Toisaalla
BlogiWiki
Digitoday
HS Tuoreet
Ilosaarirock
Lahden tapahtumakalenteri
LahtiHumu
Pinserin blogilista
User Friendly
Zeldman

Designing With Web Standards

Korvanamut
Absoluuttinen Nollapiste: Mustaa ei ole
Killer: Naughty Boy
PMMP: Rusketusraidat
Radiohead: There There

Pölyttyy (t)yöpöydällä
Paulo Coelho: Alkemisti
Nick Hornby: 31 Songs
Riitta Kuusinen: Ongelmana yhteistyökyvyttömyys?

Valid XHTML 1.0!
Valid CSS!

©

 

31.5.2003
Aapon Sormet-testissä tutkitaan sormien pituuden yhteyttä maskuliinisuuteen. Mittanauhat esiin! Omat tulokseni eivät sano juuta eivätkä jaata (vielä ei parta kasva!):

Maskuliinisuus 43 %
Feminiinisyys 26 %
Neutraalius 31 %

MAT ry:n sivuilta löytyy iskulauserekisteri, jonne on koottu käytössä olevia ja käyttöön tulevia iskulauseita vuodesta 1959. Joukossa ovat mm. nämä unohtumattomat hokemat:

Vain Amarit sen tekevät. [Oy Suomen Trikoo Ab]
Ajakaa millä haluatte - ja Braunilla loput. [Braun Finland Oy]
Illodin. Suu on laakista raikas. [Hackman Havi Oy]
Etelän mies älä huido, käytä OHVIA! [S.C.Johnson & Son Inc. c/o Oy Kolster Ab]
Whiskas - sitä kissa ostaisi. [MasterFoods Oy]
Hyvältä maistuu Popsi. [LSO-Foods Oy]
Maistuis varmaan sullekin. [Atria Oy]

BMG:ssä on joltakulta loppunut mielikuvitus kesken:

Tuure   Samuli

Olisitte nyt käyttäneet edes eri fonttia! Vai onko niin, että sama soosi kelpaa samalle kohderyhmälle?

30.5.2003
Ah, testi!

You are Agent Smith
You are Agent Smith, from "The Matrix." No one would ever want to run into you in a dark alley. Cold as steel, tough as a rock, things are your way or the highway.

What Matrix Persona Are You?

[via Tiramisu]

28.5.2003
Fanitan: jos lappeenrantalaisväritteinen muusikkohuumori putoaa yhtään, niin suosittelen tutustumista Mokoman kuvakimaroihin. Kyl mie ainaki nauroin, pariin otteeseen melkein vedet silmissä.

Zeldmanin kautta löytyi oiva css-kikka: The Search for the Missing Link. Valitettavasti (?) homma ei toimi IE:llä, mutta vilkaiskaapa vaikka Opera7:lla tai Netscape6:lla. Bueno!

Opera on hieno selain. Olen viime päivät käyttänyt sitä saavutettavuuden ym. testaamiseen, ja täytyy sanoa, että selaimeen on saatu vino pino todella hyödykkäitä ominaisuuksia: taulukoiden poisto, tekstinäyttö ym. Eikä maksa mitään.

Saavutettavuudesta: EuroAccessibility on Euroopan laajuinen hanke, joka tähtää yhtenäisen saavutettavuusohjeistuksen, arviointimetodologian ja tukiverkoston rakentamiseen. Hankkeessa on mukana 24 eurooppalaista tahoa.

27.5.2003
Dan Willis on iltapuhteinaan väsännyt informaatioarkkitehtuurin suunnittelun opaskirjasen sarjakuvamuotoon. Selkeä, hauska ja hyödyllinen!

Ajattelin rentoutua hetken kaiken projektisähellyksen keskellä ja lueskella joitakin blogeja. Ja pakko on lähettää erityiskiitos Daddalien tuulikaappiin, joka selkeästi on sukulaissieluni ja kirjoittaa juuri niistä asioista, joista minäkin avautuisin jos olisin löytänyt sisäisen naiseni. Hymyilin ja huvituin.

Yhtä lailla huvitti myös tämä kyltti.

25.5.2003
Spämmien aatelia:

Dear Friend,
You are receiving this e-mail as our information indicate that you may qualify for participation in the US Green Card Lottery, that would allow you and your immediate family, if you were successful in the Lottery, to Live, Work and Study in the USA ... and even eventually to become a US Citizen.

- - But right now YOU may have a unique opportunity to become a LEGAL US RESIDENT - and enjoy all the benefits of living and working in the world's most affluent and opportunity-rich country - the USA! All that needs to be determined today is whether you would qualify for participation in the US Green Card Lottery, and for you to then complete your on-line application.

Voisiko elämältä toivoa enempää?

Niinhän siinä sitten kävi, että Turkki voitti Euroviisut. Hyvä niin! Mulla ei ole ikinä ollut euroviisunenää, mutta tällä kertaa arvaus osui nappiin. Brittien jääminen nollille ei ole mikään ihme, sillä laulajatyttö oli unohtanut nuottikorvansa kotiin.

Ulkomusiikillisena kommenttina sanottakoon vielä, että juontajapari, funny & cute Marie N ja Renārs olivat varsin söpöä katsottavaa.

24.5.2003
Olen ennenkin vouhkannut tällä foorumilla flow- eli virtaustilasta, joka merkitsee uppoutumista toimintaan sillä tavoin, että tuntuu kuin koko ulkoinen maailma katoaisi. Flow-teoria on Mihaly Csikszentmihalyin käsialaa, ja nyt on hoksattu miettiä miten virtaustilan voisi saavuttaa verkko-oppimisessa. Ei ihan helppo juttu! Kuluneella viikolla olen uppoutunut mm. html:n saloihin sillä intensiteetillä, etten osaa ihan heti kuvitella kuinka verkko-oppimisesta voisi saada samat kiksit. Mutta ehkä verkko-opetuksen suunnittelu voisi saada motivaatiovirrat liikkeelle?

Riemastuttava alku sateiselle lauantaiaamulle: Käytöskukka on palanut linjoille! Kolminkertainen eläköön-huuto!

23.5.2003

Suuresta keskusvarastosta on haettu vaatteet
niissä vaatteissa maleksimme
valumme alas puiston mäkeä
istumme vihreällä penkillä
syljemme pituutta
nauran ja nojaan taaksepäin
annan pääni roikkua

Tylsää tylsää oli niin tylsää
enkä tiennyt kuinka myöhemmin kaipaisin
hitaasti eteenpäin laahustavia päiviä

Että on.

22.5.2003
Tämä päivähän on yhtä musiikin juhlaa! Ensin selviää, että Moloko on tulossa Koneiston pääesiintyjäksi ja sitten Kotiteollisuus menee voittamaan kultaisen Muuvin! Aivan mahtavaa!

Tänään Kuningaskuluttajassa leivotaan kaikille ruokaongelmaisille sopiva juhlakakku. Kakussa ei siis ole munaa, viljaa, maitoa, sokeria, eikä varmaan paljon muutakaan, mutta toivottavasti maku on sentään tallella. Monenlaisia virityksiä nähneenä ja maistaneena odotan innolla minkälainen kakusta kehkeytyy. Hassua muuten se, miten moni olettaa, että jos on yksi ruokarajoite, siitä seuraa automaattisesti muitakin. Maitoa välttävänä olen monille automaattisesti myös kasvissyöjä. No, mieluummin puren kasvisvokkia kuin pihviä kermakastikkeella, mutta silti yleistykset hämmästyttävät.

20.5.2003
Usein sitä törmää julkaisujärjestelmän ostajan haaveeseen, joka kuuluu niin, että kaikilla tulisi olla mahdollisuus tuottaa sisältöä juuri meidän firman verkkosivuille ja mahdollisimman helposti tietenkin. Että mahdollisuuden ollessa omissa käsissä on jälki automaattisesti hyvää ja tiedotus paranee ännänteen potenssiin. Aivan mahtavaa. Asiahan on kuitenkin niin, että väline ei tee kenestäkään hyvää sisällöntuottajaa, ei edes hyvää kirjoittajaa, eikä varsinkaan verkkoon. Kuinkahan paljon rahaa (ja lukijoiden hermoja) olisi aikojen saatossa säästynyt, kun asiaa olisi mietitty vähän kauemmin, rohjettu jopa tekemään suunnitelma ja jakamaan päivitysvastuut tietylle osaavalle ja sitoutuneelle porukalle?

Tähän liittyen: Are you in control of your website?

19.5.2003

Like a frozen tidal wave
Since that day I'm standing still
You brought me here and I accept
Though you regret I never will

Just one sweet word
And then a smile from you
Is almost worth everything
I've given all I had to give
But you gave up giving in

You are everywhere I go
All the places we have been
I can't imagine where you are
For you are all I've ever seen

Over and over...

[Moloko: Over and Over]

Tänään on tämmöinen päivä. Maanantai.

18.5.2003
US Pressin "uutisen" mukaan Jakob Nielsen laajentaa asiantuntijuuttaan myös kielen ja kulttuurin alueille: Jakob Nielsen Declares the Letter "C" Unusable.

17.5.2003
Mielenkiintoinen väitös tänään Helsingin yliopistossa: Seksuaalisuus ja sukupuoli koulussa. Väitöksessä käsitellään sitä, miten heteronormatiivisuutta ylläpidetään ja kyseenalaistetaan koulun käytäntöjen tasolla. Hesarin uutisen mukaan ei-heteroseksuaalisuutta käsitellään usein sekä oppimateriaalissa että kouluympäristössä marginaalisena ilmiönä ja ongelmana, jopa uhkana. Kun muistelen omia kouluaikojani, niin näinhän se taisi olla: seksi ja politiikka olivat pannassa, ja etenkin seksuaalipolitiikka.

16.5.2003
Jatketaan paikallisilla uutisilla. Kaupunkikeskustan eheyttämiseen erikoistunut Lahden keskustaeheytys ry on koonnut Citycat.info-verkkosivut, joilla Lahden aktiiviset keskustayritykset kertovat palveluistaan. Hyvä idea, toivottavasti ottaa tulta alleen. Tällä hetkellä yritysten osallistuminen on vielä kovin vaatimatonta. Jos muuten joku haluaa ehdoin tahdoin tulla yrittäjäksi Lahteen, niin pienenä vinkkinä kerrottakoon, että kasviruokapaikat loistavat poissaolollaan, eikä täällä kiinalaisia ravintoloitakaan juuri näe. Kumpiakin kuulen ihmisten kaipaavan joka päivä.

15.5.2003
Etelä-Suomen Sanomilla on kova tarve saada rekrytoitua kaikki Lahteen muuttajat lukijakuntaansa, niin kuin kai kaikilla paikallisilla sanomalehdillä. Tartuin viimeisimpään tarjoukseen, jossa lehteen saa tutustua kaksi viikkoa ilmaiseksi, no strings attached. Tämä aamu oli ensimmäinen, kun aamiaispöytäni kuningas Hesari sai tehdä tilaa myös toiselle yrittäjälle. Ja sama pätee niin Etelä-Suomen Sanomien kuin Turun Sanomien ja Karjalaisenkin suhteen: muun maan ja maailman asiat kuitataan yhdellä sivulla, kun taas Hollolan markkinoista ja Nastolan aluepoliisista saa lukea aukeamatolkulla, paikallisesta jalkapallojoukkueesta nyt puhumattakaan. Valitettavasti vain minua ainakin vielä kiinnostavat ne isomman mittakaavan jutut enemmän. Kauppamiesten tarjoukset luen jatkossakin Uusi Lahti -ilmaisjakelusta.

W3C Suomen toimiston toiminnanjohtaja Ossi Nykänen pakinoi hauskasti uuden teknologian verkoista ja esittelee mm. näkökulman, jonka mukaan teknologia on hengen voittoa aineesta parhaimmillaan. Kolumni pisti ainakin minut ajattelemaan jälleen kerran kaikkia niitä palveluja, joiden käyttöönoton web-teknologia on mahdollistanut, ja joita ilman ei oikein osaa enää edes olla.

"Vanhimmat yhä käytössä olevat web-sovellukset ovat nykyään noin kymmenen vuoden ikäisiä. Tämän ajan lyhyyttä on joskus vaikeaa hahmottaa. Mitä piparipakkauksissa aikaisemmin luki ja missä juttua ennen jatkettiin television asiaohjelmien jälkeen? Nykyään suurin osa uusista tietojärjestelmistä on jo hajautettuja. Jos kaupungilla, yliopistolla tai ammattikorkeakoululla ei ole kotisivuja, ei se ilmeisesti ole oikeasti olemassakaan."

13.5.2003
Suomalaisen viittomakielen perussanakirja Suvi avautui verkossa. Sanakirja sisältää 1219 sanakirja-artikkelia ja lähes 6 000 videonpätkää, ja hakuja voidaan tehdä muun muassa viittoman rakenteen pohjalta tai suomen sanoja kirjoittamalla.

Tänään vietetään Kirjan ja ruusun päivää. Annoin eilen itse itselleni kirjan lahjaksi, pitäisiköhän siis tänään sijoittaa kukkiin? Päivän historia on sinänsä hupaisa, ilmiselvästi on ollut tarkoituksena sivistää miehiä edes kerran vuodessa: "1930-luvulla eräs kirjakauppias Barcelonassa keksi romanttisen idean edistääkseen kirjojen myyntiä ja kirjallisuuden tuntemusta: Katalonian suojelupyhimyksen Pyhän Yrjön päivänä ruvettiin viettämään erityistä Kirjan ja ruusun päivää, jolloin mies antaa naiselle ruusun ja nainen miehelle kirjan."

Meillä Suomessa on kiinnitetty huomiota paljon tärkeämpiin asioihin: "Yleinen palaute toivottavasti paremmista sääolosuhteista puolsi päivän siirtämistä huhtikuusta toukokuuhun."

12.5.2003
Tilaa levyt tekstiviestillä (ja halvalla!) Riemu.comista.

Ei niin kovin paha...

This site is certified 49% EVIL by the Gematriculator

(Via Sikiöasento)

11.5.2003
Hyvä Kanada!

Olen nyt lukenut varmaan kolmesta eri akkainlehdestä hehkutusta Kehitysvammaliiton julkaisemista tietotekniikkaoppaista, joissa "kaikki on selitetty niin selkeästi kuin olla voi" (Kodin Kuvalehti). Kirjat on tarkoitettu sellaisille erityisryhmille kuin esim. kehitysvammaiset, mutta jutuissa muistetaan painottaa nimenomaan sitä, että niistä löytyy selkeä apu mattimeikäläisille, jotka tarvitsisivat tavallisten oppaiden tulkintaan vähintään insinöörin koulutuksen. Kyllä kuulkaa jossain on vikaa, jos tietokoneiden maailmaan vihkiytymättömien on turvauduttava selkokielisiin oppaisiin, ja se vika ei taatusti ole lukijoissa.

10.5.2003
Uusi työpaikka haussa, tai kenties vaihto kokonaan uusille urille? Tarjolla olisi työnhaun vinkkejä käyttöliittymien suunnittelijoille sekä faktoja verkko-oppimisen työmarkkinoista. Kysyn taas: mitenkähän Suomessa?

Toimittajia kouluttavalle Poynter-instituutille ja Knight-säätiölle on myönnetty liki 3 miljoonan dollarin apuraha "uutisyliopiston" eli News Universityn kehittämiseen. Kyseessä on siis eLearning-ohjelma, jossa halutaan tarjota kouluttautumismahdollisuuksia myös niille opiskelijoille, jotka eivät voi olla läsnä instituutin normaalissa luokkahuoneopetuksessa. Ja hei, koulutus on maailmanlaajuista, eli osallistujia odotetaan muualtakin kuin Amerikasta.

9.5.2003
Lehdistötilaisuus takana. STT:n uutinen: Lahdessa luodaan avointa Kiina-verkkoa.

8.5.2003
Hirvi syöksyi ikkunasta makuuhuoneeseen. "Onpa iso koira", sanoi pappa, kun hän työnsi hirveä pois sängystä.

Heh, Rauhaton listaa galliolaiset miehet.

7.5.2003
Jatketaanpa vielä vähän eilisestä käyttäjäkokemus-aiheesta. Räpyläpölkky esittää hyviä selityksiä sille, miksi maikkarin sivut porskuttavat tilastojen kärjessä. Aivan totta, mutta viime kädessä asialle omistautumaton taho ei välttämättä osa yhdistää verkkopalvelun puffaamista huikeisiin kävijämääriin, vaan näkee vain sen, että pahalta näyttää ja kävijöitä riittää. Mitä ilmeisimmin ihmiset kuitenkin myös palaavat sivuille siellä jo käytyään, sillä tuskinpa valtaosa kuukausittaisista kävijöistä kuitenkaan on uusia. Näin siis mutu-tuntumalla.

Ja mitä siihen vanhentuneeseen saittimittariin tulee, niin peruste linkitykselle oli se, että juuri tätä samaista mittaria käytettiin perusteena minulle. Tämä perustelija ei ollut Red Sheriffistä ikinä kuullutkaan.

6.5.2003
Ensimmäistä kertaa web-johteisella urallani sain tänään maikkarin sivustosta päin pläsiä. On aika vaikeaa argumentoida esteettisen miellyttävyyden olevan osa käytettävyyttä ja positiivisen käyttäjäkokemuksen luomista, kun vuodesta toiseen kotimaisen saittimittarin kärjessä komeilee sivusto, josta en ole kenenkään koskaan kuullut sanovan mitään hyvää. Miksi siis pitäisi panostaa käyttöliittymän toimivuuteen ja sivuston ulkoasuun, kun kävijöitä saa ennätysmäärän viittaamalla kintaalla käytettävyydelle ja esteettiselle miellyttävyydelle?

Soneran asiakaslehden, Matkaviestin, uusimman numeron pääkirjoituksessa pohditaan nykyistä matkapuhelinta:

"Enää ei tarvitse olla insinööri tai kuljettaa puhelinluettelon paksuista tekniikan sanakirjaa mukanaan osatakseen käyttää matkapuhelinpalveluja. Yritän jatkuvasti pitää mielessä, että ihmisiä kiinnostaa yleensä enemmän palvelun käyttö kuin se, miten palvelu on tehty. Tästä sain taas muistutuksen, kun kolmivuotias poikani taannoin lähetti kamerapuhelimella ihan itse ottamansa kuvan äidistä hammaspesulla ystävälleni mms-viestinä. Siihen tarvittiin vain kuusi klikkausta eikä yhtään teknologialyhennettä."

Tulipa todistettua: oiva lääke piponkiristykseen on hikilenkki ukonilmaa enteilevässä tuulessa, kun lämpöä on yhtäkkiä 17 plusasteen verran ja ilmassa haisee selvästi kesä. Toimii - ainakin hetken.

Aamun blogipoimintoja: Sami kirjoittaa asiaa käyttäjäkokemuksesta - ja haastaa kaikkia meitä kertomaan omista internetiin liittyvistä wow-kokemuksistamme. Montako muistat?

Vaikkei kehonmuokkaus ja kuntoilu olisikaan elämän johtotähtiä, niin Kutri on tehnyt oivaa salapoliisityötä selvittäessään kuinka paljon enemmän lihaskudos painaa kuin rasvakudos. Laihduttajathan törmäävät tämän tästä väitteeseen, jonka mukaan lihas painaa enemmän kuin rasva. Tosiasiassa erot eivät sitten olekaan niin merkittäviä.

5.5.2003
Tämä saattaa olla typerin testi, jonka olen tehnyt:

What Sort of Hat Are You? I am a Top-hat.

I am a Top-hat.
I'm a bit of a jack-of-all-trades; creative, in a stylistic sort of way, a little vain, a little dark, perhaps a little archaic. I get on alright with people, but I can take them or leave them.

What Sort of Hat Are You?

Pahus, minä kun olen aina ollut mielestäni enemmänkin raidallinen villapipo. Sellainen läpällinen malli, tiedättehän.

Aamiaispöydässä silmään sattui artikkeli sähköisen lääkereseptikokeilun aloittamisesta, jossa lääkärin kirjoittama lääkemääräys siirtyy lääkärin tietokoneelta Kansaneläkelaitoksen tietokantaan, josta apteekki poimii reseptin myydessään lääkkeet. Samassa jutussa mainitaan myös sähköinen potilaskortti, jolta löytyisivät kaikki asiakkaan terveystiedot - toistaiseksi tämä on vain utopiaa. Olen itse kaivannut ko. korttia jo kauan, sillä työpaikkojen ja työterveys- ym. lääkäreiden vaihtuessa potilastiedot kulkevat kumman kankeasti mukana. Epäilemättä kehitystyötä ovat hidastaneet mm. kaikenlaiset tietoturvaan liittyvät seikat, mutta jos todella olisi mahdollista saada yhdellä kortilla haltuun kaikki omaan terveyteen liittyvä tietous rokotuksista ja määrätyistä resepteistä aina hammaslääkärikäynteihin saakka, olisin valmis maksamaan palvelusta aika paljon.

Ja sitten kun joku Nokian insinööri vielä keksii kännykän, jonka avulla voisi ohjelmoida videot nauhoittamaan ohjelmaa sijainnista riippumatta, olisin vielä tyytyväisempi. :-)

Kännyköistä puheen ollen: samaisessa aamulukemistossani oli myös Pasi Mäenpään arvio Howard Rheingoldin Smart Mobs -kirjasta, jossa paneudutaan kännykän käytön tutkimukseen ja liikkuvan verkon kehittämiseen. Smart Mobsilla on tietenkin myös oma blogi.

4.5.2003
Näitä saatiin tänään taivaan täydeltä, mutta kuitenkin: Tee oma lumihiutale.

Kaukana ovat ne ajat, kun Levyraati oli vielä mukavaa ajanvietettä, jossa esitettiin kehnoja videoita kehnoissa maikkarin kulisseissa kuvattuna ja kotisohvalla sai jännittää ketkä olisivat raadin vieraita ja kuka voittaa. Kuka olisi uskonut, että Levyraadin kärkeen kiilaa joskus Ismo Alanko?

3.5.2003
Matala vai syvä? Www-sivujen navigointia suunniteltaessa ei voida yksiselitteisesti sanoa, että navigointi pitää suunnitella matalaksi tai syväksi, vaan sellaiseksi, että käyttäjä parhaiten ymmärtää sivuston rakenteen. Linkkien ja kategorioiden ymmärrettävä nimeäminen on ensisijaisen tärkeää. Ja kohtuus kaikessa, niin syvyydessä kuin mataluudessakin. Vinkki: intranetin suunnittelijalle artikkelissa on huomioimisen arvoisia pointteja.

Euroviisut lähestyvät. Suomi ei ole mukana tänäkään vuonna, mutta jos kisoista jaksaa innostua, voi jännittää Venäjän t.A.T.u.:n puolesta. Pureeko teinikimitys euroraateihin? Suomen euroviisusivuilla voi osallistua yleisöäänestykseen antamalla pisteitä biiseille tuttuun euroviisutyyliin.

Aamun hesarissa on oiva juttu (helsinkiläisen) joukkoliikenteen kauheudesta. Metroissa ja ratikoissa humalikkojen ahdistelemana ei voi muuta kuin olla kirjoittajan kanssa täydellisen samaa mieltä. Mielenkiintoista se, että kanssamatkustajat tuntuvat ahdistavan läsnäolollaan sukupuolesta riippumatta.

2.5.2003
Jos naurulihakset kaipaavat töitä ja kesään tuntuu olevan niin kovin pitkä matka, niin käypä lukaisemassa Hynystä ahdistavat asiat top 5.

"Miksei Lappeenrannasta löydy yhtäkään kunnon vaatekauppaa, josta mies voisi löytää itselleen vaatteita ja kenkiä? - - Hynynen ideoikin erään nimeltämainitsemattoman rumpaliystävänsä Sinkkosen kanssa uutta vaatekauppaa paikallisen Kekäleen viereen. Sen nimeksi tulisi Pökäle. Siellä myytäisiin perseestä lököttäviä puvunhousuja ja verkkareita, resoritakkeja, kansitakkeja (se olisi liikkeen muodikkain tuote, oikea myyntitykki), Minimani-farkkuja ja -takkeja, tennissukkia, purjehduskenkiä, jo valmiiksi linttaan astuttuja tarralenkkareita, Irwin-hattuja, Kanaria- T-paitoja ja kaupan päälle annettaisiin jokaiselle asiakkaalle vielä irtoviikset. Kyllä kauppa kävisi."

1.5.2003
Retrolounge on aivan uskomaton kokoelma tienviittoja menneitä aikoja juhliville sivustoille. Mainokset, leffat, musiikki, muoti, kampaukset, lelut, autot - ne ovat kaikki täällä.

Valmistautumisen ensi vuoden Oscar-kinkereihin voi aloittaa jo nyt: Academy Awards Acceptance Speech Generator.

Vapun tilitystä. Tämän vapun suurin onni on se, etten juurikaan perusta juhlapyhistä, muuten kiukkukynnys olisi tullut ylitettyä mahtavalla kolmiloikalla. En nimittäin osaa ihan heti kuvitella masentavampaa tapaa viettää vappua kuin kaupunginsairaalan hammaslääkärin päivystyspoliklinikalla. Liki kolmen tunnin jonotuksen jälkeen lohjennut poskihammas sai ensiavun ja siinä vaiheessa odotushuone alkoikin jo olla aika täynnä vappumielisiä potilaita...

Jälkikäteistä besserwisserismiä: jos olisin eilen lyönyt vetoa lätkämatsin lopputuloksesta, olisin nyt joitakin kymmeniä euroja rikkaampi. Vapun tunnelma tiivistyi flunssaisten, hammassärkyisten ja hoitohenkilökunnan hurratessa kilpaa Suomen (kankealle) joukkueelle.

Lahtelaisiin vappuperinteisiin kuuluu kuulemma vappuaamun kevätlaulukonsertti, jossa paikalliset kuorot virittelevät äänijänteitään kaupungintalon edustalla aivan mahdottomaan aikaan ja mielellään vesisateessa. Vappukulkueista täällä ei kukaan ole kuullutkaan tai sitten eivät vaan tunnusta. No, parempi lahtelainen mieskuoro vesisateessa kuin helsinkiläinen snobbailu Ullanlinnanmäellä.


ylös

 

www.blogwise.com   Blogtree   Geourl   Site Meter