Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tolpalla

tolppa.mobiPääkaupunkiseudun julkisen liikenteen pysäkeille on ilmestynyt mainoksia, joissa kerrotaan tolppa.mobista, mobiilipalvelusta, joka ”tuo valokuvat kännykkään pysäkillä odottajan ja kaupunkiliikenteen matkustajan iloksi”. HKL kertoo:

”Tolppa.mobissa jokaisella bussi-, raitiovaunu- juna- ja metroasemalla sekä kaikilla HKL:n linjoilla on oma kotisivu, joka sisältää valokuvia tolpan lähitienoilta. […] Tolpan kotisivu sisältää myös pysäkkiin liittyvää informaatiota, käyttäjillä on mahdollisuus kommentoida tai kertoa omia juttujaan pysäkin lähiympäristöstä sekä tietysti lähettää omia kuviaan tolpan kokoelmaan.”

Pitihän sitä kokeilla, kun eräänä päivänä bussi oli huristanut nenän ohi, ja seuraavan tuloon oli kosolti aikaa. Ja aikaa kyllä tarvittiinkin, niin kuin mobiilipalveluihin usein, vaikka tolppa.mobi tuntuukin olevan sieltä nopsemmasta päästä. Kokeilemisen arvoinen se on, ilman muuta, vaikkei taida ihan jokaisella puhelinmallilla toimia. Mutta sitä minä ihmettelin, että miksi palvelu on tarjolla vain suomeksi – eikö tämä jos mikä kiinnostaisi myös turisteja?

1 Comment

  1. Leena

    Toihan on hiukan kuin katumuisti, joka perustui ihmisten kertomuksiin. Siis niin, että paikanpäälla on lappu jossa on ohjeet soittaa palveluun.
    http://www.katumuisti.net/

    Mutta eikös nyt olisi tarjolla jo paikannustekniikkaa joka tarjoaisi tällaista kamaa ilman soittoja ja surffauksia esimerkiksi juuri kaupungilla kävelevälle turistille?

© 2021 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: