÷ Gerry McGovern aloitti, ja Nielsen jatkaa jaarittelun synnistä uusimmassa kolumnissaan: Information Pollution. "Excessive word count and worthless details are making it harder for people to extract useful information. The more you say, the more people tune out your message."

11.8.2003
÷
Kärkiverkoston (r) kolumnissa väitetään, että tietotyöstä voi selvitä hengissä tietopankin avulla. Työterveyslaitos avasi keväällä Tietotyön tietopankin, johon on kerätty käytännönläheistä ja luotettavaa tietoa tietotyöhön liittyvistä human factor -tekijöistä. Tietopankki toimii aika lailla omalla logiikallaan, joten jyvien erottelu akanoista käy kyllä jo ihan tietotyöstä sinänsä.

÷ Testaa erotatko ohjelmoijagurun sarjamurhaajasta: Programming Language Inventor or Serial Killer? Täydet pisteet saaneena minun pitäisi kuulemma pärjätä mallikkaasti IT-alan konferensseissa ja maksani on Hannibal Lectorilta turvassa. Yeah, right.

÷ Aamun hesarissa pisti silmään juttu, jonka mukaan työhäirinnästä on tehty jo satoja ilmoituksia: "Uuden työturvallisuuslain tultua voimaan viime tammikuussa työsuojelupiireihin on tullut yhteensä jo lähes tuhat työpaikkakiusaamista koskevaa yhteydenottoa." Tarkoituksena olisi pystyä puuttumaan sekä henkisesti että fyysisesti huonoihin työoloihin ennen kuin työntekijä on niin ahtaalla, että napostelee nappeja tai sairastuu vakavasti. Ikuisen kahvitauon kirjoituskisassa olisi varmasti aineksia moneenkin työhäirintäilmoitukseen.

Lue: Uusi työturvallisuuslaki

10.8.2003
÷
Ensinäkemältä tämän artikkelin otsikko vaikutti aika hurjalta: Usability Professionals Must Disappear. Mutta jutussa on kosolti asiaa, joka saattaa sopia muunkin kuin käytettävyyden ammattilaisiin. Suomessa en ole havainnut suurempaa debattia siitä, millä tittelillä käytettävyysihmisiä pitäisi kutsua, vaikka user experience specialistit ovat rantautuneet meillekin, mutta ymmärrän mainiosti jos kirjavat termit ihmisiä hämmentävät. Mark Hurstin näkemyksen mukaan titteli itsessään on merkityksetön, ja käytettävyysasian läpivienti voi olla jopa helpompaa ilman ennakko-oletuksia luovia nimikkeitä - ja tähän olen törmännyt minäkin:

"At worst, all the worry about naming the profession can harm how the larger organization relates to the practitioner. The more highfalutin your job title, the less the marketers, techies, and managers will listen to what you say. ('Ahh, you're the user-centered interaction usability architect? Right, very smart. Well, just drop your report on my desk and go right on back to your cube in the corner... user boy.')"

÷ Bloggaajien t-paitakeskustelu (eiku meemi) käy kuumana, joten täältä voi käydä kurkkaamassa aika käsittämättömiä tekstivaihtoehtoja - ja pyrkiä omissa valinnoissa fiksumpiin: T-Shirt Hell. Minua ainakin tähän saakka on eniten huvittanut Ikuisen kahvitauon "C:/Omat dokumentit/CV.doc".

÷ Hinku matkailee tänäkin vuonna siippoineen Kreikassa ja lohduttaa meitä kotomaan kamaralle jääneitä matkapäiväkirjalla.

9.8.2003
÷
Entistä kotikaupunkia muistellessa.

Vinkei yksnäisil miähil 3

Laulutunnil ja äkki.
Kitara taik käyrätorvi kätte,
taik mikä huilu vaa,
joku ko eres hiukam piippa.

Soittajapoik, punaposkine,
huuretan tervetulleks vaik
kaik muu miähe ol juur
ajet ulos ovest.

(Heli Laaksonen: Raparperisyrän)

7.8.2003
÷
En tiedä teistä, mutta minusta tänään oli selvästi jo syksyä ilmassa. Tai ehkä hurja harppaus viime viikon yli kymmenen astetta lämpimämmistä lukemista vain luo todellisuutta suuremman kontrastin. No, yhtä kaikki: syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani, jonka toivotan lämpimästi tervetulleeksi!

Ilmatieteen laitos kertoo, että syksy alkaa Pohjois-Suomessa yleensä elokuun viimeisellä viikolla ja maan lounaisimmissa osissa noin kuukautta myöhemmin. Ja että lämpötilan avulla määritelty terminen syksy alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi (vähintään 5 vuorokautta peräkkäin) +10 asteen alapuolelle. Viime vuonna termiseen syksyyn siirryttiin 19.9.2002 mennessä koko maassa.

÷ ITviikko: Viikon sähköpostikatko avioeroa pahempaa. "Tutkimuksen mukaan usealle it-päällikölle viikon kestävä katkos vastuullaan olevasta sähköpostijärjestelmästä on traumaattisempi kokemus kuin avioero." Ookkei...

÷ Muistutuksena kaikille webiin enemmän tai vähemmän ammatikseen kirjoittaville: Seven deadly sins of web writing.

Synnit lyhyesti listattuna (ja erittäin vapaasti käännettynä):

  1. Luulen olevani Jumala.
  2. Jaarittelen.
  3. Kielioppi ei ole oikein hanskassa.
  4. Olen jämähtänyt kiinni printtimedian kirjoitustapoihin.
  5. Otsikointi ei oikein onnistu.
  6. Sisältö ei itse asiassa ole mielestäni niin kovin tärkeää.
  7. Ei voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu. (McGovern ei taida tarkoittaa ihan tätä, mutta otan tässä kääntäjän erivapauden...)

5.8.2003
÷
Mainos kaikille vapaaehtoistyöstä ja hyvistä leffoista innostuneille: Rakkautta&Anarkiaa -festivaalille etsitään jälleen reipasta, aktiivista ja luotettavaa vapaaehtoisarmeijaa.

÷ Etsin.org on uudistunut ja näyttää niin kauniilta, että vanhalle meinaa tulla tippa linssiin.

÷ Asioita www-suunnittelusta: web designista bloggaava D. Keith Robinson kirjoittaa tämän tästä aika päteviä, napakoita artikkeleita, joista olennainen välittyy selkeällä tavalla. Viimeisimmässä artikkelissaan Robinson ruotii täydellisen web designin myyttiä ja painottaa sitä, että täydellisyys on tässäkin kohdassa hyvin subjektiivinen käsite, eikä ole olemassa vain yhtä ainoaa oikeaa tapaa tehdä asioita. "Starting with solid goals and devising a realistic plan and solution to implement those goals is the key to very good Web design and development." Henkisen muistilapun paikka.

Omasta kokemuksestani voisin sanoa, että täydellisyyden tavoittelu tällä alalla karsiutuu kyllä hyvin äkkiä, ellei halua saada vatsahaavaa ennen kolmenkympin rajapyykkiä. Minä en vatsahaavan hankkimisessa ihan onnistunut, mutta tiedän kyllä muutamia alalla olevia, jotka siihen pystyivät jo parinkympin pintaan. Silti olen koko urani ajan saanut käydä kädenvääntöä siitä, tehdäänkö asiakkaalle välttävä, riittävän hyvä vai peräti ansiokas tuote - suomeksi siis: lada vai mersu, vai jotain siltä väliltä. Arvatkaapa minne vaaka yleensä kallistuu? No, ainakin apteekkiala on rikastunut meikäläisen ibumaxien ja combizymien verran.

÷ Bert Bos on kirjoittanut mainion esseen W3C:n suunnitteluperiaatteista: "Contrary to appearances, the W3C specifications are for the most part not designed for computers, but for people. - - There is one word that summarizes nearly all the fancy keywords of this essay, and that is: Usability!" Essee on pitkä ja monisivuinen, mutta erilaisia printtiversioita on kiitettävästi tarjolla. Lue, viisastu, sovella.

÷ Stanfordin yliopistossa on meneillään tutkimusprojekti webin uskottavuudesta ja luotettavuudesta. Viimeisimmän tutkimuksen kohteena oli se, kuinka ihmiset arvioivat sivuston uskottavuutta, ja niinhän se vaan on, että 46.1 prosenttia kaikista tutkimukseen osallistuneista arvioi sivustojen luotettavuutta sen mukaan, oliko ulkoasu miellyttävä.

÷ Kaikille ummikoille bloggaamisen perusteet: The Why and How of Blogging.

3.8.2003
÷
Näinhän se on:


See what drug you are.

[via Kobaïa]

2.8.2003
÷
Nyt siitä on todisteitakin: Working with idiots can kill you. [via Poliittisesti epäkorrekti]

Edit: Työpaikka on vihan ja rakkauden tyyssija: "Koska monilla aloilla työtovereiden kanssa vietetään huomattavan suuri osa valveillaoloajasta, pienetkin asiat voivat lopulta ylittää ärsyytymiskynnyksen."

1.8.2003
÷
Voi jee. Olen tosiaan taantunut peruskoululaisten tasolle, mutta tehkääs te sama perässä: testaa kuka Gimmelin jäsenistä olisit. Mie olisin se mukava ja järkevä Jenni.

÷ Elokuun alkuhan tarkoittaa ilmiselvästi myös koulujen alkamista, niin absurdilta kuin se näissä helteissä tuntuukin. Aamun lehdet olivat täynnä reppumainoksia - kirjakaupoista penaalit, kynät ja kumit ovat tulleet silmille jo pari viikkoa ainakin. Tai ehkä minä ikuisena opiskelijana vain olen herkistynyt kuulemaan juuri näiden elottomien objektien viestejä.

Ajatus opiskelusta houkuttelee taas. Toinen tutkinto, jatko-opinnot, väitöskirja? Ehkä jonain päivänä, joka toivottavasti koittaa pian, olen kypsynyt riittävästi ajatukselle hypätä pois oravanpyörästä, jolloin voisin suuntautua enemmänkin tutkimukseen ja freelancer-hommiin. Katellaan.

Opiskeluun liittyen: kaikki varmaan tietävätkin jo kognitiotieteilijöiden salaisen tiedekunnan, mutta nyt sen rinnalle on tullut myös suloinen tiedekunta, jonka "tiede on paju ja sen juuret ovat yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa".

÷ Maistuuko pasta? Pastan rakastajille on tarjolla ikioma Professional Pasta -sivusto, jolta löytyy kaikki mahdollinen pastaan liittyvä uutiskirjeineen, sanastoineen ja tapahtumakalentereineen.


ylös
Site Meter