Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kenen oikeus?

Tänään Blogilistan uudistuksesta tuohtuneita bloggaajia on puhuttanut blogilistan käyttöehtoihin upotettu klausuuli, jonka mukaan

4.8 Palvelun sisältämän materiaalin tekijän-, teollis- ja muut suojatut oikeudet ovat Palveluntarjoajalla tai sen sopimuskumppaneilla. Käyttäjän toimittaman materiaalin tekijänoikeus säilyy Käyttäjällä edellyttäen, että Käyttäjälle voi voimassaolevan lainsäädännön perusteella syntyä tekijänoikeus kyseiseen materiaaliin. Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus käyttää (ml. linkittää) ja julkaista uudelleen korvauksetta, muunneltuna tai alkuperäisessä muodossaan, Käyttäjän Palvelussa tai sen kautta julkistamaa aineistoa Palvelussa ja sen markkinoinnissa sekä Palveluntarjoajan ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yritysten tiedonvälitys-, pr- tai muussa liiketoiminnassa. Palveluntarjoajalla on oikeus käyttää Palvelun sisältämää aineistoa edellä mainitussa laajuudessa myös esim. blogisisältöjä koskevien analyysien ja tilastojen laatimiseen.

Jaa että meikäläisen blogista aineistoa Sanoman tuotteisiin? Enpä usko. Olen ollut aika herkkänahkainen blogini käyttämisen suhteen muutenkin, joten jos tämä todella tarkoittaa sitä miltä se haiskahtaa, niin voi olla, että vähäinenkin suhteeni listaan loppuu varsin nopeaan – vaikkei täällä nyt mitään Nobel-tason hengentuotteita tehtaillakaan.

Aika surullista.

Muut samasta aiheesta:

Muistio: Blogilista vai uutissyöte?
Ihmelapsen viimeiset hetket: Maailma loppui neek…
Sahimi: Oikeudet
Elefanttipuhetta: Blogilista 2008
Pala maailmaani: Olen sinun jos tahdot niin?
Ze Kerawach: Tarjolla tänään
s1t.net: Blogilistan #92 kiittää ja kuittaa
ButtUgly: Blogilista, mitvit?
SchizoBlog: Kyllä Sampopankki opettaa
/Pintaliitoblogi: Tekijänoikeudet menivät lukijoiden edelle
Viides rooli: Kuka omistaa blogisi?
Skrubu: Korvike
Just sopivasti: Ehdot
menopaussi: Heeeetkinen

Lisäys 13.5.: Lisäsin listalle aiheesta bloggaavia, sekä näille sivuille CC-lisenssin. Näitä kaikkia yllämainittuja blogeja olen lukenut jo kauan syötteenlukijan avulla, ja nyt sinne siirtyivät blogilistalta viimeisetkin.

2 Comments

  1. kirsi

    No huh huh. Melko pelottavaa!

    Linkitin postauksesi Ravelryn keskustelufoorumille, kun sulla on niin kattavat linkit aiheesta, kiitos siitä.

  2. kirsi

    Mihinhän se miun kommentti katos, meni kuin Blogilista konsanaan…?

© 2021 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: