Toisaalla
BlogiWiki
Digitoday
HS Tuoreet
Ilosaarirock
Lahden tapahtumakalenteri
LahtiHumu
Pinserin blogilista
User Friendly
Zeldman

Designing With Web Standards

Korvanamut
Pink: Feel Good Time
PMMP: Rusketusraidat
Spesialisti feat. Timsi: Älä tule myöhään kotiin
Jonna Tervomaa: Rakkauden haudalla

Pölyttyy (t)yöpöydällä
Paulo Coelho: Alkemisti
Xiao Hong Kong: Red Veil White Gown
Nick Hornby: 31 Songs
Jeffrey Zeldman: Designing With Web Standards

Valid XHTML 1.0!
Valid CSS!

Member of The Notepad Association

©

 

29.6.2003
Työpaikkaa vaihtaessa jää aina läjittäin käyntikortteja, joilla voisi joskus eläkepäivinä vaikka tapetoida kesämökin huussin seinät. Mutta koska eläkepäiviin on aikaa, voi ylijääneillä käyntikorteilla askarrella muutakin, kuten vaikka mobileja tai kuutioita. Jos kortteja on todella runsaasti, voi tavoitteeksi ottaa Mengerin "sienen".

(via Good Experience)

28.6.2003
Valtavirrasta myöhässä otan osaa tähänkin testiin:

Your Brain Usage Profile

Auditory: 56%
Visual: 43%
Left: 56%
Right: 43%

Marjut, you are mildly left-hemisphere dominant while showing a slight preference for auditory processing. This overall combination seems to indicate a well-working blend of logic and judgment and organization, with sufficient intuition, perception and creativity to balance that dominance.

You will at times experience conflict between how you feel and what you think which will generally be resolved in favor of what you think. You will find yourself interested in the practical applications of whatever material you have learned or whatever situation you face and will retain the ability to refine whatever knowledge you possess or aspects of whatever position you are in.

By and large, you will orient yourself toward intellectual activities and structure. Though not rigid, you will schedule yourself, plan, and focus on routine and continuity of operations, rather than on changes and disruptions.

When changes or disruptions occur, you are likely to consider first how to ensure that such disruptions do. The same balance is reflected in your sensory preference. You will tend to be reflective and measured in your interaction style. For the most part, you will be considered objective without being cold and goal-oriented while retaining the capacity to listen to others.

Preferentially you learn by listening and maintaining significant internal dialogues with yourself. Nevertheless, you have sufficient visualization capabilities to benefit from using graphs, charts, doodles, or even body movement to enhance your comprehension and memory.

To the extent that you are even implicitly aware of your hemispheric dominance and sensory style, you will feel most comfortable in those arenas which emphasize verbal skills and logic. Teaching, law, and science are those that stand out among the professions, along with technical sales and management.

Osui ja upposi. Pelottavaa.

27.6.2003
Eilistä jenkkiuutista sivuaa TheSiten testi: How dodgy are you? Eli luulenkos olevani ovela - ehä mie sellasta. Tulosten mukaan kuitenkin saattaisin parhaimmillaan virua rötöksistäni putkassa 74 vuotta ja maksella 2000 punnan sakot.

26.6.2003
Jenkit eivät lakkaa ihmetyttämästä minua, mutta jotain hyvääkin sentään välillä: Texasin homolaki kaatui korkeimmassa oikeudessa. Pitäisi varmaan joskus perehtyä tarkemmalla suurennuslasilla sikäläiseen kulttuuriin, koska välillä tämä eurooppalainen kaiken salliva katsantokanta tuntuu niin itsestäänselvyydeltä sekin. Varsinkin nyt kesäaikaan kaikenkarvaisia jenkkisarjoja katsellessa on välillä tehnyt mieli huutaa ääneen ihan jo sarjojen tarjoamien parisuhdemallien takia, mutta toistaiseksi naapurit ovat vielä säästyneet. Muu lähipiiri on sitten saanut kärsiä mesoamisestani senkin edestä.

Televisiosta puheen ollen: missä ihmeessä olen ollut silloin, kun Gilmoren tyttöjä on esitetty ensimmäistä kertaa? Ei ole turhaan tämä sarja kahminut pystejä palkintogaaloissa. Jäin kerrasta koukkuun! "Humorous, heartfelt, multi-generational dramedy about friendship, family and the ties that bind" kuulostaa pahaenteiseltä, mutta tosiasiassa nokkelaa, sydämellistä sanailua ja kirkasotsaista viihdettä ei ole maailmassa koskaan liikaa.

23.6.2003
Nelonen uudistui. Kevytversio on kiva. Mutta sähköposti, joka kolahti luukkuuni, sisälsi toiveen siitä, että kävisin uudistamassa rekisteröitymiseni: kertokaa minulle vielä missä moisen toimenpiteen voi suorittaa?

Periaatteessa tähänkään ei olisi testiä tarvittu (näihin jää koukkuun!):

What pisses you off?
Especially the ones that go off right after you've sat down, and spray your ass. Dont'cha just hate that?
[What pisses you off? created by ptocheia]

Marjarintamalla tapahtuu: Suomen suurimman mansikan etsintä alkanut. Voittajille luvassa mm. kylpyläloma, risteily ja erilaisia säilöntätarvikkeita - mikset jo ilmoittaudu! Uutisista kuulin, mutten tähän hätään löydä linkkiä, että meneillään on myös kaksineuvoisen lakan jalostus; tarkoituksena täyttää mm. Lapin tyhjät suot issestään hommat hoitavilla lakoilla. Tällä hetkellä kauniina kukkivat lakkatienoot ovat pääasiassa, pahoittelen väärää termiä, urospuolisten lakkojen miehittämiä, eikä niistä silloin juuri marjoja synny. Jutussa mainittiin myös erityiset punaiset lakat. Kuulostaa hyvältä ja eksoottiselta, marjat kehiin!

Lisäys: Lakan viljely ja kantavalinta -projekti kuulostaa siltä miltä edellä höpisin.

Unohtakaa kaikki persoonat ja käyttötapaukset: kaikista tärkein käytettävyyden suunnittelun menetelmä on muutoksen aikaansaaminen organisaatiossa. Kaikki lähtee asenteista, joiden muuttaminen on myös kaikkein vaikeinta. Kuinka turhauttavaa onkaan suunnitella, tutkia ja todistaa asioiden olevan tietyllä tavalla, kun kaikki kaikuu kuuroille korville niin kauan kun tarvetta muutokselle ei itse oivalleta ja olla valmiita toteuttamaan. "If you really want to become a better user experience practitioner, learn how to work with and change the organization. - - Results only come if the organization is the primary focus of user experience work."

Ei siis riitä, että hallussa on teoria ja käytäntö, vaan tarvitaan myös psykologista silmää, pr-taitoja ja kosolti diplomatiaa. Hyvät hermot ja pitkä pinna eivät myöskään ole pahitteeksi. Mikähän taho tarjoaisi koulutusta niiden saavuttamiseksi?

Pekallekin riittivät internet-hommat toistaiseksi; ymmärrän paremmin kuin hyvin. Kaikille ammatillisten ambitioiden ja hämmennysten parissa sompaileville suosittelen visiittiä ammatinvalinnanohjaajan luo - palvelua tarjolla joka pitäjässä, eikä maksa mitään.

22.6.2003
YK on avannut globaalin virtuaaliyliopiston, jonka tarkoituksena on mm. saattaa kehitysmaiden opiskelijat informaatioteknologian pariin sekä jakaa tietoa kehittyneistä maista myös kehitysmaihin. Virtuaaliyliopiston kautta voi suorittaa ympäristötieteiden tutkinnon.

Illinoisin yliopiston professori Ray Schroeder pohdiskelee sähköpostilistojen kehitystä blogeiksi ja kirjoittaa samalla myös bloggaamisen käytöstä opetuksessa - liekö vähän samoilla jäljillä kuin seminimikaimani Matkalla tohtoriksi? Jos en jo aikaisemmin ole sanonut, niin minusta ainakin on hienoa lukea mitä kaikkea tapahtuu väitöskirjaa työstäessä, ajatus kun ei ole ihan vieras itsellekään. Muutenkin kollektiiviset asiantuntijuuden jakamisen välineet saavat kolme hurraa-huutoa ja papukaijamerkin!

Rapakon takana esitetään tänään Sex And The City- eli meikäläisittäin Sinkkuelämää-sarjan kuudennen ja viimeisen tuotantokauden ensimmäinen jakso. NY Times muistelee lämmöllä (r). Lämpenin sarjalle hitaasti, enkä vähiten siksi, että samaistumisen kohteet ovat kovin vähissä, mutta nyt huomaan katsoneeni jokaisen uusinnankin. Minkäs teet, joskus tv-viihde on vain hyvää.

21.6.2003
Helsingin yliopiston sivuilta löytyy hieno uragalleria, joka on "ikkuna yliopistosta työelämään". Eri aloilta valmistuneet kertovat opiskelukokemuksistaan ja uravalinnoistaan tavoitteenaan tarjota opiskelijoille uusia näkökulmia työelämään sijoittumisesta. Hyvä juttu!

Tämä ei tule uutisena kenellekään, joka minut tuntee:

I am a spelling grammar whore!
[take the test] - [by krystaljungle.com]

20.6.2003
"This short film is a wonderful parody on the ending of every 1980's movie you've ever seen": Eighties Ending.

Harrison Ford on kova setä heristelemään sormea.

Oletteko sattumalta viime aikoina vilkaisseet Yle Shopin tarjontaa? Homma tuntuu riistäytyneen käsistä, tai sitten kysyntä on kasvanut järjettömiin mittoihin: tarjolla on kaikkea mahdollista TV2-meikkipeilistä Maailman ympäri -rantapalloon ja Lindin Arvin pastilleihin saakka. Ei-no, kyllä se Pikku Kakkonen -paita minullekin kelpaisi.

19.6.2003
CNN: Finns stunned by PM scandal.

"Finland, known for its squeaky-clean politics, reacted with embarrassment Thursday after its prime minister quit over accusations she had a secret government document leaked to her while in opposition."

on kaunis ilta Mirja kulta nyt juhannusta vietetään
kai jossain tuolla sauna palaa on laurit elementissään
en mä voi vetää urku auki kun mä rupeen aatteleen
puukko kuuluu juhannusiltaan rakkaat jää telttaan kaatuneeseen

Mirja kulta mä kuulin että sun veljeäs löydetä ei
se lähti uimaan saareen luokse kaljapullojen
toiset sanoo se on herran tahto mut se ihmeellistä on
et herra ottaa juopot kesäkuussa ja viattomat kalmistoon

hei kaikki juhannustansseihin
juo joku marttyyri ja metsä raikaa
on saunat liekeissä tietenkin
ja neitsyt kaadettu kuin vanhaan aikaan
tango merellä soi
on siinä taikaa

Mirja kulta mä kerron sulle tää show on yhtä helvettii
en mä haluu mitään koskisjuhlia säkin haluut elää rennommin
ei mennä enää luontoon asumaan juhannuksena
me viedään kukat veljesi haudalle mereen tummuvaan

hei kaikki juhannustansseihin...

(Dingo: Juhannustanssit)

17.6.2003
Equal Pay Tools on osana EU:n tasa-arvostrategiaa internetiin avattu portaali, jonka tavoitteena on esitellä helposti saatavissa ja luettavissa olevassa muodossa erilaisia kokemuksia ja keinoja palkkaerojen vähentämiseksi ja naisten ja miesten välisen tasa-arvon edistämiseksi. Tarkoitus on hyvä, mutta sivustoa vaivaa pieni EU-kankeus, joka toivottavasti ajan myötä helpottuu. Suomalaisia organisaatioita ei vielä tietokannasta löydy.

16.6.2003
Testifriikkiyteni on huomattu laajemmissakin piireissä, sillä tähän testiin tuli vinkki suoraan sylttytehtaalta: Millainen ruokailija olet?

Puoliruokailija

RUOKAILIJANA OLET...PUOLIRUOKAILIJA!

Nautit elämästä. Oivallat myös että ruoka on vain osa sitä. Tosin silloin, kun on ruoan aika, haluat sen olevan enemmän kuin osiensa summa. Et tyydy siis sekoittelemaan aineksia keskenään vaan annat ateriallesi persoonallisuuden - asia jota ei itseltäsikään puutu. Harrastat paljon etkä anna materialististen murheiden painaa, koska sinullahan on aina tilillä ja taskussa. Tapaat paljon uusia ihmisiä, koska sinua pidetään huumorintajuisena ja empaattisena ihmisenä. Tämänpä takia aktiivisuutesi seksin suhteen on itsestäsikin riippumattomista syistä valtaisaa. Ystäväsi tuntevat joskus jäävänsä varjoosi. Aivan syyttä, koska he ovat aivan loistavaa porukkaa hekin!!! (Jos joku ystävistäsi tekee tämän testin ja saa tulokseksi jonkun muun kuin Puoliruokailija, dumppaa se luuseri. Se ihminen jarruttaa sua.)

Et etsi kultaa ja loistoa, koska sinä OLET kultaa ja loistoa jopa istuessasi paskalla.

Boxes and Arrowsin artikkelissa puhutaan informaatioarkkitehtuurin suunnittelun metodologiasta: ongelman ymmärtämisestä ja sen ratkaisemisesta. Tärkeää on löytää vastaukset kysymyksiin Mitä? ja Miten?. Artikkelissa on hauska, suorastaan tragikoominen esimerkki keskustelusta, jollaisen asiakkaan kanssa suurella todennäköisyydellä joutuu käymään:

Client: I want tabs across the top of my homepage, like my favorite site, [fill in high-profile ecommerce site here].

You: We can look at using tabs, but we first need to establish the main purpose of the site.

Client: Can the tabs be green?

You: Once we figure out the main navigation categories, we can make some decisions about how the page should look. But we can’t even figure out navigation categories until we understand the kinds of information you’d like to make available.

Client: We have a lot of information, but I only want one row of tabs.

You: [After writing down: “has lots of information.”] The issues you’re bringing up will help us describe HOW the site needs to look. We need to first understand WHAT the site needs to do. We can look at the HOW (the design of the pages) only after we establish the WHAT.

Tarkemmin ajateltuna tämä keskustelu ei aina ole vain asiakkaan ja toimittajan välistä. Kyllä siihen kyetään myös organisaation sisällä. Huokaus.

Ruotsissa popataan. [via Zeldman]

Tieke on julkaissut esteettömien verkkosivujen oppaan. Opas on tarkoitettu kaikille verkkosivujen tekijöille ja teettäjille; myös verkkosivujen sisällöntuottajat hyötyvät aiheen ymmärtämisestä.

Kärkiverkostossa (r) uutisoidaan, että naiset ovat hakeutumassa pois tietotekniikka-alalta. Tietoviikon pääkirjoituksen mukaan "tällä hetkellä näyttää päinvastoin siltä, että sosiaalisesti lahjakkaat ja ihmisläheisyyttä haluavat naiset, jotka ovat toimineet pitkään it-alalla, alkavat hakea uudenlaista elämää alan ulkopuolelta." Lue: IT ei ole itseisarvo.

Mutta ovatko ne vain naiset, jotka kaipaavat sisältöä elämäänsä - muutakin sisältöä kuin julkaisujärjestelmällä tuotettua? Nostan hattua kaikille teille lähipiirin miehille, jotka it-uran sijaan rakennatte veneitä, suunnittelette maisemia, opetatte valokuvausta. Kyl mieki vielä joskus.

Kaikki ne, joita maanantaiaamu, tai elämä, kyrsii yhtä voimallisesti kuin minua saattavat löytää ainakin hetkellistä lohtua kehumiskoneesta. [via mietteitä mettästä]

15.6.2003
Juhannusaattona tv1:ssä starttaava Makaroff & Modig tarjoaa joka viikko ohjelman puheenaiheisiin liittyviä testejä. Ensimmäisessä testissä kysellään Oletko oikea suomalainen?. Oma tulokseni meni vähän niin kuin epäilinkin: Sinä et ole oikein mistään kotoisin. Pitäisi varmaan käydä useammin saunassa.

14.6.2003
Mitähän Turun kaupungissa ollaan mieltä näistä Turun Janin kotisivuista?

Joku saattaa sateisena päivänä löytää riemua näistäkin: Hundreds of 80s Commercials eli amerikkalaisia kasarimainoksia pilvin pimein. Mukana myös meikäläisittäin tuttuja merkkejä sekä niitä, jotka näkyvät aina jenkkisarjoissa ja -leffoissa, kuten Twinkies, Cheerios, Cap'n Crunch Cereal, Jell-O, Kool-Aid...

12.6.2003
Näin juuri Tunnit. Olen sanaton.

Jukka Kortti väittelee tänään Helsingin yliopistossa talous- ja sosiaalihistoriasta aiheenaan Modernisaatiomurroksen kaupalliset merkit - 60-luvun suomalainen televisiomainonta. Väitöstiedotteen mukaan "tutkimus valaisee mm. 60-luvun suomalaisten arkea, sukupuolirepresentaatioita, vaurastumista, amerikkalaistumista, nuorisokulttuuria, kansainvälistymistä, politiikkaa ja taloutta". Rokkaavalle kansanosalle Jukka Kortti lienee kuitenkin tutumpi mm. Generators-merkkisestä orkesterista. No, onpahan taas jutunjuurta festareilla jauhettavaksi, sillä liki poikkeuksetta ei ole festareita ilman Korttia. :-)

Tänään on Helsinki-päivä - juhlikaa, te helsinkiläiset! Minä juhlistan päivää omalta osaltani Radio Helsinki -kostyymissä. Vastavuoroisesti te kaikki käytte luonnollisesti viikonloppuna Senaatintorilla tsekkaamassa päijät-hämäläisiä maakuntajuhlia, onhan ohjelmassa mm. hidasta miesvoimistelua ja tangoprinssi Juha Hildén.

11.6.2003
"The Enneagram is one of the newest personality systems in use, and emphasizes psychological motivations. The Enneagram is mainly a diagnostic tool of one's emotional outlook on life. It will not cure one's problems, but may help point out their underlying fixations. It is also useful as a guide to how other people see the world differently."

Enneagram

Tarkempi kuvaus kolmostyypin edustajasta; samassa jamassa kanssani ovat mm. Madonna, Sting, Tom Cruise, Bill Clinton ja Truman Capote...

Ylläoleva tulos tuli vain pisteen erolla sitä seuraaviin - kakkossija on moninkertaisesti jaettu. Testiin eksyin jostain mutkan kautta lueskellessani eLearning-maailman kuulumisia ja jo vähän kulunutta väitettä siitä, kuinka tunneäly johtaa parempiin tuloksiin. Enneagrammin hyödyllisyyttä itsetuntemuksen lisäämisessä perustellaan pitkään ja hartaasti, mutta vanhana skeptikkona olen taipuvainen sijoittamaan tämän(kin) jonnekin horoskooppien ja musteläiskätestien välimaastoon. Ja mikäs sen kiinnostavampaa kuin horoskoopit!

Paikallisessa Uusi Lahti -ilmaisjakelussa on yleensä mitä ihmeellisimpiä palstoja ja mielipiteenilmauksia, jotka täkäläisittäin ovat kuulemma ihan normaaleja. Uusimmassa numerossa Halveksuttavaa-otsikon alla julistetaan seuraavaa:

"Entisen lahtelaisen Sleepy Sleepers -soittoyhtyeen perustajat Sakke Järvenpää ja Mato Valtonen sanoivat, että he eivät enää koskaan esiinny Lahdessa, koska viranomaiset suhtautuivat aikoinaan yhtyeeseen kielteisesti. Kiitos ilmoituksesta, sillä teidän yhtyeenne oli 30-40 vuotta yksi tekijä siinä Lahden mustaamiskampanjassa, minkä seurauksena Lahti kadotti maineensa.

Nyt kun Sleepy Sleepersin kakka- ja kännihuumoriyhtye on taas aloittanut esiintymisensä, on Lahtea taas yritetty lyödä lyttyyn. Helsingin Sanomien konserttiarvostelussa kerrottiin, että vielä 1980-luvun alussa poliisi saattoi keskeyttää Sleepy Sleepersin konsertin, jos esiintyjä sanoi lavalla 'perse', ainakin Lahdessa. Siis kiitos vielä ilmoituksesta, ei Lahteen enää."

Uskotteko, jos sanon, että tämä ei ole mitenkään poikkeuksellista uutisointia? Tuokaa nyt joku äkkiä Lahteen vähän löysempiä pipoja.

10.6.2003
Euroopan Neuvosto julkisti 28.5. julistuksen viestinnän vapaudesta internetissä. Julistuksessa otetaan kantaa mm. sisältötuotannon sääntöihin, itsesääntelyyn, valtioiden kontrolliin, esteiden poistamiseen, palveluiden tarjoamisen vapauteen, palvelun tarjoajien vastuuseen ja anonymiteettiin.

Parhaillaan on muuten menossa Weblog Business Strategies 2003 Conference & Expo Bostonissa. Tapahtumalla on luonnollisesti myös oma blogi. Koskahan meillä nähdään keynote-esitys weblogeista osana Internet Expoa?

9.6.2003

Sataa ja mikään ei tule muuttumaan
kaikki jatkuu välillämme ennallaan
sama palapeli on kesken pöydän reunalla
pöly peittää sen miltei kokonaan

Toisinaan olen toiveikas
ja alan kuvitella mahdottomia
petyn: näin on käynyt ennenkin
mutta jos sittenkin…

(Jukka Kokkonen: Sataa ja mikään ei tule muuttumaan)

Tekesin Muoto 2005 –teknologiaohjelmaan kuuluva Luotain – käyttäjäkokemuksen muotoilu –projekti sekä Taideteollisen korkeakoulun Muotoilun osasto kehittävät yhdessä muotoilualalle sopivia työtapoja tukemaan käyttäjäkeskeistä esisuunnittelua ja konseptointia. Tekesin sivuilta voi lukea yhteenvedon taannoin järjestetystä käyttäjäkokemukseen keskittyneestä seminaarista; itse projektin sivuilla on kattava dokumentaatio mm. konferenssijulkaisuista ja -esityksistä.

Vastikään ilmestyi juuri päättyneen USIX – uusi käyttäjäkeskeinen teknologia -ohjelman loppuraportti, jossa kerrotaan mm. älyvaatteista, käyttäjäkeskeisyydestä, verkkoyhteisöistä, portaaleista jne. "Teknologiaohjelma synnytti soveltavan tietotekniikan alueelle huomattavan määrän uutta tutkimustietoa ja osaamista sekä loi valituilla teknologia-alueilla pohjaa uusille sovellutuksille. Nämä ovat laajasti hyödynnettävissä yritysten tuotekehityshankkeissa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä. Selkeästi on nähtävissä ohjelman positiiviset vaikutukset markkinoilla jo olevissa tuotteissa ja palveluissa."

Katuva kommentti: olin mukana muutamissa seminaareissa silloin, kun USIX alkoi. Nyt harmittaa, etten jatkanut mukana loppuun saakka. Virheistä toivottavasti oppii.

8.6.2003
Jaha, paluu planeetalle ja arkisempiin asioihin. Kaikki tunnistavat poikkeuksetta huonon suunnittelun tuloksen, mutta mitkä ovat hyvän designin tunnusmerkkejä? Hyvä suunnittelu on useimmiten bisnestavoitteiden ja aikataulun puristuksessa syntynyt kompromissi, joka pienistä puutteistaan huolimatta toimii riittävän hyvin.

Niin kuin edellisistä presidentinvaaleista huomattiin meillä kaukana pohjolassakin, on amerikkalainen äänestyssysteemi aivan omaa luokkaansa mitä huonoon käytettävyyteen tulee. HFI:n artikkelissa käydään seikkaperäisesti läpi äänestysprosessissa mättäviä asioita. Mie vaan sanon että HUH!

Metadatan kirjoittaminen on keskeinen verkkoviestinnän taito, väittää Gerry McGovern ja selventää mukavan helppotajuisesti mistä kaikesta siinä onkaan kysymys.

Jokainen on varmasti joskus tupsahtanut vaikkapa hakukoneen kautta jollekin entuudestaan tuntemattomalle sivustolle, vaikka web designerit niin mielellään olettavat, että kaikki käyttäjät tulevat nk. etuoven kautta. Pahimmassa tapauksessa satunnaiselta sivulta ei ota mitään tolkkua siitä, missä ollaan. Jeff Lash kehottaa jättämään avaimen maton alle eli kertoo kuinka satunnaiskävijät voidaan huomioida www-sivuja tehdessä.

I know there's a word for this
I know there's a word for the way I'm feeling
I know there's a word for this
I know it, and it's on the tip of my tongue
and it won't go any further.

I know there's a word for this
I know, 'cause it's in the dictionary
and when I find what it is
I'll write it down in case it comes up again
I'll be certain to avoid it.

So, take this down:
I just feel so beat
and I think it's time
to admit defeat
I thought I got mine
but that uphill climbing
is never through.

I know there's a word for this
I know 'cause we've all at sometime said it
like when we were little kids
we'd fight each other 'til someone would give in
and you'd make him tell you 'uncle'.

So, take this down...

(Aimee Mann: I Know There's a Word For This)

7.6.2003
Helsinki oli yhä paikoillaan, ja Kaisaniemi Popissa pauhasi Yö junan kiihdyttäessä kohti Lahtea. Niin, joskus on lähdettävä, että voi palata.

Helsingin reissulta mukaan tarttui Radioheadin uutukainen Hail To The Thief, jonka Ilkka Mattila arvostelee osuvasti uudessa Nytissä. Parin ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen olen valmis toivomaan että yhtye älyäisi jo laittaa pillit pussiin. Raivostuttavaa alakuloista ulinaa ja vinkunaa, jota ei pelasta se, että parilla raidalla kuuluu ihka oikea kitara. Mrr!

Pyhät ja pahat -ohjelman syntitestissä eli syntestaattorissa tulikin sitten seuraava tulos:

Hyveitä:
Oikeudenmukaisuus
Rakkaus
Lojaalisuus

Syntejä:
Vatsan palvonta
Murehtiminen
Vihamielisyys

Tunnustan syntini, tunnustankohan hyveitäni?

4.6.2003
Hesarin verkkoliite on uudistunut, niin kuin monissa blogeissa on jo ehditty kommentoida. Loppujen lopuksi aika vähän mitään uutta entiseen verrattuna, miinuksena kenties jotenkin sekavamman oloinen käyttöliittymä, johon varmaan ajan myötä ja paremman puutteessa tottuu. Mutta käyttöliittymää ja käytettävyysbugeja enemmän mietityttää tuo maksullisuus - ymmärtäisin ehkä vielä sen, jos ei-tilaajalta veloitetaan verkkoversiosta, mutta vähän oudoksuttaa se, että tilaajiltakin halutaan rahat pois. Ainakin vielä jäi epäselväksi se, mikä ekstrahienoa ja spesiaalia tuolla muutamalla eurolla kuukaudessa sitten saa. Saman lehden verkossa? Toivotaan, että kaltaiseni lehden aamiaispöydässä nauttiva ja päivän mittaan vain tuoreita uutisia seuraava saa jatkossakin toimia totutulla tavalla - maksutta.

2.6.2003
Jari pohtii tavoitettavuuden tarpeen kasvamista esimerkkeinä ainakin sähköposti, kännykkä, irc, messenger - nälkä kasvaa syödessä? Itse olen kokenut jonkinlaisen vastareaktion jo jokin aika sitten ja nykyisin ainainen tavoitettavuus on jo enemmänkin riesa. Kännykkää en ole pitänyt auki öisin kuin joskus romanssihuumassa ja icq:kin saa herkästi lapun luukulle jos teen töitä ja haluan keskittyä. Näkisittepä kanssaeläjien ilmeet, kun jätän vastaamatta soivaan puhelimeen!

Jari ihmettelee, miksi aina pitäisi olla tavoitettavissa; karkaako muu maailma menojaan, jos puhelin suljetaan. Mielestäni ei pidäkään. Kyllä minusta on aika surullista kuunnella yksinpuheluita naistenvessoissa - ja yhtä lailla kollektiivisesti ärsyttävää keskeyttää tärkeät palaverit tuon tuosta jonkun puhelimen pirahtaessa. On nimittäin olemassa (työ)yhteisöjä, joissa on varaa tuhlata kaikkien aikaa puhumalla omat puhelut jopa palaveripöydän ääressä, toisten kiltisti odottaessa.

Joskus on kohteliasta olla tavoittamattomissa edes hetken verran. Sellaiseksi on maailma mennyt, että täytyy jo erikseen antaa propseja niille ihmisille, jotka jaksavat olla tilanteessa läsnä ilman tarvetta olla yhtä aikaa läsnä myös koko muulle maailmalle. Älkää kuolko sukupuuttoon.

Ikuisella kahvitauolla on pätevää asiaa ainakin tiimihengestä ja etätöistä.

Ai niin joo, Visalla on tarjolla ilmaisia porno kuvia. Jospa tämä maanantai vaikka niiden myötä piristyisi.

1.6.2003
Tänä vuonna MindTrek - Tampereen Mediaviikko järjestetään 10.-16.11.2003. Teemoiksi ovat tänä vuonna täsmentyneet käytettävyys ja saavutettavuus (jihuu!), kansalaisille hyödylliset sovellukset, vuorovaikutteinen televisio sekä mobiilit pelit ja palvelut.

Kenellä on varaa pitää huonosti toimivia verkkopalveluja? kyselee Arja Valtonen Kärkiverkoston kolumnissa. "Hyvää suunnittelua, tiedonhaun ja käytettävyyden tutkimista tulee painottaa nykyistä enemmän verkkotuotannossa."

Artikkeli Web Standards Switch - or how to improve your Web site easily esittelee standardinmukaisen web-kehitystyön perusperiaatteet ja kokoaa yhteen työssä hyödyllisiä resursseja.

Orastava kesä tekee kyynisimmästäkin webiorjasta sentimentaalisen hölmön. Luultavasti häpeän tätä vielä joskus.

Välillä yö on kuin päivä ja päivä kuin yö
välillä maa on kuin taivas ja tähtien vyö
välillä pilvet on alhaalla leijailleet
välillä juuret kasvaa taivaaseen

Ja välillä
minä olen niin kuin hän
välillä
minä olen niin kuin hän
enemmän
välillä

Sininen peitto jo kaupungin verhoaa
palava rakkaus polttaa kulkeissaan
kenelle antaa haavoja sydämen
kenelle valkean hunnun ruusuineen

Ja välillä
minä olen niin kuin hän
välillä
minä olen niin kuin hän
enemmän
välillä

Kuulen askeleet
kauan kulkeneet
pois menevän
niin kuin hän välillä

Välillä yö on kuin päivä ja päivä kuin yö
välillä maa on kuin taivas ja tähtien vyö

(S. Edelmann: Välillä)


ylös

 

www.blogwise.com   Blogtree   Geourl   Site Meter