Tovi sitten sain lisää harmaita hiuksia yrittäessani yhyttää Flickriä ja Movable Typeä toisiinsa. Tarkoituksena oli pystyä tekemään merkintöjä blogiini suoraan Flickristä, mutta sepä olikin helpommin sanottu kuin tehty.


Hommahan menee niin, että Flickr tukee ”automaattisesti” kymmentä eri blogialustaa Bloggerista Voxiin, joukossa Movable Type (muut saavat jäädä nuolemaan näppejään). Oman tilin Extending Flickr -välilehdeltä voi lisätä blogin, johon haluaa Flickristä postata. Kun asianomainen on valinnut haluamansa blogialustan, tässä tapauksessa siis ongelmallisen Movable Typen, alkaa riemu.

Flickr-Add-a-weblog

Periaatteessa voi ajatella niin, että jos ylipäätään on onnistunut asentamaan Movable Typen, ei oheisen sivun pitäisi säikäyttää, ei edes mt-xmlrpc.cgi-nimisen tiedoston osalta. Niinpä käyttäjä paikallistaa halutun tiedoston sijainnin ja naputtaa osoitteen kiltisti riville yhdessä blogin käyttäjätunnuksen ja salasanan kanssa.

Väärin.

Flickr-Add-a-weblog_02

Viisi yleisintä epäonnistumisen syytä saavat vain hien kihoamaan otsalle; etenkin kolme viimeistä kohtaa ovat sellaisia, että tekisi mieli kilauttaa kaverille (tai blogata). Seuraa pitkäkestoista varmistelua, uusien kansioiden tekemistä ja tiedoston siirtelemistä varmuuden vuoksi, eikä mikään auta. Käyttäjä heittää pyyhkeen kehään.

Mitä sitten pitää tehdä?

  1. On aivan sama missä kansiossa mt-xmlrpc.cgi-niminen tiedosto on. Olennaista on, että polku on kerrottu Flickrille oikein (siis ei välttämättä niin kuin Flickr sen haluaa (http://YOUR WEB ADDRESS/cgi-bin/mt/mt-xmlrpc.cgi).
  2. Salasanaksi ei pidä antaa sitä salasanaa, jolla kirjaudutaan Movable Typeen blogimerkintää tekemään. Tarvitaan API- tai uudemmissa versioissa Web Services -salasana. Se löytyy MT-hallintapaneelin käyttäjätunnushallintasivulta, jonne pääsee esim. klikkaamalla käyttäjätunnusta, ts. omaa nimeä sivun oikeassa ylälaidassa.
  3. Kannattaa tarkistaa, että mt-xmlrpc.cgi-tiedoston luku- ja ajo-oikeudet ovat oikein – että ne ovat samat kuin esim. tiedostolla mt-search.cgi, eli -rwxr-xr-x, eli 755, eli myös Execute-oikeus. Yleensä tämä hoituu FTP-ohjelman kautta.

Eikä tässä vielä kaikki. Loppujen lopuksi ongelmaksi paljastui se, että Movable Typen hakemistoissa kummittelee vanha, tarpeeton mt.cfg-niminen tiedosto, joka kuitenkin on se, jota Flickr yrittää ensisijaisesti käyttää, kun taas oikea tiedosto olisi mt-config.cgi – tiedoston nimi on vaihtunut MT:n päivittyessä versioon 3.2. Ongelman voi ratkaista joko niin, että nimeää vanhan tiedoston vaikkapa nimelle ”mt.cfg.old”, tai jos on oikein rohkealla päällä, niin poistaa sen.

Ja sitten kaikki toimii.

(Siitä kaikesta suuret kiitokset Ilkalle.)