Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Unohdetut

Pester
Luulin ensin, että The Museum of Lost Interactions on vitsi, ja täytyy tunnustaa, että aika uskomattomalta se kuulostaa vieläkin. Joka tapauksessa skotlantilaisen Dundeen yliopiston vuorovaikutteisen median suunnittelun opiskelijat avasivat joulukuussa 2006 verkkoon näyttelyn unohdetuista viestimistä, joita tarkastellessa leuka loksahtaa ja ajantaju katoaa.

”These nine exhibits were donated by a group studying Interactive Media Design, who lovingly restored each to working order. Their discoveries were made whilst researching examples of interaction design that pre-dated digital technology. They also uncovered archive film, photography and packaging which places each artefact in its historical context. I know that everyone involved has been affected by the surprising similarities and profound differences between these and contemporary designs, and of how interchangeable technologies often are but how much more important social change can be.”

Todellakin! Vai miltä kuulostaa The Zenith Radio Hat, hatun ja kävelykepin yhdistelmä, jonka avulla käyttäjä pystyi kuuntelemaan radiota liikkeellä ollessaan? Tai The Social Communicator, joka mahdollisti langattoman yhteydenpidon morsetusta käyttäen? iTunesinkin juuret löytyvät jo 1920-luvulta, jolloin Acoustograph-laitteella voi ladata musiikkia puhelinlankoja pitkin.

(Kuva: MoLI)

3 Comments

 1. nieminensundell

  Vau. Tähän täytyy perehtyä.

 2. Juha

  Hauskaa, ensimmäiset viritykset eivät todellakaan aina onnistu. =)

  Tuli mieleen Starfire – video:
  http://www.asktog.com/starfire/index.html

 3. Zepa

  Huima museo :)))

© 2021 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: