HolderJoku muinainen oppiäitini sanoi, että paras käyttöliittymä on läpinäkyvä. Siis sellainen, johon ei kiinnitä mitään huomiota, vaan joka ajaa asiansa ja palvelee omassa tarkoituksessaan juuri niin kuin pitääkin. Kehnoihin käyttöliittymiin tulee kiinnitettyä moninkertaisesti enemmän huomiota kuin niihin maan hiljaisiin, jotka toimivat niin hyvin, ettei niitä edes huomaa. (Sittemmin kaiken on pitänyt olla vähintäänkin wow tullakseen noteeratuksi, mutta se on eri juttu.)

Vähän ennen joulua ennätin Ordning&Redaan, ruotsalaislähtöiseen, Suomessa vielä pieneen paperikauppaketjuun, jonka soma liike sijaitsee Helsingissä Kluuvin kauppakeskuksessa, ja joka on kyllä kovastikin wow ainakin minun mielestäni. Sieltä löysin tarve-esineen, jota en edes koskaan ollut hoksannut tarvitsevani, ja nyt en enää osaisi olla ilman sitä. Se on tuossa kuvassa: kynäpidike.

Jos olet samanlainen keskiverto mustekynänkäyttäjä kuin minä, niin katkaiset kynistä niiden omat pidikkeet noin kahden viikon sisällä käyttöönotosta, mikä sen jälkeen vaikeuttaa huomattavasti kynän mukana pitämistä. Yleensä kynä onkin sitten jossain taskunpohjalla, hukassa tai matkalle tipahtanut. Vaan eipä ole enää! Nyt se on siististi ja kätevästi omassa pidikkeessään, ja pidike on kiinni lehtiön kannessa. Toimii.

Näemmä pidikkeitä on ilmestynyt jo naapureidenkin lehtiöiden kansiin. Ei kovin wow, mutta yksinkertaisuudessaan yliveto ratkaisu.