Matkalla

Elämässä pitää olla käytettävyyttä ja Ilosaarirockia.

Zeldmanilla on asiaa

Antauduin pitkästä aikaa Zeldmanin pauloihin ja ihmettelin miksi kohtaamistemme välit venyvät välillä niin pitkiksi. Ehkä syynä on se, ettei miehellä ole viime aikoina tuntunut olevan kovin kummoista sanottavaa, mutta nytpä taas on. Paitsi että Zeldman luettelee maailmanlopun merkit (”Bob Dylan appears in Victoria’s Secret spot”), on tarjolla myös pidempi avautuminen siitä, kuinka ristiriitaista porukkaa web-suunnittelun parissa pyöriikään – ja kuinka pieni joukko ihmisiä voi leimata koko alaa:

”And it gets harder to build an effective team if the UI designer distrusts the graphic designer, who hates the writer, who can’t stand the lead developer, who looks down his nose at the systems administrator, who’s convinced that the information architect is a useless hack — and don’t even ask what they all think of the client.”

Taustalla on ajatus siitä, että jos yhteen suuntaan kumartaa, niin toisaalle tulee sitten näytettyä ahteria – eli vaikkapa että kauniit sivut eivät voi olla käytettävät. Zeldman on eri mieltä, ja niin olen kyllä minäkin. Aina ei tarvitse lähteä Nielsenin minimalistilinjalle.

1 Comment

  1. Tämä menee nyt vähän ohi topiikin, mutta myös tulevaisuustutkimusguru Mika Mannermaalla on asiaa. Itse asiassa kirjan verran.

    Ihan kiintoisaa luettavaa meille eYmpäristön tulevaisuutta miettiville, ks. esittelyni linkistä sivuilleni.

Comments are closed.

© 2015 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: