Ikäihmiset ovat saaneet oman hakukoneen, kertoo Digitoday. Oikeiden tulosten tuottamiseksi Cranky.com-nimeä kantavaa hakukonetta varten on analysoitu tuhansia sivuja, joiden on havaittu olevan viisikymppisten suosiossa.

”Cranky.comin ideana on pelkistää tiedonhakua, koska kohderyhmän ei uskota jaksavan kahlata läpi suurta joukkoa hakuosumia. Hakutuloksissa painotetaan niitä sivuja, joiden oletetaan kiinnostavan kohderyhmää. […] Cranky.comissa myös käyttäjä pääsee vaikuttamaan tuleviin hakutuloksiin. Käyttäjä voi haun jälkeen antaa arvionsa siitä, miten hyvin löydetty sivusto vastasi hänen odotuksiaan. Tavoitteena on, että käyttäjien osallistumisen myötä hakukoneen toiminta paranee jatkuvasti.”

Tällä hetkellä haetuimpien tulosten ykkönen ei näyttäisi poikkeavan millään tavalla muiden hakukoneiden vastaavasta (”sex”). Ja toisin kuin voisi luulla, sivuston nimi ei kuulemma tule siitä, että vanhukset olisivat jotenkin erityisesti kärttyisiä (pois se heistä!), vaan koska oikeiden vastausten löytäminen hakutuloksista saa herttaisimmankin ikäihmisen pinnan kiristymään. Saavutettavuuden tai muun vastaavan ikäihmisten verkon käyttöön olennaisesti liittyvän asian suhteen Cranky.com ei henkseleitään paukuta, eikä sille taida juuri olla syytäkään.