Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Puhetta pysäkillä

Ennätin jo aamulla Hesaria lukiessani innostua, kun uutisessa (maks.) kerrottiin pysäkkikohtaisten aikataulujen tulleen saatavaksi myös puheena. (Sama uutinen löytyy ilmaiseksi YTV:n sivuilta.)

”Liikenneneuvonnan puhelinnumerosta 0100 111 saa nyt pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen pysäkkikohtaiset aikataulut automaattisena puhepalveluna. Uusi palvelu toimii puheen avulla: se tunnistaa soittajan puheen ja tuottaa aikataulutiedon synteettisenä puheena.”

Kuinka hienoa palvelua heikkonäköisille, ajattelin. Mutta kuinka ollakaan:

”Pysäkkiaikatauluja voi hakea puhepalvelusta joko pysäkin nimen tai nelinumeroisen pysäkkinumeron perusteella. Molemmat löytyvät pysäkkikilven yläosasta ja katospysäkeillä myös katoksen yläreunasta. Ensi syksystä lähtien numerot lisätään HKL:n aikataulukirjaan kunkin linjan pysäkkiluettelon yhteyteen.”

Niin, sitten pitäisi enää nähdä ja löytää se pysäkkinumero.

5 Comments

  1. Visa

    Pysäkin numero lukee yleensä pysäkkikatoksen katon reunassa (kuten kuvassa http://flickr.com/photos/dumell/477395942/) tai taulussa, jossa on pysäkillä pysähtyvien linjojen numerot (http://flickr.com/photos/35235033@N00/462801873/).

  2. Marjut

    Mutta sehän ei paljon auta, jos et näe ollenkaan – tätä tarkoitin sillä, että palvelu olisi mitä mainioin sokeille tai heikkönäköisille, mutta edellyttää ko. numeron *näkemistä*.

  3. Visa

    Ai juu joo, heh :-)

  4. Zepa

    EI? EEEIII! Palvelua??! Ei helvetti! *TYRSK!*

  5. Ahti

    Tietääkö kukaan, onko millään pysäkillä numeroita sokeainkirjoituksella? Ei luulisi olevan mahdotonta saati kovin kallistakaan. Hisseissähän näitä braille-laattoja on ollut jo pitkään.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑