Xerox on puuhaamassa kopiokoneista ja fakseista saavutettavia – kosketusnäyttöjen kanssa, tietenkin. Hatunnosto heille, mutta jos saa esittää toivomuksen, niin tehkää niistä masiinoista samalla myös käytettäviä, eikös juu?

Kun työhuoneemme nurkkaan ilmestyi printteri/kopiokone, ajattelin, ettei se voi olla ihan mahdoton käyttää, kun näyttääkin niin pieneltä ja kiltiltä. Hah! En ole tunnettu kärsivällisyydestäni käytettävyydeltään kehnojen laitteiden kanssa, vaan poltan käämit kohtuullisen vauhdikkaasti, mikäli laite ei toimi niin kuin sen pitäisi – tai jos se ei edes ohjaa toimimaan millään tavalla. Kuvaavaa printterillemme on, etten vieläkään osaa muuttaa sitä tulostusmoodista kopiointimoodiin, vaan sadattelen laitteen kanssa niin kauan, kunnes joku tulee hätiin, tai vaihtoehtoisesti painelen kaikkia nappeja vuorotellen ja osun sattumalta oikeaan. Ehkä. Pienenä ihmeenä voidaan pitää sitä, etten ole vielä onnistunut sekoittamaan sen asetuksia. Tai sitten en vain tiedä sitä.

Navigate somewhere
Printterin manuaalin sijainti on minulle arvoitus, mutta kieltämättä olisi mielenkiintoista tarkistaa siitä, mihin laitteen navi-näppäimellä itse asiassa olisi tarkoitus navigoida. Sinne? Tänne? Vähän tuonne ja kaksikymmentä astetta vasempaan? Sitäkin enemmän haluaisin tietää mitä liikkui sen suunnittelijan päässä, joka tämä napin piirustuspöydällään raapusti.