Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Sosiaalisen median ihmeellisyyksiä

Paria asiaa olen viime aikoina ihmetellyt:

 1. Miksi tutut, joista en ole kuullut moneen vuoteen tai vaihtoehtoisesti ole juuri mitenkään normaalisti yhteydessä, ovat nyt yhtäkkiä päättäneet haluta kontaktoitua Skypessä? Kontaktipyynnön hyväksymisen jälkeen ei ole kuulunut pihaustakaan. Pienellä otannalla olen huomannut, etten ole ainoa samaa asiaa ihmettelevä.
 2. Miksi jotkut pitävät Facebookissa kontakteja, joilta on kuitenkin evätty niin kommentointi kuin statuksista tykkääminenkin? ”Okei, voin olla sun kaveri, mutta saat vain katsella.” En tajua. Ehkä kaveripyyntöä ei olisi pitänyt alun alkaenkaan hyväksyä, ei minun, eikä heidän.

Jostain syystä on sellainen tunne, että vastaavanlaiset ihmettelyt eivät lähitulevaisuudessa ainakaan vähene.

6 Comments

 1. Tuija Aalto

  Spekuloin, en tiedä, mutta olisiko syynä palvelujen käyttökokemuksen parantamiseen pyrkivät verkostonvahvistamiskehotteet? Selain/sovellus tarjoutuu hakemaan osoitekirjasta kaikki kontakteiksi, henkilö tekee tämän ilman suurempaa aikomusta ottaa kontaktia sen kummemmin?

 2. Marjut

  Saman kommentin sain myös Facebookin puolella, ja voi olla, että näin on. En muuten ollut tullut ajatelleeksi tuommoista Skypen kohdalla ollenkaan. Aika älytön kehote!

 3. Tuija Aalto

  No, ei nyt sinänsä älytön, koska onhan se kynnys matalampi kysäistä jotain chatissa jos on jo vihreä pallo nimen vieressä kuin että ei olisi nimeä edes millään listalla näkyvissä. Nimim. juuri eilen virittelin IM+:n iPadille ja antaahan se semmoisen tunteen, että jos tarttis jollekin sanoa moi, niin siinä olisi ehdotuksia, jotta kellen voisi moi sanoa.

 4. Marjut

  Facebookin chat (jossa on vihreä pallo, ilmeisesti muuallakin?) on minusta eri asia kuin Skype, jossa ainakin ennen joutui näkemään pikkuisen vaivaa, että sai kontaktin listoilleen – vs. FB, jossa ei paljon tarvitse kysellä. IM:stä en tiedä mitään.

 5. Mervi

  Luulen, että tässä on kans taustalla se somessa niin usein näkyvä haalimisvietti: Pakko saada mahdollisimman paljon porukkaa kontaktilistalle. Ei niin väliks keitä, kunhan on jengiä ja niin maan perusteellisen paljon.

 6. Ari

  Ainakin Facebookin jatkuvasti muuttuva asetusviidakko on monelle (tai ainakun minulle) täysin käsittämätön. Jos yrittää pitää vähänkään kaiken sallimista tiukempaa linjaa, mitä usein suositellaan, ei käytä facebookkia täysipäiväisesti eikä saa kavereiltaan palautetta kun jotain on oudosti, niin tuollaisia ei välttämättä ikinä huomaa.

© 2021 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: