Muistatko vastanneesi viime vuoden puolella ”Suomen ensimmäiseen kattavaan blogikyselyyn”? Nyt olisi sitten saatavana tuloksia: BlogiSuomi 2006 (pdf). Mutta ei tainnut kysely mennä ihan putkeen:

”BlogiSuomi 2006 kysely on vastaavanlaisesta ruotsalaisesta kyselystä mukailtu suomalainen kysely. Kysely toteutettiin verkossa ja siihen vastasi 354 suomalaista bloggaajaa ja blogien lukijaa. BlogiSuomi 2006 kyselyn perusteella ei ehkä voida todentaa suomalaisen bloggaajan tai blogien lukijan profiilia. Varmuudella kysely kertoo vain jotain 350 henkilöstä jotka vastasivat kyselyyn. Suomalaisen kyselyn tulokset ovat kuitenkin hyvin pitkälle samansuuntaisia kuin ruotsalaisen kyselyn. Tämä antaa mielestäni lisää painoarvoa suomalaiselle kyselylle vaikka siihen vastasi vain 350 henkilöä. BlogiSuomi 2006 kysely ei pyri olemaan eikä ole totuus suomalaisista bloggaajista. Kyselyn avulla meillä on kuitenkin huomattavasti parempi tai suuntanantava käsitys suomalaisesta bloggaajasta.”

Ja minkälainen sitten on suomalainen bloggaaja? Tämän kyselyn perusteella yliopistotaustainen 26-30 -vuotias mies, joka käyttää laajakaistaa, muttei RSS-lukijaa, ja lukee päivittäin 1-5 blogia.

Hmm.

On vielä pakko erikseen mainita, että raportin lukemista häiritsevät lukuisat kirjoitusvirheet. Kannattaisi korjata ne, sillä virheet syövät ikävästi uskottavuutta, joka ei muutenkaan taida olla kovin kummoisissa kantimissa.