Minkälaista on elämä verkossa vuonna 2020? Tähän kysymykseen on vastausta hakenut Social Issues Research Centre (SIRC) raportissaan Life online: The Web in 2020. Ja tältä se näyttää:

”The study predicts that Generation C (C standing for content/ connectivity/ creativity/ collaboration/ communication) will be ’nicer’, more able to communicate with a wider cross section of people and find common ground across previously divisive differences as a result of proliferation of the Internet.

The study also predicts a future with a greater blurring of ‘real’ and virtual worlds with an ’always on’ society. Infrastructure will need to be able to cope with the ’always on’ generation. The report predicts hosting providers and data centres will form hubs through which the World Wide Web functions.”

Liki 80-sivuiseen raporttiin käsiksi pääseminen edellyttää yhteystietojen lähettämistä tutkimuksen toteuttaneelle yritykselle, mutta ainakin näin sosiologin näkökulmasta sen verran vaivaa kannatti nähdä.