Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Sisustuspsykologille töitä

Ikean snobitesti [via] kategorisoi minut kertaheitolla antisnobiksi:

antisnobi

Jumankekka! Ansioituneimmatkaan lääketieteilijät – kuten me – eivät joka päivä pääse todistamaan jotain näin epäsnobimaista! Sinulla on omat mielipiteesi. Yhdistelet design-vaatteita sujuvasti rennompiin. Yhtenä päivänä ruokailet kalliissa ravintolassa, seuraavana piipahdat vaatimattomaan kulmakuppilaan. Olet vapaa sielu, maalla elävä delfiini. Veikkaamme, että tiedät missä lähin Ikea on ja osaat myös käyttää sitä.

Ja kaikki tämä ihan ilman sisustuspsykologien palveluita! Suomeen nämä asiakkaiden sielunelämää esimerkiksi hypnoositerapian avulla analysoivat ja sen mukaan räätälöityjä sisutuksia tarjoavat ammattilaiset eivät liene vielä rantautuneet, mutta katsokaapa vain, niin ei mene kauaa kun joku akkainlehti sellaisista uutisoi. Ja mikäpä siinä: jos sitä omalta tuntuvaa kämppää ei tunnu millään löytyvän, niin aina voi laittaa jonkun toisen asialle:

”Design psychologists use a variety of tools to gauge their clients’ tastes, preferences and personalities, and to uncover the emotions attached to meaningful places from their past. This information is then used as a springboard for creating a design blueprint or prescription. […] From a neurobiological standpoint, when we encode our experiences into the neural circuitry of memory, the physical settings connected to these experiences also become engraved in our psyches. The sensations linked with these experiences – whether good or bad – are rekindled when we’re in similar surroundings.”

Vai onko etsiminen ihan itse sittenkin mukavampaa?

4 Comments

  1. Nikke

    Saman diagnoosin sai hän, eli allekirjoittanut.

    Tosin snobi-indeksi oli nolla koko Helsingin kartan alueella, jota pidän melko epärealistisena. Uskon että joko todellinen snobi ei moista rahvaanomaista testiä alentuisi tekemään, jolloin tilastot eivät vastaa todellisuutta, tai sitten kokeen tekoäly on rikki, jolloin tilastot eivät vastaa todellisuutta.

  2. Zepa

    Kaikki saa sen saman, tietenkin, että ikea voi sanoa ”tule siis meile Iikkeaan sisustusostoksille, kun et kerta ole sn00bi0!”

    Nimim. me too

  3. nieminensundell

    ei saa. mä olen puritaani.

  4. pni

    Antisnobi minäkin, vaikka asunkin Wannabee-snobilassa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑