Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Elämäni kännykän kanssa

Koska tänään on muutenkin jo puhuttu Nokiasta, niin tässä vielä pari oivallista merkintää lisää.

Reetalla menee hermot puhelimen kysellessä tyhmiä:

”Jokainen kerta kun soitan jollekulle, puhelin kysyy, haluanko soittaa videopuhelun vai äänipuhelun. No arvatkaa???!! Ja mikä helvetti on ÄÄNIPUHELU? Puhelu, joka välittää ääniä? Great.”

Ymmärrän ja sympatiseeraan. Mutta vielä enemmän tunnen samaa tuskaa kuin Tanja – puhelimemme kun ovat läheistä sukua toisilleen (minulla se ei ole ME):

”Miksi N73ME:ni vilkkuu öin ja päivin epileptisellä vimmalla? Miksi soittoäänen valinta ja hälytyksen tyypin vaihtaminen on N73:ssä niin monimutkaista? Miksi N73:n on äärimmäisen vaikea tunnistaa edellisestä Nokian mallista sim-kortin kautta siirrettyjä yhteystietoja? Miksi N73 haluaa, että luetteloin jokaisen kontaktini ensisijaisesti heidän sukunimensä perusteella, vaikka kyse olisi äidistäni – jota haluaisin luettelossanikin kutsua yksinkertaisesti vain ’äidiksi’? Onko Nokian puhelinluettelo-ominaisuuksia ollut kehittämässä insinööri, joka muistelee kaiholla armeija-aikaansa ja sen miehistä ’Nieminen, asento!’ -puhuttelukulttuuria?

[…] Ja miten N73ME:ssä toimii herätys? Äänen voi valita, mutta sen voimakkuutta tai tyyppiä ei. Myöskään torkkuominaisuuksiin ei voi vaikuttaa. Jopa ikivanhassa edellisessä nokiassani sai itse valita, miten torkku toimii, kuinka pitkiä torkahduksia puhelin heräteltävälleen sallii ja millaisella äänellä ko. käyttäjän tajuntaa lähestytään. N73ME:ssä torkku toimii lisäksi ainoastaan viisi kertaa yhden herätystapahtuman aikana. Sensuuria! Mitä se kenellekään kuuluu, vaikka haluaisin viettää kaiket päiväni painellen viiden minuutin välein torkkukytkintä?”

Niin paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia. Puhelimeni muistin jälleen täytyttyä ja vippaskonstein tyhjennyttyä olen onnellinen siitä, että ylipäätään pääsen lukemaan minulle tulevat viestit – olkoonkin, että Näytä-painikkeen painaminen ”1 uusi viesti” -ilmoituksen yhteydessä ei suinkaan näytä viestiä, vaan tyhjentää koko työpöydän. Pääsen sentään siihen käsiksi kätevästi Viestit-valikon kautta.

2 Comments

  1. Juha

    Sen öisen vilkkumisen voi laittaa pois päältä, virransäästön kustannuksella.

    Tools > Settings > Display > Sleep mode : Off

    Sleep- moodissa puhelimen näyttö sammutetaan, ja sininen valo vilkkuu merkiksi siitä että puhelin on päällä.
    : /

  2. Tanja

    ”Puhelimeni muistin jälleen täytyttyä ja vippaskonstein tyhjennyttyä olen onnellinen siitä, että ylipäätään pääsen lukemaan minulle tulevat viestit…”

    Aivan järkyttävää! Miten tuollaisen esineen vastuulle voi jättää kaikki elintärkeät viestinnälliset aktiviteettinsa?

    Lähetän voima- ja sympatia-aaltoja.

    Tunnen muuten yhden tyypin, jolla samanmallisen nokian akku tyhjeni muutamassa tunnissa, käytti puhelinta tai ei. En tiedä, myönsikö Noksu koskaan vastuutaan tapahtuneeseen.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑