Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Näen edessäni idolin

…tai sitten se on viikkovitonen.

1. Ari Koivunen, Kristian Meurman vai Anna Abreu – kuka heistä voittaa Idolsin 2007? Vai kävikö nyt niin, että suosikkisi jäi mainitsematta?
Kyllä sen täytyy olla joko Ari tai Kristian, sillä muuten ei maailmassa oikeus toteudu.

2. Pärjäävätkö Suomen kilpailijat mielestäsi näille muiden maiden voittajille: Kelly Clarkson amerikasta, Will Young briteistä, Kurt Nilsen norjasta tai naapurimaan Markus Fagervall? Pärjäisitkö itse kisassa?
Olen perehtynyt aika huonosti muiden maiden tarjontaan Amerikkaa lukuunottamatta, joten vaikea ottaa kantaa. Mutta jos amerikkalaisiin verrataan, niin aika tiukka matsi saattaisi tulla, eikä Suomelle kävisi siinä välttämättä kovinkaan hyvin. Minä en edes kuvittelisi näissä kisoissa pärjääväni muualla kuin kannustusjoukoissa korkeintaan.

3. Miten seuraat idolseja? Vain televisiosta, vai esimerkiksi myös blogeista, huippulehdistä, keskustelupalstoilta tai esimerkiksi YouTubesta? Maksatko saadaksesi tietoa Idols-kisasta ja kilpailijoista?
En maksa, mutta television lisäksi saatan lukaista jutun lehdestä, jos kohdalle osuu, ja plärätä netistä uutisia. Ja YouTubessa on tietenkin käytävä fiilistelemässä omien suosikkien viimeisimmät vedot.

4. Omistatko edellisten Idols-kisojen laulajien musiikkia? Kehtaatko myöntää julkisesti?
Kehtaan myöntää omistavani pari Hanna Pakarisen levyä kuin myös Bo Bicen hengentuotoksen. Ai niin, Agneskin löytyy levyhyllystä. Mutta totta puhuakseni ne eivät ole juurikaan soittimessa pyörineet.

5. Miksi katsot/miksi et katso Idolsia? Mitä mieltä olet Idols-kisasta ja siitä että ohjelma ja kilpailijat tulevat vastaan ihan kaikkialla (pomppivatko mediat musiikkiteollisuuden sätkynukkeina)? Tekeekö ohjelma hallaa musiikkibisbneksen uskottavuudelle (onko sillä/tarvitseeko sillä olla uskottavuutta yleensäkään)? Onko Idols vain laskelmoitua, hyvin käsikirjoitettua rahastusta (onko sillä väliä koska ohjelma on hyvää viihdettä [vai onko se hyvää viihdettä])?
Minusta Idols on pääasiassa hyvää viihdettä, jossa samalla saattaa päästä esiin myös muutama hyvä laulaja. Valitettavasti vain aniharva pääsee tekemään näköistään musiikkia ainakaan ensimmäisellä levyllään. Jos musiikkibisneksen uskottavuus on yhdestä laulukisasta kiinni, niin aika huonosti ovat silloin asiat alalla.

3 Comments

 1. Zepa

  Kai kaikki on huomanneet, että pudonneille ei koskaan sanota minkään maan idols-kisassa ”äh, paskat sä tätä kilpailua edes tarvitset – sulla on ihan hyvät mahdollisuudet tehdä loistava ura ilman meitäkin!”

  Vaikka niinhän se just on. Se joka on tarpeeksi lahjakas ja motivoitunut, punkee kyllä pinnalle kuin finni. Varsinkin kun nykyisin julkisuuteen pääsemisessä ei enää edes ole mitään kynnystä.

 2. Mikko-Pekka

  Miten niin maailmassa ei ole oikeutta jos Ari tai Kristian ei voita. Mikä on vika Anna Abreussa?

 3. Marjut

  Ei Annassa mitään vikaa ole, mutta Ari ja Kristian ovat ihqumpia. :-)

© 2021 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: