Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Poliisiasia

Aamuvarhaisella piti varaamani aika lääkäriin, sen kun voi nykyisin tehdä kätevästi netissä vuorokaudenajasta riippumatta (VR voisi ottaa oppia). Itse asiassa nettiajanvaraus on niin kätevä hommeli, että vierastan ajanvarausta puhelimella, sillä jonottaa saa aina, eikä asiakaspalveluhenkilön palvelualttiudesta ole takeita. Koska työpaikkani ovat vaihtaneet työterveyshuollon tarjoajia ahkerasti, olen päässyt testaamaan ainakin puolenkymmentä erilaista ajanvarauspalvelua, ja todellakin, ne ovat erilaisia. Yleisesti ottaen varausprosessin onnistuu kuitenkin rämpimään läpi tavalla tai toisella, jos vain varattavia aikoja on, eikä oma kärsivällisyys selata kalenterikikkareita lopahda kesken.

Ja jos aikoja ei ole, on tartuttava puhelimeen. Plääh.

Liekö tämä aamu ollut liian varhainen, koska tänään varaus ei onnistunutkaan. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta, vaikka olen lähipiiristä kuullut, että aika moni nykyisessä työpaikassani soittaa mieluummin kuin yrittää varata aikoja netissä. Myönnettäköön, että nettiin onkin laitettu varattavaksi lähinnä jämäajat, tai ainakin siltä se tuntuu, sillä jos vaivautuu soittamaan, aikoja löytyy paljon paremmin. Olin edennyt varausprosessissa aina vahvistukseen asti, kun homma yhtäkkiä hirtti kiinni. Kenttä, johon olisi normaalisti pitänyt kirjoittaa sähköpostiosoite varausvahvistuksen saamista varten ei ollutkaan aktiivinen, ja Lähetä-painiketta painamalla (sitä kuitenkin voi painaa) ei tapahtunut mitään. Hmph. Koska mikään ei auttanut, tein käyttäjämokan numero yksi eli peruutin painamalla selaimen Back-painiketta. Virhe! Kaikki varattavissa olevat ajat katosivat. ”Haluamallesi päivälle ei ole vapaita aikoja”, palvelu ilkkui, ”ota yhteyttä ajanvaraukseen”.

Ei sitten. Kun ajanvaraus pari tuntia myöhemmin aukesi, soitin ja varasin ajan. Ja kun sitten saavuin varattuna aikana paikalle, all hell broke loose. ”Sinulla oli tänään jo aikaisemmin varattu aika, mutta et tullut paikalle!” virkailija ärähti. Olin äimänä: ajanvaraus olikin onnistunut, vaikkei se totisesti käynyt mistään ilmi. Turha oli yrittää selittää nettiajanvarauksen tiltanneen, vika oli selvästi minun, eikä sitä peitelty yhtään. ”Minun on nyt ilmoitettava heti lääkärille mitä on tapahtunut”, virkailija jatkoi ja viittoi minut odotushuoneeseen. Kuulin sinne kiusallisen hyvin seuraavaksi käydyn puhelinkeskustelun, jossa värikkäästi kuvailtiin, kuinka nettiajanvaraus ei muka ollut onnistunut, miten voi olla, tämä pyhä järjestelmä ei koskaan pettäisi ketään.

Mietin, että olemme tulleet aika kauaksi näistä ajoista.

2 Comments

  1. edsel

    Aikaisemmin Diacor: enimmäkseen hyviä kokemuksia.

    Nyt Terveystalo: juuri tuollaista :-(

  2. Marjut

    Mulla on myös Diacorista vain hyviä kokemuksia. Nyt sitten Terveystalon vuoro…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑