Viime keväänä kirjoitin kehitteillä olevasta kännykästä, joka olisi sosiaalisesti korrekti, eli tunnistaisi automaattisesti lähimaastossa olevat ihmiset ja toiset puhelimet, ja osaisi sen mukaan vaieta tai pitää ääntä. Ilmeinen tarve tälläisille fiksuille laitteille tuntuu olevan, sillä MIT Media Labissa suunnitellaan toista samantyyppistä (ja kuinkahan monessa muussa paikassa näiden lisäksi): VibeFones: Socially Aware Mobile Phones (pdf).

Tämä ”vibaluuri” menee askelta pidemmälle, sillä tässä mallissa puhelimesta tehdään sosiaalisesti tietoinen laite, joka esimerkiksi osaa mitata äänenpainoja ja fyysistä etäisyyttä, ja toimia niiden perusteella:

”An application that can gauge the user’s interest in a conversation or experience can auto-annotate that interaction, make decisions about when to deliver relevant multimedia content or share the interaction metadata with the user’s friends or colleagues. With real-time models and classification of the user’s behavior, the mobile phone can even advise the user in specific contexts like dates or negotiations.”

Kännykästä halutaan siis tehdä sosiaalinen valmentaja tai henkilökohtainen kouluttaja, tilanteesta riippuen. Heh, kohta kännykkäisyys siis hoituu ihan ilman sitä varsinaista isääkin siellä langan toisessa päässä. [via]