Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kartongit keräykseen

Kun taloyhtiössä ei ole pahvin-, saati sitten kotikartongin keräystä (monen muun puuttuvan asian ohella), niin se, mistä todella olisi hyötyä, olisi nähdä keräyspisteet kartalla. Ei minua niinkään kiinnosta onko tässä hoodeilla apteekkeja tahi ravintoloita, joita karttapalvelut auliisti tarjoavat, ne nyt tietää muutenkin, mutta olisipa se kätevää, jos voisin syöttää palveluun osoitteeni ja nähdä suoraan kartalta minne iltalenkki kannattaa suunnata päästäkseen eroon nurkissa lojuvista maito- ja mehupurkeista (tai yhtä lailla paristoista ja lasipurkeista). Lista osoitteista ei sano mitään, ei siitä pysty päättelemään etäisyyttä, jos ei tunne kaupungin jokaista korttelia kuin omaansa. YTV ei tiedä kartasta mitään, ei myöskään Paperinkeräys. Mitä tässä voi kiltti kansalainen tehdä, paitsi nähdä älyttömästi vaivaa metsästäessään oikeaa kierrätyspaikkaa?

Fiksu ja vastuuntuntoinen taloyhtiö tietysti kertoisi samat tiedot ilmoitustaulullaan, kun keräysastioita ei takapihalta löydy. Harmi vain, ettei tämä ole sellainen.

10 Comments

  1. edsel

    Bloglinesin kautta lukiessa menee joskus blogit hetkeksi sekaisin ja huomaa ihmettelevänsä sitä miten joku kirjoittaa ihan erilaista tekstiä ihan erilaisesta aiheesta kuin aikaisemmin (no siksi kun oli ihan eri kirjoittaja).

    Nyt sai tuo hauska ”tässä hoodeilla” hetkeksi epäilemään, luenko sittenkään matkallaa :-)

  2. yoe

    Hmm… voisko johonkin googlemapsiin luoda sharetetun ja julkisen kartan johon ihmiset vois laittaa tuollaisia paikkoja ylös?

  3. Marjut

    edsel, minä olen tehnyt viime aikoina aika lailla tutkimusta nuorison parissa, joten tässä tulos. :-D

  4. Nikke

    Eikö kauppojen yhteydessä yleensä ole ainakin pahvinkeräyslaatikoita?

  5. Marjut

    Olisikin! Mutta eipä niitä aina ole.

  6. Almamaria

    Hyvä idea! Minäkin sain tehdä todellista tutkimustyötä, että löysin asuinpaikkamme keskitetyt lasinkeräyspisteet ym.

  7. pni

    Voisiko tällainen johtaa esimerkiksi siihen että joku tekee kartta-mashupin omaan osoitteeseen ja kerää yhteisöllisesti kasaan kartalle kaikki keräyspisteet, tekee postinumerohaun, ehkä jopa jotain lisäfeatureita?

    En tiedä. Mutta tuollaistahan tapahtuu. Siitähän voisi tulla paljon parempi kuin mitä YTV koskaan….

  8. toivo

    Oh, those Finnish people. Always one step behind. :)

    You could find multiple layers (inc recycle points, ATM etc) here
    http://kaart.otsing.delfi.ee/

  9. minni

    Hesarin Oma kaupunki -sivuille (kategoria Kierrätys) on listattu ainakin joitain kierrätyspisteitä.

  10. Niko

    Tässä Google Map, jossa ehkä reilu neljäsosa paperinkerays.fi:n pisteistä. Tekemiseen meni noin 20 minuuttia, joten jos innokkaita löytyy lisäämään loput tai päivittämään tuntemiensa pisteiden sijainnin tarkemmaksi, pistäkee meiliä niin kutsun kollaboroimaan.

    http://snurl.com/paperinkerays

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑