Paula Salovaara on törmännyt omituisuuksiin tietoja etsiskellessään:

”Sen sijaan, että olisin ministeriön suosittelemaa, koko maan kattavaa laajakaistaa pitkin suhannut suoraan etsimääni kohteeseen sain ilmoituksen: ’Näyttöportletti on hetkellisesti pois käytöstä’. Portletti? Uusi ihastuttava it-sana! Googlasin heti näyttöportletin, ja sain kohteliaan kysymyksen: ’Tarkoititko näyttöportaali?’. Kysyisin ihan samaa lempiministeriöltäni. Portletti kuulostaa kannettavalta kuivavessalta.”

Samaan termiin olen valitettavasti tässä työurani varrella törmännyt minäkin, mutta jotenkin olin toivonut, ettei kenenkään muun tarvitsisi siitä kärsiä kuin kehittäjän – viimeisimpänä nyt käyttäjän. Joskus ne rumat sanat voisi pitää ihan omana tietonaan, tai ainakin keksiä niille ymmärrettävämmät synonyymit.