Keskustelin hiljattain saavutettavuudesta pitkän tovin erään kiinnostuneen tahon kanssa, ja siinä samalla puheeksi tuli paitsi eurooppalaisen esteettömyyslainsäädännön tilanne, myös rapakon takana jo kauan vireillä ollut oikeusjuttu, jota on tässäkin blogissa sivuttu useita kertoja, ja josta ei ole taas aikoihin, tarkemmin sanottuna yli vuoteen, kuulunut mitään.

Mutta niin vain pyörivät pyörät oikeuslaitoksessakin, sillä jälleen kuuluu uutta:

”A federal judge granted class-action status to a lawsuit alleging that Target Corp. is breaking California and federal law by failing to make its Web site usable for the blind. The plaintiffs fault Target for not adopting technology used by other companies to make Web sites accessible to the blind. The technology allows reading software to vocalize invisible code embedded in computer graphics and describe content on a Web page.

Granting class-action status allows blind people throughout the country who have tried to access Target.com to become plaintiffs in the suit, which alleges violations of the Americans With Disabilities Act.”

Lakienglantini on hiukan ruosteessa, mutta mikäli oikein ymmärsin, amerikkalaisilla näkövammaisilla on nyt siis mahdollisuus nostaa joukkokanne Targetia vastaan koskien sen verkkosivuja, joille sokeiden on mahdotonta päästä. Vaikka Target onkin jo matkan varrella tehnyt sivuilleen parannuksia, joiden perusteella se haki syytteen hylkäämistä, tämä päätös kumosi hakemuksen.

Mielenkiintoista.

Aikaisemmat: